Gizli Üye(36-45)4 ayDul ne ya ne çirkin bir kelime, boşanmış bir kadın ile evlenir misiniz diye sorulsa sistemin kadınları aşağılamak için koyduğu adlandırmalara alet olmamış oluruz en azından. Ben çevremde dul olmayan ama tamponunun kapılarını tüm erkeklere açmış kadınlar duydum ve işittim. Şimdi eski eşim tarafından aldatıldığım için boşanan ben mi ahlaklıyım yoksa bekaret adı altında her naneyi yiyen türlü türlü erkekler ile günübirlik flörtler yaşayan kadınlar mı. 35 yaşındayım ve bundan 3 yıl önce boşandım, çocukluk arkadaşım ile yollarımız kesişti ve aşık olduk, kendisi hiç evlenmemiş bir erkek ve evleniyoruz allahın izni ile. Boşandığım için dul kelimesini kabul etmiyorum çünkü hayatımın neredeyse tamamını hem okuyup hem çalışarak namusumla evlenip ve namusum ile boşanma kararı alarak yaşadım. Boşanmak günübirlik ilişkiler yaşayıp deneyip deneyip olduramamış erkekler tarafından tercih edilmeme sebebi olacaksa bir kadın için şükür namazı kılsın. (Ahlaklı bekarlar ve ahlaklı boşanmışlar saygı duyulan kadınlardır) unutmayın ki sizlerin de kız çocukları olabilir ve kızlarınız bacılarınız boşanmak zorunda kalabilirler. Allah dinimizde boşanmayı helal kılmışken insanların belirli sebeplerden boşanan düzgün kadınlara dul gibi karanlık adlandırmalar takıştırması kitapsızlık ve karaktersizliktir.
22 Yorumla- 4 ay
Ben eşi vefat etmiş insanlar için dedim ayrıca dul kadınla evlenir misiniz diye bir cümle kurmadım
Cevap sahibi4 ayBende yorumu size yapmadım toplumun genel bakış açısını yorumladım. Sistematik olarak şöyle olsa, şöyle sorulsa gibi cümleler kullandım. Tekrar okuyun
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 810 cevap paylaştı.
5 ayDul diye bir şey yok 😂 hepsi bekar..
Sanmıyorum emin değilim diyenlerde bi imza attı diye mi evlenmezler acep, sonuçta cinselliğin dibin yaşıyorsunuz anlamıyorum ki.. ha öyle dul ha böyle dul 😂😂83 Yorumla- 4 ay
En güzel yorum
- 4 ay
4 ayHayır
01 Yorumla- 4 ay
Teşekkür ederim 🌸
5 ayBen bu ifadeyi doğru karşılamıyorum yani tamam literatürde yasalarda bu kelime geçiyor boşanmış kadınlar için ama sanki böyle bu kelimeyi kullanınca onlar ayrı bir dünyadaymış ya da affedersin yüzüne bakılmak insan gibi bir tavır sergileniyor hala ülkemizde ne yazık ki böyle bir durum var evlilik yapılırsa bir neden yapılmasın yani birinden ayrıldı diye erkek nasıl ilgileniyorsa kadınla tekrardan evlenebilir ama şöyle bir gerekçe var genelde ayrılmış insanlar bunu erkek kadın olarak ayırmıyorum evliliklerini ve önceki ilişkilerine bir problemler yaşadıkları için aynı bisikleti tekrar almak istemezler
40 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Bence “dul” etiketi değil, insanın kalbi önemli 💫 Sen birini geçmişine göre mi, sana hissettirdiklerine göre mi seçersin? Ben aşka bakarım, uyuma bakarım. Eğer gerçekten seviyorsam, saygı ve güven varsa neden olmasın ki? Herkesin bir hikayesi var sonuçta 🌿🤍 Sen böyle bir durumda kıskançlık ya da geçmiş takıntısı yapar mıydın, yoksa akışa mı bırakırdın? 💌
01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
168Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı.
5 ayMerhaba,
Dul sıfatını sevmiyorum, canı cehenneme!
Evlilik her ne kadar normal ise boşanmakta o kadar normaldir!
Sevgili olup ayrılanlarında farkı yok!
Gönlüme uyarsa kalbime olur olabilir...50 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 65,1b cevap paylaştı. Kısmet bişey diyemem sjhs
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 26,3b cevap paylaştı. Aşıksam ve çocuğu yoksa olabilir.
