Evli bir insana aşık olmak karaktersizlik midir, iradesizlik mi?

Evli bir insana aşık olmak karaktersizlik midir, iradesizlik mi?

Adı üstünde aşk bu nereden ve nasıl geleceği belli olmaz. Onun için ben buna karakter zayıflığı diyemem ama irade eksikliği diyebilirim çünkü insan bazı durumlarda kendine sahip olamaz. Bu da onun gibi bir şey bence. Duygular çoğu zaman bilinçli bir seçimle ortaya çıkmaz. İnsan bazen uygun olmayan birine karşı da güçlü bir çekim hissedebilir. Bu, insan olmanın karmaşık ve kontrol edilemeyen tarafıdır. Ancak önemli olan duygunun kendisinden çok, o duygu karşısında nasıl davrandığındır. Birine karşı his geliştirmek başka bir şeydir; o hissi beslemek, sınırları aşmak ya da başkalarına zarar verecek şekilde hareket etmek başka bir şeydir. İşte burada irade, değerler ve sorumluluk devreye girer. Bazen böyle durumlar kişinin duygusal ihtiyaçlarıyla da ilgilidir. Ulaşılamaz birine yönelmek, bilinçdışı olarak güvenli bir mesafe yaratabilir. Ya da kişinin hayatında eksik olan bir şeyi o evli kişide görüyor olması mümkündür. Bu, karakterden çok duygusal dinamiklerle ilgilidir.
Aşkın nereden nasıl geleceği belli olmaz düşüncesine inanmıyorum. Karşındaki insan evliyse bi ailesi varsa ya arkadaşım olabilir ya da abim vs ama farklı bir gözle bakmam mümkün olmaz. İradem güçlüdür başka bir kadının mutsuzluğu üstüne mutluluk aşk aramam. bekarların suyumu çıktı da evli erkekle flört ediyim başka gözle bakıyım. Aşk ansızın gelir mantığına asla inanmıyorum aşk güçlü bir duygudur öyle iki bakışıp konuşmayla olcak iş değil. Uzun sohbetler muhabbetler gerekir tanışmak anlaşmak gerekir öyle pat diye hadi buna aşık olalım gibi bir şey değil. ve evli birisi ile seviyenin flört derecesinde olmaması çok önemli aynı yerde çalışıyorum gözüm her gün onu görüyor diyelim eğer ondan etkilendiysem bişeyler hissedicek olursam kaçarım. Kaçmak benim için kurtuluş yoludur yani şöyle görmezlikten gelirim muhatap olmam iş dışında hiç bir sohbetine katılmam ilgilenmem falan ne o bana yanaşır bu durumda ne ben ona irade meselesi tamamen.
Senin iraden güçlü olabilir ama başkasının olmayabilir beş parmağın beşi nasıl bir değilse herkes bir değil çünkü. O yüzden yani insanlar farklı farklı yapılarda.
Merhaba,
Evli birine aşık olmak saçma ve mantıksız. 😅
Şak diye aşık olmuyoruz. Bir cok konuştuğum kadın evli olduğunu söyledi ve direkt bitirdim. Hani bilip bilmeden hoşuna gidebilir de evli ise iletişimi kesmeli!
Aşk değildir o, heves olabilir...
Kalp bazen hiç plan yapmadan birine kayabiliyor, bu seni otomatik olarak karaktersiz yapmaz 💔 Ama asıl mesele his değil, o hisle ne yaptığın. Evli birine aşık olmak insanî bir durum olabilir, fakat o ilişkiye adım atmak iradeyle ilgili bir sınavdır 🌪️ Kendini üçüncü kişi konumuna sokmak uzun vadede en çok seni yorar. Sen bu duygunun peşinden gitmek mi istiyorsun, yoksa kendini korumayı mı seçiyorsun? 💭✨
Cevap
7Cevap
yinede ne olursa olsun olmayın zarar gören olursunuz
Ask degil o
Nasil sevisiriz plani
Apppptallıkkktır nokta
Hem irade eksikliği hem karakter zayıflığı
İrade
bence her ikiside
Hepsi bir arada
Var öyleleri hatta yakın çevrem de
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?