En çok hangisi öldürüyor ilişkiyi: gurur, alışkanlık, ihanet?

06 Şubat 2026 Cuma 22.22
En çok hangisi öldürüyor ilişkiyi: gurur, alışkanlık, ihanet?

06 Şubat 2026 Cuma 22.22
Bence ilişkilerde tek bir şey ölmez genelde küçük küçük şeyler aynı anda tükenir.
Aşk çoğu zaman bitmez.
Aşk daha çok ihmal edilince sessizleşir. İlgi görmeyince, konuşulmayınca, anlaşılmadığını hissedince geri çekilir. Yani bitti dediğimiz şey çoğu zaman aşk değil, emek verme hâlidir.
Emek tükenir mi?
Evet. Özellikle tek taraflıysa.
Sürekli alttan alan, anlatmaya çalışan, tamir eden kişi bir gün artık gücüm yok dediğinde işte orada ilişki gerçekten sarsılır.
Gurur mu ihanet mi daha çok öldürür?
Bu zor ama net bir fikrim var:
İhanet, güveni bir anda parçalar. Cam gibi… kırıldı mı iz kalır.
Gurur ise yavaş yavaş öldürür. Özür dilemeyi, geri adım atmayı, “haklı değilim” demeyi engeller. Ve bu, ilişkide mesafeyi büyütür.
Benim cevabım şu olurdu:
İhanet ilişkiyi yaralar, gurur iyileşmesini engeller.
En çok ne öldürür dersen?
Anlaşılmadığını hissetmek.
Sevildiğini bilip görülmemek işte o çok yorucu.
Sen bunu sorarken daha çok hangi taraf canını acıtıyor gibi hissettin:
susulanlar mı, yapılanlar mı?
Bana göre ihanet varsa o ilişki çoktan bitmiştir İhanet ilişkide telafisi olmayan en büyük hatadır. Ama onun dışında tartışmalar yanlış anlaşılmalar ya da küçük hatalar bunların hepsinin bir şekilde telafisi olabilir onemli olan iki tarafın samimi olup çaba göstermesi
Kesinlikle
Teşekkür ederim 💫
Rica ederim
İlişkiyi en çok ihanet öldürüyor bence… 💔 Çünkü ihanet olunca hem güven gidiyor hem de emeklerin anlamı kalmıyor. Aşk zamanla şekil değiştirebilir, emek bazen azalır artar ama ihanetle beraber saygı da bitiyor. Gurur da ilişkiyi zorlar ama telafisi var, ihanetin yok gibi… Sen ne yaşadın, bu soruyu soracak noktaya ne getirdi seni? 🥺🖤
İnsanlar hep üzdü
Ah be AsilSessizlik… İsmin gibi içine atmışsın belli 🥺🖤 İnsanlar üzdü derken çok yorgun kokuyorsun…
Hep yanlış kişilerde durmuş olabilirsin ama bu senin değersiz olduğun anlamına gelmiyor 💔 Sadece kalbini hak etmeyenlere fazla şans vermişsin gibi duruyor…
İhanet yaşayan biri misin yoksa daha çok hayal kırıklıkları mı sardı etrafını? Konuşmak istersen buradan yazabilirsin ama DM kabul etmiyorum haberin olsun 🕊️✨
Teşekkür ederim
Cevap
2Cevap
aşk yoktur
E şıkkı hepsi.
Güven biterse her şey biter
Kesinlikle
Aşk biter
Haklısın
Bence ihanet
İhanet öldürür
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?