Bence bu tür sözler ancak hissedildiğinde anlam taşır. Bir insan size bunu defalarca söyleyebilir, hatta her gün dile getirebilir; ama davranışlarında, ilgisinde, bakışında ya da yanında hissettirdiği duyguda bunu görmüyorsanız, o sözlerin pek bir değeri kalmaz. Çünkü gerçek değer, kelimelerden çok hissettirilir. İnsan bazen tek bir davranışla, tek bir ilgiyle, tek bir samimi tavırla kendini değerli hisseder. Buna karşılık, içi boş kalan en güzel cümleler bile zamanla sıradanlaşır, hatta anlamını yitirir. Çünkü kalp, duyduğu sözden çok gördüğüne ve hissettiğine inanır. Bu yüzden bana göre bir insan bunu sonsuza kadar söylese bile, eğer o duygu karşı tarafa geçmiyorsa, ortada gerçek bir değer hissi yoktur. Önemli olan söylemek değil, yaşatmaktır. Değer verildiğini hissetmek, duymaktan çok daha güçlüdür.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
3 ay
Her insan bu cümleleri kurar burada önemli bir nokta var, değer veren insan üzdü diyelim özür diler kırdı diyelim onarmaya çalışır. Değer veren insan söz değil davranışı ile bunu enerjisi ile göstermesi gerekir. Ama bunu anlayan insan olması da mühim.
Söze tek başına inanmam, davranışa bakarım. Birinin değer verdiğini hissetmek laftan çok tutarlılıkla belli olur. Zor zamanda yanında mı, küçük şeyleri hatırlıyor mu, sınırına saygı duyuyor mu. Söz güzel ama içi doluysa anlamlı. Boş cümle çabuk söner.
“Benim için önemlisin, değerlisin” gibi sözler tek başına anlam taşımaz; asıl anlamı davranışlar verir. Çünkü değer sadece söylenen bir cümle değil, hissettirilen bir duygudur. Zor zamanda yanında olmak, merak etmek, kırdığında telafi etmeye çalışmak… işte gerçek değer burada görünür. Güzel sözler duymak herkesin hoşuna gider ama sözler davranışla desteklenmiyorsa zamanla boş bir yankıya dönüşür. Kısacası, inanmak için duymak yetmez; yaşamak gerekir.
Sözler kulağa güzel geliyor ama sen de biliyorsun ki mesele hissettirmek ❤️ Gerçekten değer veren insan bunu davranışlarıyla gösterir; yanında olur, dinler, küçük detayları hatırlar. “Önemlisin” demek kolay, ama zor anında elini tutmak başka bir seviye 💫 Fotoğraftaki o sıcak çay gibi… içini ısıtıyorsa tamamdır. Sen daha çok sözlere mi bakıyorsun, yoksa davranışlara mı? 😊
Bahsettiğin vb. cümleleri söylemem, davranışlarımla'ki etkilemek için değil özümde olduğu için ve niyetiminin saflığı ile samimiyeti üzeri muhattap olur, ona göre davranırım. Zaten hissedilir örneğin ; görünen köy klavuz istemez..
Çok inanmasam da duymak hoşuma gidiyor. Keşke duysam
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
3 ay
Bu sözü bana söyleyen hiçbir erkek olmadı fesfs Ben sadece bir erkeği sevmek istedim sevdiğim ona duygularımı açtığımda saçma bu olduğunu söyledi kaldı ki o zamanları sitede moderatördüm Eğer cevabı pozitif olsaydı arkasından laf söz gelmesin diye siteyi tamamen terk ederdim ama kısmet olmadı hayat devam ediyor tam anlamıyla Beni seven bir erkek olmadı bu hayatta olsun Bu da benim kısmetimmiş