22 Yorumla- 4 ay
Evli ve bırak erkek veya kadın çocuk var madem aşıksı çocuğu sevmek zorundası
- Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı.
5 ayFenomen olmuşsun ama insan olamamışsın!!! İnsanları bisiklete benzetmek ancak sen ve senin gibi kıt zekalılara mahsustur!!! Sen kimsin? kaç defa aşk yaşadın? Kaç defa sevgilin oldu? kaç defa evlendin hatta karşı cins hakkında ne biliyorsun ki bu yorumu yapabiliyorsun?
bu kadar aşağılayıcı yazmak için sadece zeka eksikliği görüyorum edebini takıl ve herkesten tün insanlardan özürm dile hadsizleşme!!!
Elbette dul veya boşanmış birisi ile evlenilir neden evlenilmesin ki? Ben son evliliğimi boşanmış iki çocuklu bir İnsan ile yaptım çocuklarını okuttum üniversiteye gönderdim ve kendimi bu konuda çok mutlu hissediyorum o ne bir bisiklet ne de bir eşyaydı insandı insan...
Senin yani bahsettiğim yorumu yapanın bu sitede eğil toplumun dışında tutlması taraftarıyım...
126 Yorumla- 4 ay
Ya sen ne anlatıyorsun amcacım
- 4 ay
Ayrıca bana hakaret etmişsin yorumda SS alıp cimere Atıcam
- 4 ay
Hayır gayette benden bahsediyor
- 4 ay
Kardesim ne bisikleti yaw eşinin bir obje olmadığını insanlığını sevdiğini falan anlatıyor
- 4 ay
Ne bisikleti ya ben öyle bir şey demedim
- 4 ay
Yazdıklarımkın sizinle alakası bile yok siz bisiklet kelimesi kullandınız mı? hayır ben etiketlemedim hepiniz rahat olun o zat okusa gelir yazar ama yazacak cesareti bile yoık sadece duygu sömürüsü ile evde zaman geçiren zavallının birisi
her ikiniz de rahat olun yorumları izleyin okuyun kim bisiklet demiş göreceksiniz - 4 ay
Fenomen olmuşsun diye başlıyorsun cümleye haliyle üzerime alınırım
- 4 ay
Sonuna kadar okusaydınız ne demek istediğimi anlardınız ama böyle olmaz ki ön yargı ile ohooo
- 4 ay
Yorumları okudum bisiklet ile ilgili bir yorum göremedim
- 4 ay
evliliklerini ve önceki ilişkilerine bir problemler yaşadıkları için aynı bisikleti tekrar almak istemezler
- 4 ay
;Y0rumun sıon cüğmlesi bu ve çok ahlaksızca bir yorum terbiyesizce
- 4 ay
@ksciüye evliliklerini ve önceki ilişkilerine bir problemler yaşadıkları için aynı bisikleti tekrar almak istemezler
yorumu8n son cümlesi bu ve ben bu kişi ile asla muhattap bile olmam benim soruma yazsaydı cevabını alırdı - 4 ay
@ksciüye Zaten yoruma da kapatmış edepsiz hayasız
- 4 ay
@ksciüye Kapalı kapalı yoruma yorumunu kapatmış neyse ya artık sıkıldım bu soruda açıklama yapmaktan yeter yazmayın yorum yaptığpımna pişman ettiniz
- 4 ay
Evet etiketle
- 4 ay
@Günesinkadini kimin yazdığı görünüyor erkek üyelerden biri
- 4 ay
Yaw ben niye göremiyorum off
- 4 ay
Aaa okudum tamam
Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Dümdüz algı oluşturma sorusu. Bu soruyu soran kafayı anlamıyorum anlamayacağım bu tip sorularda her zaman art niyet var. Röportajı yapanda soruyu taşıyanda art niyetlidir benim gözümde.
İnsanları şu bu diye sınıflamayı bırakın yaşamın doğal dengesindesiniz bozamazsınız o yüzden düzgün karakteri olan iyi insanlarla her zaman her şekilde evlenilebileceğini unutmayın. Ben bu tarz soru soranları evlenilecek kişi kategorisinden direk çıkarıyorum.
