Nasıl konuşma başlatabilirim?

Üniversitede dikkatimi çeken bir kız var. Normalde kolay kolay beğenmem ama bu kız dikkatimi yavaşça çekti, sanırım tamamen doğal olmasından kaynaklı. Hiç makyaj yapmıyor, kusursuz bir cildi yok ama güzel bir yüzü var, rimel bile sürmüyor.(gözlerini hunharca rahatça kaşıyabiliyor :D)

Saçları koyu uzun dalgalı, bide kakülü var. Saçlarını hiç şekillendirmediğini düşünüyorum çünkü çoğunlukla hep dalgalı, böyle sanki amazon kadını gibi dağınık ve asi ama bu ona ayrı bir tatlılık katıyor fikrimce. Hafif tombul ama endamlı yani, öğrendiğim kadarıyla aslan burcuymuş. Kişiliği de beni birazcık cezbetti çünkü aşırı açık sözlü ve dürüst, akıcı bir şekilde konuşabiliyor. Geçen arkadaşlarımdan biri olan bir kızla tartıştığını görmüştüm, kız bildiğin taramalı tüfek gibi lafları saydı saydı ve dili hiç sürçmedi hatta böyle sırıtasım bile geldi. sesi hafif kalın, tiz ve cırtlak değil. Çok da meraklı bakıyor gözleri güzel kahve sürekli bir şey sormak istiyormuş gibi. Ben bu kızla sadece birkaç kere göz göze geldim ama hiç konuşamadım. Ve abartmıyorum 2 yılın ardından bir kız ilk defa bu kadar ilgimi çekti. Ama açıkçası da korkuyorum onun keskin dilinin kurbanı olmaktan :D Kıza nasıl yaklaşabilirim? Onunla konuşmayı denemek istiyorum * bir yandan da çekiniyorum yani bilemedim.

Nasıl konuşma başlatabilirim?