Erkek arkadaşımın ciddi geçmiş ilişkisini ve ailesiyle bağlarını kafaya takmadan bu ilişkiye nasıl güvenebilirim?

Erkek arkadaşımla tanışmamız yaklaşık 5–6 yıl öncesine dayanıyor. O dönem bir kampa gitmiştim ve yollarımız orada kesişmişti. İlk tanıştığımızda beni çok tanımıyordu. Sonrasında bir şekilde beni araştırmış, bulmuş ve konuşmaya başlamıştık. Konuşmamızın üzerinden henüz iki hafta geçmişti ki benim şehrime geldi. Birkaç kez buluştuk. Ben o süreçte duygularımı netleştirmek istedim ve bu ilişkiyi ciddiye taşımak, sevgili olmak istediğimi açıkça söyledim. O ise daha önce aldatıldığını, bağlanma korkusu yaşadığını ve bu yüzden sadece arkadaş kalmamız gerektiğini söyledi. Ben bunu kabul etmedim ve o dönemde yollarımız ayrıldı.

O sırada üniversiteye hazırlanıyordum. Kazandım ve şu an Hakkâri’de resim öğretmenliği okuyorum. Zaman geçti, yine yollarımız kesişti. Tekrar konuşmaya başladık. Bu kez ilişki ciddileşince yine bazı sorunlar yaşadık ama bir şekilde gönlümü aldı, barıştık ve sevgili olduk. Ancak bu süreçte kıskançlık problemleri ortaya çıktı ve bu nedenle yeniden ayrıldık.

Ayrılık döneminde sevgilimin geçmişiyle ilgili bazı şeyler öğrendim. Daha önce iki buçuk – üç yıl süren ciddi bir ilişkisi olduğunu, hatta evlilik düşündüklerini duydum. Üstelik o ilişki devam ederken başka biriyle de konuştuğunu ve ailesinin o kişiyle evlenmesini istediğini öğrendim. Benim için en zor olan kısım ise şuydu: Meğer biz ilk tanıştığımız dönemde, o hâlâ o uzun ilişkisinin içindeymiş. Bunu öğrendiğimde gerçekten çok kötü hissettim. Çünkü en başından beri her şeyin dürüstçe ilerlediğini sanıyordum.

Bu gerçeği öğrendikten sonra onunla iletişimi kestim. Yaklaşık 5–6 ay boyunca benimle iletişim kurmaya çalıştı ama konuşmadım. Daha sonra tekrar konuşmaya başladık ve bu konuyu açıkça sordum. Ona nasıl bir insan olduğunu, bunları neden sakladığını söyledim. O ise uzun süreli bir ilişkisinin olduğunu o ve evlilik düşündüklerini kabul etti. ama aldatıldığını ve Ailesinin istemediğini, sonrasında kendisinin de artık istemediğini söyledi. Ayrıca ailesinin evlenmesini arzuladığı başka bir kız olduğunu ama gönlünün o kişide olmadığını anlattı. İlişkilerin anlaşmazlıkla bittiğini ve artık geçmişte kaldığını ifade etti. ve bunların hepsinin benden önce yaşandığını söyledi

Bütün bunlara rağmen ben bu durumu bir türlü içimde oturtamıyorum. Elbette herkesin geçmişi olabilir, bunu biliyorum. Ama kendimi sürekli o kızla kıyaslarken buluyorum. Özellikle o ilişki ciddi düşünüldüğü için ailesiyle hâlâ takipleşmeleri, erkek arkadaşımın en yakın arkadaşlarıyla iletişim halinde olması beni fazlasıyla etkiliyor. Kıyaslamak istemiyorum ama buna engel olamıyorum.

Onu çok seviyorum ve şu an benimle ciddi düşünüyor. Buna inanmak istiyorum. Fakat zihnimde dönüp duran sorulardan kurtulamıyorum. Geçmişi gerçekten geride kalmış mı, yoksa ben hâlâ o geçmişin gölgesinde mi duruyorum, bunu ayırt edemiyorum. Sevgi var ama kafamdaki soru işaretleri de var. Ve en çok da bu ikisinin arasında kalmak beni yoruyor.

Erkek arkadaşımın ciddi geçmiş ilişkisini ve ailesiyle bağlarını kafaya takmadan bu ilişkiye nasıl güvenebilirim?