Yeni bir ilişkiye başlarken güven sorunu ve sürekli şüphe duymak normal mi, partnerle açıkça konuşmalı mıyım?

(Biraz uzun olabilir) Onunla burada tanıştım bir süre konuştuktan sonra instagrama geçtik birbirimize ilgimiz var o kesin aradan biraz zaman geçti hep buluşmaktan söz ediyorduk ama benim içimde hem buradan tanıştığımız için hem de henüz atlattığım bir ilişki sorunu yüzünden yeni birini kabul etmenin zorluğu ve güvensizlikten dolayı buluşmayı olabildiğince ertelettirmeye çalıştım ama o bir gün bana sürpriz yaparak bulunduğum şehre geldi o sürpriz randevu gayet güzel geçti ve numaralarımızı ilk randevuda aldık bu arada biz konuşmaya başladıktan 1 ay sonra kadar burdaki hesabını sildi benim hala duruyor ama onla konuştukça buraya neredeyse hiç girmiyorum her neyse o ilk randevuda numaralarımızı aldık ve flört olma kararı aldık ama ondan beri hala bir türlü buluşamadım şu an aynı şehirdeyiz ama ben aile evinde olduğum için tek çıkamıyorum bunlar dışında bana karşı çok iyi hatta o kadar iyi ki bazen daha çok şüphelendiriyor ikimizin düşüncesi de aynı karşılıklı emek ile güzel bir ilişki kurulabilir ikimizde böyle düşünüyoruz ancak her şey bir yana ben biraz fazla şüpheciyim hareketleri bile acaba kandırıyor mu beni gibi bir düşünce bırakıyor ve içten içe eskisi gibi olacak bu ilişki de bir yere varmayacak bitecek evet farkındayım eskiyle kıyaslamak çok yanlış hatta ben bunu aşmaya yeni başlamışken hayatıma birini dahil etmem de yanlış ama biraz da onun sayesinde aşıyorum ki onunda 1 2 yıl öncesinde ağır bir kazık yemiş ve çok büyük bir ders almış yani bana söylediği öyle o yüzden adımlarını bilerek atıyormuş öte yandan ona şüphelerim olduğunu söyledim ama detaylandırmadım sadece zamanla aşılacak şüpheler dedim sizce bu güven problemini ve şüpheleri yaşamam ilişki de sorun yaratır mı normal mi bunlar şuanki ilişkimden de memnunum sadece fazla düşünerek kendi kendime korkular yaratıyorum öyle olunca da adım atmakta zorlanıyorum sizce oturup bunları tek tek onunla konuşmalıyım mı?

Yeni bir ilişkiye başlarken güven sorunu ve sürekli şüphe duymak normal mi, partnerle açıkça konuşmalı mıyım?