Ayrılık sonrası bir anda iki yabancı olmak, aylarca belki de yıllarca olan samimiyeti aniden hiçe saymak size garip mi hissettirir, yoksa bu gayet alışılması gereken bir durum mudur?
Bir kaç saat önce sevgiliniz olan biriyle, bir anda iki yabancı olmak size garip mi hissettirir?
Garip hissettirmez demek zor olur. Birkaç saat önce hayatının içinde olan, sesini bildiğin, alıştığın birinin bir anda yabancıya dönüşmesi insanın içinde tuhaf bir boşluk bırakır. Sanki aynı şehirde yaşıyorsun ama bir sokak kapanmış gibi. En çok da alışkanlık sızlatır; gün içinde paylaşacağın şeyi kime anlatacağını şaşırırsın. Mantık kabullenir belki ama kalp o kadar hızlı adapte olamaz. O yüzden evet, insanı bir anlığına durdurur ve düşündürür.
Kadın olarak söylüyorum, mesela 1 sene önceden kafada bitirten hareketleri vardı karşının ama ben kendime sonuna kadar çabaladım diyebilmek ve huzurlu hissetmek için hep şans verdim en sonunda da soğuyup artık tamam bak olmuyor gördün mü diye.. işte böyle olunca huzurla ayrılıyorsun çünkü zerre aklın kalmıyor acaba olur muydu diye Demek o ki bir kadın olarak söyleyebilirim ki, biz çok önceden ayrılıyoruz aslında da.. ayrılınca da garip gelmiyor Tabi bunu "soğuyana kadar affet" yapanlar anlar ancak 🤭 onu da zaten yine biz kadınlar yapıyoruz 😌 siz çok düz mantıksınız, hiç düşünmüyorsunuz detaylı 🤦🏻♀️
Çok garip değil mi bir zamanlar her şeyini anlattığın insanla şimdi iki yabancı olmak… Ama daha kötüsü de var: İnsanların gözünde tamamen birbirinizi tanımıyormuş gibi yapmak. Daha önce her şeyini anlattığın, 7/24 mesajlaştığın insana şimdi yabancı gibi davranmak… İlişkiyi saklamak, ‘o benim sevgilim’ diyememek, hatta ‘eski sevgilim’ bile diyememek. İşte asıl acı olan bu.
Bu durum garip hissettir , kurulan bağın gerçek olduğunu gösterir. Eğer bir anda iki yabancı olmak garip gelmiyorsa, asıl o zaman bir sorun vardır. Bu geçiş sürecini "aniden" değil de sindirerek yaşamak lazım. Belki de o kişi artık sadece bir anıdır, ama o anıların bıraktığı izler bizi biz yapan şeylerdir.
Bir anda “sevgili”den “yabancı”ya düşmek kesinlikle garip hissettiriyor, özellikle de duyguların tazeyken 🙃 Çünkü beynin onu hâlâ “benim insanım” diye kodluyor, davranış bir anda kesiliyor ama hisler öyle olmuyor.
Ama zamanla mesafe koymak, iyileşmek için çok işe yarıyor ✨ Sence sen şu an yabancı gibi davranmaya hazır mısın, yoksa içinde hâlâ konuşma isteği var mı? 💬💔
Çok garip gerçekten bu yüzden sürekli ağlarım günlerce haftalarca ve aylarca yıllarca unutamam maalesef ama unuttuğum zaman da ben nasıl bunu sevmişim falan oluyor