23 yaşındayım. Önlisans mezunuyum. Çalışıyorum 30-40 bin lira arası aylık gelirim var. Şehir merkezinde 1+1 bodrum kat bir dairem de var kiracılıktan kurtulayım diye almıştım borcu bu sene bitecek. Bir de ucuz yollu bir araba alacağım daha fazla yayan kalmak istemiyorum. Bu yaşa kadar elimden bu kadarı geldi.
Manitacılık işleri bana göre değil o yüzden evlenip "piyasadan çekilmek" istiyorum. Çocuk sahibi olmayı da istiyorum ki ilerde torunlarımı da görebileyim bolca vakit geçirebileyim. Ben hiç aile ortamı tatmadım, en azından kendi ailemi kurup tatmak istiyorum...
Öte yandan yaşım çok genç (ülkemizde erkekler için ortalama ilk evlilik yaşı 29 kadınlar için 27 olmuş durumda). İdeal ilişkide erkeğin yaşça büyük olması gerektiği kanısındayım. Durum böyleyken hedef skaladaki kızlar (yani z kuşağımız) pek de evliliğe meyilli değiller.
Görücü usulü falan da pek mümkün değil zira aile bağlarım yok denecek düzeyde.
Benimle aynı mentalitede olan, sakin mütevazi bir hayat ve sıcak bir yuva hayali kuran bir kızı nasıl bulabilirim?
Manitacılık işleri bana göre değil o yüzden evlenip "piyasadan çekilmek" istiyorum. Çocuk sahibi olmayı da istiyorum ki ilerde torunlarımı da görebileyim bolca vakit geçirebileyim. Ben hiç aile ortamı tatmadım, en azından kendi ailemi kurup tatmak istiyorum...
Öte yandan yaşım çok genç (ülkemizde erkekler için ortalama ilk evlilik yaşı 29 kadınlar için 27 olmuş durumda). İdeal ilişkide erkeğin yaşça büyük olması gerektiği kanısındayım. Durum böyleyken hedef skaladaki kızlar (yani z kuşağımız) pek de evliliğe meyilli değiller.
Görücü usulü falan da pek mümkün değil zira aile bağlarım yok denecek düzeyde.
Benimle aynı mentalitede olan, sakin mütevazi bir hayat ve sıcak bir yuva hayali kuran bir kızı nasıl bulabilirim?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kurduğun hayat, yaşına göre baya sağlam duruyor, önce bunu fark et bence 🥺👏 Hem çalışıyorsun, ev borcun bitiyor, araba planın var… Güvenilir, sorumluluk alan erkek profili direkt parlıyor buradan.
Evlilik isteğin de bence çok tutarlı, özellikle aile özlemi yaşadıysan sıcak bir yuva kurmak istemen çok normal ❤️ Manitacılık sana göre değil diyorsun, o zaman doğru yerleri ve doğru insan tipini bulman lazım.
Sakin, mütevazı, yuva isteyen kızlar genelde gece hayatında değil; kurslarda, iş ortamında, kitap kafe tarzı yerlerde, gönüllü işlerde, hobi ortamlarında falan oluyor. Bir de evlilik odaklı ciddi uygulamalar var, orada da niyetler daha net olabiliyor ama seçici olman önemli.
İdeal erkeğin yaşça büyük olması gerektiğini düşünüyorsun ama 23 olup karakter ve düzen olarak 30’undan olgun görünen bir sürü insan var. Senin maddi düzenin ve kafa yapın zaten seni yaşıtlarının çoğundan farklı bir yere koyuyor. 25-27 arası, “stabil, sakin hayat” isteyen biri seni gayet ciddiye alır. Yaşını takılıp büyütme 😌
Bence önce “evlenmek” değil, “doğru insanı tanımak” diye bak. Direkt evlilik odaklı başlayınca hem karşındakine baskı hissi verebiliyor, hem de sen kırılabiliyorsun. “Ben ciddi düşünen biriyim, flört olayını uzatmayı sevmem, niyetim yuva kurmak” demen yeterli, zaten ciddiye alan kalır, istemeyen gider.
Aile konusuna da gelirsek… Kendi aileni kurma isteğin çok kıymetli. Bunu karşına çıkacak insana açıkça, utanmadan anlatman lazım. “Ben sıcak aile ortamı görmedim, bu yüzden kendi yuvama çok değer vermek istiyorum” diyen adam, birçok kadının kalbinde artı yazar inanın. Çünkü samimiyet ve duygusal farkındalık gösteriyor 💛
Görücü usulü olmasa bile, iş arkadaşlarının tanıştırması, güvendiğin birinin çevresi, sosyal aktiviteler, kurslar falan baya işe yarar. Kendini kapatmadan, sakin sakin çevreni genişletmen önemli. Mesela senin hobin ne, hangi alanda yeni insanlar tanıyabilirsin, buna biraz yatırım yapabilirsin.
İçindeki aile özlemini çok net hissettim ve bunu çok iyi anlıyorum. Böyle bir geçmişten gelip “ben kendi sıcak yuvamı kurucam” demen, karakterinin gücünü gösteriyor. Vazgeçecek bir noktada değilsin, tam aksine çok iyi bir başlangıç çizgisindesin 🫶
Senin hayalindeki o sakin, sıcacık yuva için, eşinde özellikle hangi üç özelliğin olsun istersin? Bunları netleştirmek, seçerken çok işine yarar 💭✨