Ek olarak. Doğan her şey ölür, başlayan her şey biter, hepiniz dul adayı ya da dul bırakma adayısınız o yüzden aklınızı kullanın.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayHayır ama büyük konuşmak istemem, şimdi onun çocugu vardır. Beni sevmeyebilir istemeyebilir , babasıyla arasına gircegimi düşünebilir. Bu yüzden istemem. Ben ne kadar kendimden emin bile olsam. Karşı tarafta sonuçta bir çocuk var. Zaten adam boşanmış. Zaten çocugun annesi terk etmiş. Babasını elinden alcagımı düşünebilir. Yani çocuk aklı düşünebilir ama böyle düşünmesini istemem, böyle olmaz' yinede ama sonuçta onuda anlamak lazım. Annesi gitmiş kendini yalnız hissetmiş olmalı. Bu yüzden istemezdim. Büyük ihtimalle böyle düşünürüm. Hiç kabul etmem.
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 729 cevap paylaştı.
5 ayDul ya da boşanmış insanları vebali gbi davranmak vazgecn. Her evli boşanma adayıdır haliyle insanlarn karakteri huyu suyu önemli medeni durumu değil şimdiki bekarlar evlilerden fena olesi daha iğrenç
73 Yorumla- 5 ay
✍️✍️✍️
- 5 ay
sonuçta Allah-u Teala korusun herkesin eşi allah korusun vefat edebilir. Allah kimseyi yalnız bırakmasın inaşllah :(
- 5 ay
Kimse boşanmak icn evlenmiyor ya da eşi keyfnden ölmüyor herkesin başına gelebilir bu durum
- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
5 ayİnsanlar ya evlidir ya da bekar dul tabirini uygun bulmuyorum ayrıca Peygamberimizin ilk eşi evlenip boşanmış bir kadındı bu da bazı şeyleri düşünürken bana sen kim... sözünü hatırlatıyor.
Erkekler için neyse de kadınlar için bu konuyu derinlemesine ele almak gerekiyor mantık ve akıl yoksunluğu çekmemek lazım. Hele ki şu devirde bazı şeyleri doğru analiz edememek hayat karartır.
11 Yorumla- 4 ay
Doğru
- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
5 ayBu özellikle dul kadın ayrımını hiç doğru bulmuyorum bizim toplumumuza mı özeldir nedir illet oluyorum bunu söylemek istedim önce… evet evlenirim tabi ki kafalarımız uyuşuyorsa sadakat güven onun içinde önemliyse merhametli iyi kalpli hoş sohbet bir insansa biribirimizi anlayabiliyor ve tamamlayabiliyorsak niye evlenmeyeyim…
20 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı. Öyle bir değer yargılarına sahip birisinin erken yaşta evlenmesi daha makbuldür. Zira yaş aldıkça erkeklerin bakir bir kadına sunması gereken şeyler dahada çoğalacak. Misal iyi bir maddiyat gibi. ya da iyi bir gelecek garantisi 28 yaşındayım 18 yaşında gibi değilim. Belli bir yaştan sonra kriterlerin düşmesi gerekiyor yoksa yanlız kalırız.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
5 ayBekarken yurtdışından öyle biriyle tanışmıştım yaşı büyüktü benden evlenip boşanmıştı, Benim okuduğum yer onun memleketiydi. Aşırı zengindi ama iyi biriydi anneme danıştım o zamanlar daha bişey yoktu ortada o istiyordu. Annem senin evlenip boşanmış birini anlaman zor olur o yaşamıştır çoğu şeyi zorluk çekersiniz dedi garip ama o zaman mantıklı gelmişti dinlemiştim annemi. İyiki de dinlemişim
01 Yorumla- 5 ay
Zor olan ne yani
Aşk İlişkileri konusunda 445 cevap paylaştı. Dul dediginiz insanlar evlenmiş anlaşamamış mutlu olamamış veya eşi rahmetli olmuş bekar insanlar ayrıştırmak hoş degil..
Seversem anlaşırsam inanıp güven hissedersem tabikide evlenirim karakteri saglam olsun10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 696 cevap paylaştı. Niye evlenmiyim ki? Dul demek adam öldürmüş demek deyil anlaşamamış ayrılmış hayatı böyle getirmiş napalım eğer anlaşa biliyosam bir birimzle problem yaşamıyosak evlenirdim ben problem etmem
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,2b cevap paylaştı.
5 ayNeden ayrıldığına bağlı ölüm harici birşeyse kendisinin ne anlattığının bir önemi yok araştırırdım geçmişini öyle evlenirdim çünkü ben bir kere evet derim, dedim bir daha o masaya oturmam
23 Yorumla- 4 ay
Sağol lan 😂
- Aşk İlişkileri konusunda 7,3b cevap paylaştı.
