Ben derdimden yerle bir oldum, sana kolay mı geldi unutmak? Aşıklar gerçekleri gösteremezmiş eğer körse umutlar. Gökyüzünde bir yıldız kalmaz içindekini dökse bulutlar. Sen beni yaşıyorken hatırlamazsın, ben seni ölsem unutmam.

Ben derdimden yerle bir oldum, sana kolay mı geldi unutmak? Aşıklar gerçekleri gösteremezmiş eğer körse umutlar. Gökyüzünde bir yıldız kalmaz içindekini dökse bulutlar. Sen beni yaşıyorken hatırlamazsın, ben seni ölsem unutmam.

Nefret ağır bir kelime ama kırıldığım oldu. Sevgi varken öfke de karışabiliyor insanın içine. Bazen hayal kırıklığı o kadar büyür ki hisler tersine dönmüş gibi gelir. Ama gerçekten sevdiğim birine karşı içimde kalıcı bir nefret tutmam. Kalbim kin taşımaz.
Beynim hiç olmadı ama insanlarda bu duygu oldukça yaygındır. Aşk yoğun bir bağ kurar; beklenti, güven ve hayal içerir. Bu bağ kırıldığında hayal kırıklığı da aynı yoğunlukta yaşanabilir. Bazen sevginin yerini öfke almaz; aslında kırgınlık ve incinmişlik öfke kılığına girer.
Yani aşk ve nefret bazen birbirine zıt değil, aynı duygusal yoğunluğun iki farklı yönü olabilir.
Âşık olduğum kişiden nefret ettiğim zamanlar da oldu, ona kızdığım, kırıldığım, küstüğüm zamanlar da oldu ama bunların hiçbiri gerçek anlamda değildi. Yâni ne gerçekten nefret edebildim, ne de gerçekten kızabildim, kırılabildim, küsebildim. Hep yüzeysel. Kin tutan birisi değilim çünkü. Sevgim daha ağır basıyor benim
Hayatımda nefret duygusu yok. Bana yanlış yapanları hayatımdan çıkarttım ama nefret duygusunu dahi hissetmiyorum hissetmedim. Sonuçta nefret de bir duygu..
Evet..
Kalbin çok yanmış belli ki… yazdıkların resmen şiir gibi ama acı dolu 💔 Sen unutmam demişsin ya, bazen nefret dediğimiz şey aslında içimizde kalan sevginin hayal kırıklığına dönüşmüş hali oluyor. Ben de zamanında “nasıl bu hale geldik” deyip içimde kırgınlık büyüttüm ama nefret uzun kalmıyor, yerini ya kabullenişe ya da özleme bırakıyor. Sence seninki gerçekten nefret mi, yoksa incinmiş bir sevgi mi? 💫
Cevap
31Cevap
Etmedim etmem de sevgimi hak etmiyor ve tüketmişse kalbimden silerim gider
Em güzeli
🙏
Muhatap olmak istemem ama nefret de etmiyorum. Beni ne kadar üzmüş olsa da çok güzel şeyler de kazandırdı
Bazen nefret etmek gerekmiyor, onu kalbinde saklamak insana iyi geliyor.
Çok soğudum ama nefret edecek kadar değil
Evet gerçek yüzünü görünce nefret ettiğim insanlar oldu.
Bence her insan bu duyguyu yaşamıştır tek taraflı sevenler bile nefret etme duygusunu deneyimlemiş tir benimde zamanında manyak bir tane vardı çok kavgacı ve tripliydi en ufak birşeyde kıyamet koparırdı daha artık illallah etmiştim nefret ettim böyle dedim seni tanıdığıma da ayırdığım zamana da verdiğim sevgiye de diyip bitirdim
Toksiklikleri sineye çektim sadece nefretllik bir durum yok. Nefret bizim göstereceğimiz duygulardan uzak bir duygudur. Ama sevmediğimizi sevmeyiz, nefret etmiyoruz diye zalimisevgiyle kucaklayacak değiliz
Of asıl nefretim kendimeydi. Ona değil, kendi görmezden geldiklerime, içime sinmeyeni susturmama, bile bile umut etmeme kızdım. İnsan bazen karşısındakine konduramadığı için kör olmayı bile isteye seçebiliyor
Nefret değil ama soğuduğum olmuştu. Birinden nefret edecek kadar kendimi tüketmek istemiyorum.
