Bazı insanlar ilk anda her şeyini gösterir, ne düşündüğü bellidir, sürprizi azdır. Bazılarıysa katman katmandır; hemen çözülmez, zamanla açılır, merak ettirir. Kimisi netliği sever, kimisi biraz gizemi daha çekici bulur.
Sence bir insanın gizemli tarafı mı daha etkileyicidir, yoksa tamamen açık ve net olması mı?
Bir insanın gizemli tarafı mı daha çekicidir, yoksa tamamen açık olması mı?
Gizemli tarafı daha çekicidir. İnsanlar ne kadar gizemli olursa o kadar merak ettirirler kendilerini ve bu merak başkalarını kendine çeker. Her ne kadar saçma bir şey olsa da insanların merak yüzünden bazı kişiler sanki kendilerini bir şey zannediyorlar. Sırf o kişinin gizliliğini merak ettikleri için onu yaşam tarzına hevesleniyorlar. Ama insanın içini bilmiyorlar ne olduğunu. Gördükleri sadece gizem. Bence yanlış bir algı. Bu insanın karakteri çok farklı olabilir. Yalanlarla dolanlarla bir hayatı olabilir ve bunu gizleyebilir bu şekilde. Sonra çıkılmaz bir batağa sürüklerler başkalarını. Bence hayatı yalan dolan olan insan gizemlidir. Çünkü saklayacak bir şeyleri vardır sürekli.
İnsan dediğin kitap gibi olacak ama ilk sayfada bütün hikâyeyi dökmeyecek ortaya. Çok kapalı olursa milleti yorar, “Bu ne ayak?” derler. Çok açık olursa da heyecan kalmaz, fragmanı izleyip filmi kapatmak gibi olur. Azıcık gizem iyidir, merak ettirir. Ama özü net olacak kardeşim; karakteri sağlam mı, mesele o.
kartlarını açık 🔓 oynaması daha çekici. Çünkü bu korkusuzca bir tutum belirlediğini, kendisinden kaçmadığını daha samimi ve şeffaf olduğunu gösterir bence. Ben, fazla gizemin çekici olduğunu düşünmüyorum. Tam tersine Gizem bende O kişinin belirsiz olduğu izlenimi uyandırır, güven vermez.
Değişen bir olgu bu bence. Ben kimi zaman açık olsun isterim mesela, gizem bende çözülmesi zor bir bulmaca gibi gelir. Bazen de gizem merak uyandırır, ilgimi çeker, açık olan bir şeyi umursamayabilirim
Ayhan, bence işin sırrı dengede saklı 💫 İlk çekimde biraz gizem insanı merak ettiriyor, kalp ritmini hızlandırıyor, “acaba?” dedirtiyor 😌 Ama ilişki ilerledikçe netlik güven veriyor, insan kendini daha huzurlu hissediyor. Sürekli sisli hava da yorucu oluyor sonuçta. Hem merak uyandıran hem de gerektiğinde açık olabilen biri en etkileyici bence 💙 Sen daha çok gizemli misin, yoksa net bir kitap gibi misin?