4 ayOlabilir ama seçenek çoktur
Eger eşinden ayrılmışsa evlenirim
ya da eşi vefat etmişse evlenirim
Lakin ayrılmış ve çocugu varsa evlenmem eşi ile sürekli çocuk için irtibatta olması beni rahatsı eder çünkü
00 Yorumla
4 ayErkekler zaten evleneceği kadında genel olarak bakmazlar bu sıfata. Her evlilikte aranan şeyler yine aranır, dul olması, çocuklu olması gibi şeyler en azından bende ve bildiğim arkadaşlarım için pek önemli değil.
00 Yorumla
5 ayİnsanları neden böyle sınıflandırıyorsunuz? Dul birinin sevilmeye hakkı yok mu ille kendisi gibi dul biriyle mi evlenmesi gerek bırakın bunları ya önemli olan kalbi anlayışı dürüstlüğüdür dul dediğiniz insan size bu dünyada cenneti yaşatabilir
00 Yorumla
5 ayÇocuğu yoksa evlenirim belki çok aşık olursam kafa yapımızda uyarsa
50 Yorumlakarısı ölmüş değil de boşanmışsa ve çocuğu yoksa evet dul demek yanlış bir şey değil dul olmak kötü bir şey olmadığı için dul kelimesini yasaklamanız yanlış
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.
5 ayBekar olsam prensip olarak karşı çıkmam... Bir insanın boşanmış ya da eşinin vefat etmiş olması onu kötü birisi yapmaz aradığım asgari şartları sağlıyorsa neden olmasın derdim...
10 Yorumla
4 ayEvlenirim, hem de hiç evlenmemiş biri olarak söylüyorum bunu. Çocuğu da olabilir bu da sorun değil. Gerçekten saygıyı ve sevgiyi birlikte yaşayacaksak, paylaşmanın erdemini ve bağlılığın güzelliğini yaşayacaksak neden olmasın. Çocuğunun olması da ayrı bir güzelliktir, madem seveceksin ondan bir parçayı da yüceltmelisin ki o birliktelik daha güzel bir anlam kazanır.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı. hayır. yani tercih etmem. ama büyük konusmamak gerek. kız aklımı alır evet derim belli olmaz. ama tabi bu durum bi eksi puan diğer tarafta dul değilse.
00 YorumlaAçıkcası dul gibi bir kelime hoş değil çünkü geçmişinde yaptığı birşeyi sürekli yüzüne vurmak hiç hiç hoş değil tamam olmuş olabilir boşanma sebeplerine göre bana uygunmu değilmi tartarssm ve gerçekten iyi biriyse uzun süredir tanıyorsam sorun etmem bide erkek çocukları varsa çok büyük değilse yani çünkü zaten beni annesi olarak kabul edeceğini düşünmüyorum yani hem annesinin yerini birebir tutamam tutamsdığım içinde kendimi rahatsız hissederim açıkcası çocuğunu atmasınıda isteyemem sonuç olarak
00 Yorumla
4 aySevip evlenmiş bitirmiş ya da başka sebeplerle evlenmiş bitirmiş tek kişiye ait olmuş o zamana dek.. Aklında eski eş eski sevgili gibi takıntıları olmayan , seni seçtiği andan itibaren aklında kalbinde seni yaşatan kafasında tilkilik dönmeyen kadınla evlenilir.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
4 ay
Dul Hunter
00 Yorumla Dul cümlesi hoş değil öncelikle, boşanmış, eşinden ayrılmış daha uygun olur. Eşinden ayrılabilir bu onu ayıplı, kusurlu yapmaz, seversem ve güvenirsem evet evlenirim
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)5 ayNeden olmasın.. Çocuk istemesin yeterki ve çocukları minik, ayağa dolaşan ve yanında sürekli yaşıyor olmasın yeterki
50 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 428 cevap paylaştı.
5 aySeviyorsam eğer birlikte iyi vakit geçiriyorsak eğlene biliyorsak evlenirim tabiki hatta çocuklu olması bile sorun değil çocuğuna oyun arkadaşı , kendisine hayat arkadaşı olurum
07 Yorumla- 5 ay
Ev işi?
- 5 ay
Buna mı takıldın yardım ederim tabiki
- 5 ay
Çamaşır asmak kaç dakika sürecek, yemek yaparken dometes doğramak, ya da bardakları durulamak?
- 5 ay
Kadın mı yapsın hepsini? O kadar kolaysa siz de yapım
- 5 ay
Sen okuma yazma biliyor musun?
- 5 ay
Yani?
