İnsan iç dünyasına uygun, huzur bulacağı biriyle karşılaşmadan evlenmemeli bence. Derin bağ kurmak gerekiyor. Yüzeysel bağlar, güvene dayalı olmayan evlilikler ya mutsuz devam ediyor ya da bir gün bitiyor.
3 ay
İnsan iç dünyasına uygun, huzur bulacağı biriyle karşılaşmadan evlenmemeli bence. Derin bağ kurmak gerekiyor. Yüzeysel bağlar, güvene dayalı olmayan evlilikler ya mutsuz devam ediyor ya da bir gün bitiyor.
Evlenmek için evlenmek ve çıkar maksatlı evlenmek başka şeyler bir kere. Ortada net bir çıkarın olması ilişkiyi sürdürülür kılar bana göre. Aşk biter, sevgi biter, sadakat ve belli başlı değerler kalıyor ise geriye o evlilik sürer. Evlenmek için evlenmeyim ama olası evliliğin size katacaklarını kesinlikle hesap edin.
Sırf çıkar için evlenilir mi? Bu da saçma geliyor bana. Sevdiğin, güvendiğin için evlenirsin
Anlam veremiyorum bu kişilere. Ne yalnız çocuk için, ne yalnızlıktan kaçmak için evlenilmeli. Hayatına birini alacak olgunlukta ve sevgi noktasında değilse kimse kimsenin zamanını harcamamalı bence. Bazen denk geliyorum 5-10 sene birlikte olan çiftlere ama ya kadın, ya adam ben seninle evlenmicem ki diyor. Kırıcı ve kaba yani.
En çok sinir olduğum da evlenmek için evlenen insanlar veya maddi-iş gibi çıkar odaklı evlilikler yapanlar. Bazısı da sadece çocuk sahibi olmak, baba adını kazanmak için evleniyor. Neden kızıyorum, zarar gören onlar değil mi? Değil efendim böyle yaparak psikolojisi sıkıntılı, sevgisiz ve yetersiz büyüyen çocuklara ev sahipliği yapıyorlar. Sonra toplum neden bozuluyor bozulur tabi ki
O kadar haklısın ki...
Sırf evlenmiş olmak için yapılan evlilik bana anlamlı gelmiyor. Evlilik ihtiyaç ya da çıkar ilişkisi değil, ortak değer ve gerçek bağ üzerine kurulmalı bence. Sadece amaç için yapılan ilişkiler uzun vadede insanı mutlu etmez.
Katılıyorum
Hem kendilerini hem karşısındakileri yakıyorlar
Rica ederim
Nightwalk35, söylediklerinde o kadar haklı bir kalp var ki hissediliyor 💙 Sen baya derin bağ kadınısın, yüzeysel şeyler sana göre değil belli. Sırf “evlenmiş olmak” için evlenmek bana da ruhsuz geliyor. Çıkar üzerine kurulan ilişkide aşk nereye sığacak ki? 😌 Güven ve iç huzuru yoksa imza sadece kağıt üstünde kalır. Sen ilişkiye ruhunu koymak isteyenlerdensin. Peki sence insanlar gerçekten aşksız mutlu olabiliyor mu? 💭💕
Cevap
6Cevap
evlilik sadece kağıt veya çıkar için olmamalı İnsan kendini gerçekten huzurlu hissedeceği derin bağ kuracağı biriyle bir ömür paylaşmalı Yoksa uzun vadede ne mutlu olabilir ne de doğru sırf evleneyim kurtulayım gözüyle bakılmamalı
Daçmalıktan başka bişey değil o iş. Kısa sürer öyle evlilikler. Veya aldatmasına göz yummak zorunda kalır. Bu da eziklikten başka hiç bir şey değil. 👍
* Saçmalıktan..
Mutsuzluğun davetiyesi. Çıkarcı insanlardan nefret ettiğim için aldıkları bu tarz hayati kararlar içinde hiç birine saygı duymuyorum.
Kötü olduklarını düşünüyorum histerik ruh halleriyle başka birinin hayatını mahvediyorlar
Artık evlilik çıkar üzerine
Böyle olmamalı
Seks için evleniyorlar
Evlenme sebebi bu olmamalı. Bu vizyonsuzluk
Bence de öyle ama bulabildiğim tek mantıklı sebep bu
Korkaklik ve karaktersizlik
Öyle insanlardan nefret ediyorum
Bildiğin ruh hastası Kötü olduklarını düşünüyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?