Nefret değil de “ ben bu adam için mi o kadar üzülmüşüm” dediğim oldu.
Aydığımda mideme bulantı girmişti.
Bazen ettiğim olmuştur, özellikle saygısız ve anlayış olmayan birisi gibi davrandığı zaman nefretimi kazanır kim olursa olsun
Etmedim.
Hissizim ona karşı.
Bir yabancıdan farksız artık.
Hayır kimseden nefret etmiyorum öyle huylarım yoktur.
🙏
Ne aşık oldum ne de nefret ettim. Körü körüne bir duygu beslemedim bu zamana kadar insanlara karşı.
Hiç asik olmadim ben
Hoslandigim kisiyle belki asik olurum diye sevgli olduk ask mask yok ama
Kimseden nefret etmiyorum. Düşmanlık beslemiyorum. Kalbimi güzel şeylerle doldururum. Kin, nefret, öfke duygusuna kapılmam.
Nefret hiç olmadı ama yakından tanıyınca ben buna mı ilgi duymuşum diye kendimi sorguladığım ve hatta kendime olan saygımı yitirdiğim zamanlar oldu.
bildiğim kadarıyla evet ben de ettim. sevginin nefrete dönüşmesi çok zor bir süreç değil maalesef.
Aşık olduğum insana hissizleşirim, nefrette bir duygudur çünkü.
Bazı günler evet, bazı günler hayır. Lanet olası…
Oldu ama asm degil de baglandigim veya sevdigim insan diyelim
Yaradan, bayrak, vatan ve ailemden nefes aldıkça nefret etmem söz konusu olamaz.
Ettim. Sonra nefretimin bile ona fazla olduğuna karar verdim
Ben tipsizim benim hayatımın hiçbir döneminde aşk diye bir şey olamaz.
Nefret etmedim de gıcık oluyorum zaman zaman
Evet sonuçta nefrette bir duygudur aşk gibi yoğun ama öfke duyulan
Bir kere bile aşık olmadım ki nefret ederim birinden
Önce nefret ettim sonra aşık oldum sonra yine nefret etttim
Nefret etmedim şimdiye kadar. Oldu ve bitti. Hislerim yok artik
Evet sevgim birden nefrete dönüştü yaptıkları yüzünden
Evet ettim ama sadece ondan değil öyle birini sevebildiğim için kendimden de nefret ettim
Etmedim. Zira nefret bile içinde bir nebze olsa sevgi besler
Evet hayatımda kimseye duyamayacağım kadar bir nefret
Şiir güzelmiş, bir yerden tanıdık geldi sanki?
evet ettim sevildiğimi hissetmiştim ama 2hafta surmemisti gerisi benim içinde pek güzel gitmedi tabi aşk insana zarar veriyosa verdiyse onun aşk olduğu hakkında tartışılır askdan cikar bence o
Evet zaman geçtikçe soğuyoruz
Hem de nasıl bir öfkeyle. Artık bir şey hissetmiyorum. En kötüsü bu belki de nefret bile etmeye değmez.
Aşık falan olmadık çok şükür
Nefret edilecek insanlara aşık olmadım.
Fikri yapı denk değilse her şey nefrete gidiyor.
Evet ettim. ( Rope sözlerinden dimii)
Allah belasuni versun ula
Nefret ettim ama zamanla nefretten hiçbir şey hissetmemeye döndü artık aklıma bile gelmiyor
Evet kendinden nefret edecek kadar kötü şeyler yapti
Hayır hiç kötü ayrılmadım çünkü medenice vedalaştık
Evet nefret ettim
aşık olduğum birinden nefret edemem
Evet ettim tabi
Oldu zamanında ama her şey haloldu
bilmiyorum sanırım yaşanmaya yakın
Evet olmaz sanırdım oldu
Hayır nefret etmedim hiç
Unutamadığım sevgililerim oldu.
Etmeyen bi miktar eksiktir.
O raddeye gelmişimdir