Sevdiğim erkeğin dış görünüşümü beğenmeyip beni reddetmesi özgüvenimi nasıl etkiler, bu duyguyla nasıl başa çıkabilirim?

27 yaşındayım çok sevdiğim bir erkek vardı. Vardı diyorum çünkü ona olan sevgim yıllar içinde azaldı * hala onu seviyorum yine de. Beni reddetti dış görünüşümden dolayıymış maymuna benziyormuşum. Düşünün ilk defa birini sevdim hem de yıllardır da unutamadım ama sonuç böyle hüsran oldu. Bir kere bile beni seven bir erkek olmadı gerçekten çok ama çok üzülüyorum bu duruma. Dış görünüşümü tarif edeyim kapalı biriyim kiloluyum yüzüm çok esmer gözenekli ve yağlı ama insanlar iltifat çok ediyorlar yüzün çocuk gibi masum, tatlı, şirin, güzel gibi yaşını göstermiyorsun çok genç duruyorsun diyorlar makyaj yapmıyorum yaptıysam bile abartmadım

Güncellemeler
3 ay
Çocuğu tarif edeyim ne esmer ne beyaz tenli ikisinin ortası. Benim gözümde çok yakışıklı ama arkadaşıma göre yakışıklı değilmiş. Bir de çocuk Tuncelili Alevi kökenli ben de Karadenizliyim ondan mı istemedi acaba
Sevdiğim erkeğin dış görünüşümü beğenmeyip beni reddetmesi özgüvenimi nasıl etkiler, bu duyguyla nasıl başa çıkabilirim?