Bazı insanlar hayatımızdan çıkar ama içimizden çıkmaz. Zaman geçer, acı hafifler, alışkanlık değişir ama bir isim, bir anı, bir koku yine kapıyı çalar. Unutmak dediğimiz şey gerçekten silmek mi, yoksa sadece daha az hatırlamak mı? Peki sence herkes gerçekten herkesi unutabilir mi, yoksa bazı izler ömür boyu kalır mı?
Kimseyi tamamen unutmak kolay değil gibi geliyor, bazı anılar, bazı insanlar hep aklında kalıyor gibi hissediyorsun. Ama zaman geçiyor, hayat devam ediyor ve bir noktada fark ediyorsun ki, aslında unutan unutuluyor. Her şey hafifliyor, acı azalıyor ve insan kendini daha az bağlı hissetmeye başlıyor.
32 yaşındayım sadece platonik tek taraflı sevdim hep
bu yaşıma kadar sevgilim olmadı ya da beni tercih eden beğenen şans tanıyan bir kız olmadığı için sadece hayallerde yaşayan bir insanım ondan dolayı bu yorumu platonik sevdiğim insanlar için yapacağım
İlk sevdiğim kızı unutmak acılarımı dindirmek çok uzun ve sancılı geçti ikinci sevdiğim kızı ise bir nebze hafifti onu da unuttum 3. Sevdiğim ise aynı şekil
Çünkü insana bir düşünce geliyor zaten hayır dedi şans vermedi sana kim baksın dedi dost kanka gözüyle baktım yoksa senle niye konuşayım diyince çok az bir acı çekip unuttum artık tecrübe ve deneyim olunca unutma süresi kısalıyor ister istemez
İnsan çok sevip değer verdiği aileden olan insanları mezara koyuyor da yaşamaya devam ediyor aşk bunun yanında çok küçük kalır. Ama unutmaz kimse kimseyi bir anı olarak kalır güzel ya da kötü bir anı düşünce diz kanar ya zamanla yara kabuk bağlar o kişi de sadece bir iz olarak kalır aslında hepsi bu kadar ya bir şey öğretir ya da siz birşeyler öğrenirsiniz hayat dersini alıp yola devam edilir.
Unutmak çoğu zaman silmek değil Ayhan 🕯️ Daha az acıyla hatırlamayı öğrenmek. Zaman geçtikçe o kişi zihninde arka sıralara kayıyor ama tamamen yok olmuyor. Özellikle derin iz bırakan insanlar kalpte bir çekmeceye kaldırılıyor diyebilirim 💭
Herkes herkesi unutamaz. Bazı izler ömürlük olur ama bu izler can yakmak zorunda değil. Onları hayatının bir parçası olarak kabul ettiğinde hafifliyorsun. Acı azalıyor sen büyüyorsun 🌿✨
Unutmaktan başka çare yok gibi ama bence unutulmuyor be abi sadece hani deriz ya tozlu raflarda kaldı bazı kitaplar işte bazıları unutulmuyor kalbinin bir yerinde aynı rafa kaldırılmış kitap gibi duruyor aklına düştükçe bi hüzün çöker ve sonra gider
Yenileri görebilmek için eski alışkanlıklarını hepsi geri de bırakmak gerekir. Ama sevdiklerini unutmak konuya gelirse, unutmak yerine iyi günleri de hatıra kalabilir.
Herkes kolay unutamaz hatta hiçbir zaman unutamaz o kişiyle ilişki yaşamış olsada tek taraflıda olsa unutamaz ömrü boyunca belki o kişiyi unutturacak birisi çıkarsa karşına o zaman vazgeçer
Herkesi değil. Kendi kişiliğimiz var ama bize davranılma şekline göre kişiliğimizde değişiyor. Sizin için önemli biri hayatınızdan çıktığında.; onunla olan sen ile onsuz olan sen artık aynı kişi olarak kalamaz. Bazen eski seni özlersin ve o eski sen o dönemki hayatında olan kişilere bağlıdır