- 5 ay
Yorumları oku tekrar allah aşkına
5 ayBilmiyorum ya. Çok seversem evlenirim ben.
30 Yorumla
5 ayMedeni kanuna göre hayır.
Şeriata, ya da benim narsist fıkhıma göre sorarsan, bilahare anlatayım
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı. Evet benim için sorun olmaz ama tabi koşulları da önemli eski eşiyle bir şekilde sık sık görüşen biriyle olmaz
00 Yorumla
4 ayEşinden ayrildiysa biraz zor çünkü neden ayrıldığını derinlemesine sorguladım eşi ölmüş daha ağır basar
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı. Dul olmak olağan bir durum ama bekar erkekle değil dengiyle olmalı.. Başta sorun olmasa da ilerde sorun yaratabilir bu durum..
03 Yorumla
5 ayÖnemli olan şey kafa yapısının uyuşmasıdır. Ama bu durumda çocuğu da olmaması çok önemli, başkasının çocuğuna bakmak istemem..
00 Yorumla
4 ayneden evlenmeyeyim ki insanın kişiliği daha önemli değil mi bence öyle
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
5 aySeversem Evlenirim tabi ki :) çoçuğu varsa kabul bile ederim 🙂
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
5 ayNeden ve niçin boşandığı ya da neden dul kaldığı önemli. Gelecek verebilecekse olabilir
10 Yorumla
5 ayGünümüz ilişkilerinin nerdeyse hepsi dul gibi sayılıyor ama kimse farkında değil
10 YorumlaEvlenmem
Travmaları ile uğraşamam
- Zamanında çok uğraştım yoruldum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)4 ayYabancılarda Widow ve widower olarak 2 ayrı katagoride belirtiliyor, eşin öldüğü durum ve boşanma durumu, bizde ikisinde de dul deniyor, net cevap evlenilir.
00 Yorumla
4 ayMerhaba, bu sıfatı hiç sevemedim doğrusu. "Dul".. kiminle anlaşabiliyorsam onunla evlenirim
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 331 cevap paylaştı. Evlenirim, küçük bi çocuğu olsa da sorun etmem bakarım onlara
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10,6b cevap paylaştı.
4 ayEşini o öldürmediyse sıkıntı olmaz herhalde 🤪
00 Yorumla
4 ayEvlilik istemiyorum. Bırakalım kadınlar hayatını yaşasın.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
4 ayYüreğimi elinde tutan sevdiceğim olduktan sonra medeni hal nedir Allah aşkına
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 318 cevap paylaştı. Büyük konuşmayı sevmiyorum sma tercih etmiyorum çünkü çocukları sevmiyorum ve istemiyorum.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 16,4b cevap paylaştı. Dul kadının ihtiyaçları olur, yardımcı olmak sevaptır 😈😅
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı.
5 ayYarali birinin yarasina merhem olmaktan guzel ne olabilir. Yeterki kalbi bos olsun.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 515 cevap paylaştı. Bunu eski eşime ve şimdiki partnerime sormak lazım :D
01 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,3b cevap paylaştı.
5 ayYahu Neden olmasın insan sevdikten sonra Kafalar uyuştuktan sonra
00 Yorumla
5 ayAsla peşin de konuşmam büyük lokma da yemem. Kısmet meselesi
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 333 cevap paylaştı.
5 ayBekar bir erkek dul bir kadın ile asla evlenmememi !
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 5b cevap paylaştı.
5 ayEvlenilir neden evlenilmesin ki, o da insan sonuçta
ve boşanacağını bilerek evlenmiyor kimse00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
5 ayDul kişi yani eşi ölmüş birisi. Evet aslında dul kişiler daha çok tercih ediliyor
00 Yorumla
5 ayEşi vefat etmiş veya eşinden ayrılmış bir kadın ile evlenebilirim ki bu çok doğal bir eylem.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı. Seversem neden olmasın. Dul da olabilir bekar ama birisi ile yaşamış da olabilie
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 956 cevap paylaştı. Evet eğer anlaşıyorsak, ten uyumumuz varsa evlenirim tabii
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,7b cevap paylaştı. Bende dul olsam evlenirdim ama bekar olduğum için evlenmem
00 Yorumla
5 ayÖlmüşse kocası olabilir. Boşanmış kadınlardan tedirgin oluyorum
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı.
5 ayMuhtemelen hayır.. Asamam eşiyle munasebetini
00 Yorumla - Devamını Gör (190)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne