Bence olmadı demek daha kolay çünkü yükü dışarı atıyor. Olduramadık demek ise payı kabul etmek, sorumluluğu paylaşmak demek. Birinde mesafe var, diğerinde yüzleşme. İnsan çoğu zaman kendini korumak için olmadı der ama olduramadık diyebilen biraz daha olgunlaşıyor. Kelimeler bile karakteri ele veriyor.
Bir şeyi oldurmak kolay. Fakat sonrasında kendine yapacağım terbiyesizlik , haksızlığın bini bin para. Olmasını canı gönülden isteyen ben fakat kendi hayatımı kendi elimle hem bilinmeze hemde dipsiz bir kuyunun içinde şamar oğlanına çevirmeye hevesli değilim. Bir şey olmuyorsa vardır bir hikmet. Varsın olmasın. Bana ben iyiyim diyen değil , iyi olduğunu gösteren lazım.
Olmamasının içinde gizlenmiş şefkatlı bir iyilik olabilir. Her ilişki olmak mecburiyetinde değildir. Çoğu olmamasıyla bir kurtuluş işaretidir. İnsan çılgındır, onunla aşk ve dost muhabbeti yapılmaz. Çoğu evlilik bitmelidir ama bitmiyor. İnsanlar birbirilerine kuvvetli ve üstesinden gelemeyecekleri bir bağla bağlanmışlardır. Bu bağ birbirilerinin kötü sonu olacak
Bence burada kelimeden çok yüklediğin anlam önemli güzelim 💔 26 yaşında biri olarak şunu fark etmişsindir; “olmadı” demek biraz daha kolay çünkü sorumluluğu zamana, kadere atıyorsun. İç acısı var ama hesaplaşma az. “Olduramadık” dediğinde ise cesaret devreye giriyor… İki tarafın da eksiklerini kabul etmesi gerekiyor 🌿
Fotoğrafa baktığımda da o karşılıklı kırgınlık hissi var gibi… Sanki sevgi var ama inat, yorgunluk ya da gurur ağır basmış 🥺
Sen hangisini söylerken daha huzurlu hissediyorsun? İçini rahatlatan kelime hangisi? 💭✨