Dürüstçe fikrinize ihtiyacım var - evlenenler, evlilik geçirenler?

öncelikle dürüst, temiz ve mantıklı yorum yapan kişilere teşekkür ederim.

Konuyu kısaca anlatmaya çalışacağım.
ben bugüne kadar sadece bir kere aşık oldum (sevdiğime inandım) o dönemler uzaktan severek bir kaç yılımı harcadım. Gerçekleri gördükten sonra kendisini hem kalbimde hem aklımdan sildim (kendisi bugüne kadar peşimden koşsada)

Ne ondan önce ne ondan sonra hayatıma birini aldım daha doğrusu ondan önce ve ondan sonra yıllar boyu herkesi redd ettikten sonra (kendimce nedenlerim vardı aşırı seçici kesinlikle değildim)

2021 sonu biriyle tanıştım. Ama bugüne kadar değerlerimi inancımı unutmadan önceki hayatımdada olduğu gibi elini dahi tutmadan bir tanışma dönemi oldu.

Kendisi benim kadar inançlı olmasada (bu arada bende kapalı değilim ama ailemden çok şükür namus kavramıyla, inancımla vs yetiştirildim)
benden önce bir kadınla sadece bazı şeyleri yaşamış, zaten ondan sonrada uzun yıllar yalnız kalmış (hiç bir şekilde öyle tek gecelik ilişkileri vs olmamış karakteride bu şekilde değil zaten)

Şimdi şöyle bir durum var. Biliyorum her insan dört dörtlük değildir ama benim bazı kabullenemediğim durumlar var. Hem bir kere sözünde durmadığı yalan söylediği oldu.
Yani bu duruma bir kere affetmeme rağmen ikinci kez tekrarladı.

Hemde bir kaç ay - 1 yıl sonra bambaşka bir insan oldu. Yani saygısızlık vs olsun. Ki bu benim hayatta EN NEFRET ETTİĞİM şey. Ve şuanda bu son şansı (ya gerçekten değişmeye çalışıyor ya da bildiğimiz rol yapıyor)

Birde özgüven konusunda istediğim şekilde bir insan değil. Ne kadar spor kas vs yapsada. Anneannem hep derdi düşmana göster geri çek misali. Nasıl anlatayım bilmiyorum mesela özgüvenli bir şekilde yanımda, arkamda, önümde durabilecek bir insan gibi hissetmiyorum.
En basitinden hakkını aramak varsa, susar. Ne biliyim yanlış bir şey satın alır veya arızalı olur, bir yeri telefonla aramak gerekir vs yok yani çok fazla bunun gibi örnek var.

Benim tam tersi bir karakter bu konuda ben her zaman hakkımı ararım
Güncellemeler
+1 yıl
Gereken yerlere şikayette bulunurum hatta dünya umrumda değil güneş gözlüğüyle bile dükkanlara girebilirim akşamları dolaşabilirim dünya umrumda olmaz hani hakkımda ne düşünürler vs tereddütü hiç bir zaman aklımda olmaz
Güncellemeler
+1 yıl
Neyse fazla uzatmak istemiyorum kusura bakmayın. Sonucunda ben yakında 30 yaşına gireceğim evlenelim diye baskı yapmaya başladı onuda anlıyorum onunda yaşı geldi geçiyor ilerde oda çocuk sahibi olmak istiyorAma ben emin değilim. Hem bir yandan bir daha zaten sevmeyeceğimi biliyorum diğer yandan ya bir daha saygısızlık durumu vs olursa ben bunu kaldıramayacağımı ve boşanacağımı biliyorum.. Sırf çocuk için yaşım geçiyor diye evlenmelimiyim?
Dürüstçe fikrinize ihtiyacım var - evlenenler, evlilik geçirenler?