İlişki de sıkıntı mı var kendi güvensizliğim mi?

Erkek arkadaşım asker ve ilişkimiz daha yeni üstüne üstlük uzak mesafe ilişkisi yaşıyoruz. 1 aylık tatil için ailemin yanına gelmeden önce 1 ay görüşemeyeceğimiz için 1 günlüğüne yanıma gelmişti bir şekilde izin alıp bu son zamanlarda da mesajlaşma düzeni açıkcası sıkıntıya girmeye başladı gibi hissediyorum bununla alakalı bir ara kavga ettik arkadaşlarıyla dışarıya çıkarken haber vermemişti (ki bu her dakika yazsın isteği değil çıkıyorum haberin olsun minik bir haber mesajı beklentisi açıklama amaçlı) ondan sonra biraz daha dikkat etmeye başladı birkaç gün gibi oldu, şimdilerde de mesai dışı (haftasonları da olabiliyor bu) 4 5 saat ortadan kaybolduğunda sorduğum zaman uyuduğunu mesleğinin yorucu olduğunu falan söylüyor (açıkçası pek inanamıyorum eski ilişkide benzer şeyler yaşamıştım ve ilişki hemen bitmişti) bugün de gün içinde kısıtlı iletişim kurduk daha demin de yemek yaptığını arkadaşının geleceğini dertleşeceğini habersiz bırakmayacağını falan söyledi. 1 2 saat telefonla konuştuğumuz oluyor ama açıkcası kendi güvensizliğim mi yoksa gerçekten bir problem mi var çözemiyorum. Bir kere ettiğimiz şiddetli kavgadan sonra da bu konu hakkında kendimi açıklamak ya da kavga etmek istemiyorum çünkü büyük küçük bir şekilde kendimi açıkladığımı düşünüyorum.
İlişki de sıkıntı mı var kendi güvensizliğim mi?