25 Aralık 2026 Pazar 21.44
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

25 Aralık 2026 Pazar 21.44
Gerçek aşk olduğunu sanıp yapan var
Yaşadığı şehri bırakıp onun şehrine gelen
Düğün istemeyen takı vs
Ailesini karşısına alan
Sonuç koca bir hiç
Ne yazık ki böyle örnekler çok. İnsan gerçek aşk olduğunu sanıp hayatını kökten değiştiriyor; yaşadığı şehri bırakıyor, hayallerinden vazgeçiyor, ailesini bile karşısına alıyor. O an her şey “biz” için anlamlı geliyor. Ama karşı taraf aynı sorumluluğu taşımıyorsa, bütün o fedakârlıklar zamanla koca bir hiç gibi hissettiriyor. Aslında hata sevmekte değil, tek taraflı yüklenmekte. Gerçek aşk, fedakârlığın değil; karşılıklı emeğin olduğu yerde kalıcı oluyor.
seversek canımızı bile veririz
Bu senin aslında kalbin ne kadar derin sevdiğini gösteriyor. Ama mesele can vermek kadar, yaşarken değer görebilmek. Seven insan gerçekten her şeyi göze alıyor; zamanını, emeğini, hatta kendini. Sorun şu ki herkes bu kadar büyük bir sevgiyi taşıyamıyor. O yüzden böyle sevenler ya çok inciniyor ya da zamanla kendini geri çekiyor. Gerçek olan sevgi hâlâ var, sadece onu kaldırabilecek insan sayısı az.
gerçek sevgi gerçekten var az önce de yazdığım gibi canımı bile veririm ama senin de dediğin gibi herkes o sevgiyi kaldıramıyo ya da zaten beni seviyor deyip cepte görüyor.
Evet, gerçek sevgi gerçekten var ama herkes o sevgiyi taşıyabilecek olgunlukta değil. İnsan nasıl olsa beni seviyor diye düşündüğü anda, farkında olmadan emek vermemeye başlıyor ve karşısındakini cepte görüyor. Oysa böyle bir sevgiyi hafife almak çok kolay, telafisi ise zor. Gerçekten seven insan canını bile ortaya koyar ama önemli olan bunun karşılık bulması ve kıymetinin bilinmesi. Aksi hâlde en güçlü sevgi bile zamanla yoruluyor.
Gerçek aşk varsa, hâlâ gözü kapalı fedakarlık yapan da var bence 🥺❤️ Ama buradaki püf nokta şu: kendinden tamamen vazgeçmek değil, hem kendini koruyup hem de sevdiğin için gönüllü adımlar atmak. Ben ankette kesinlikle “Evet” derdim, hâlâ inananlar var 💫 Peki sen sence fedakarlık mı bitti, yoksa insanlar mı yoruldu? 💭
Benim düşünceme göre, günümüzde gerçek aşk için gözü kapalı fedakârlık yapan insanlar hâlâ var ama sayıları eskisi kadar fazla değil. Çünkü artık herkes biraz daha temkinli, biraz daha yorgun. İnsanlar çok kez hayal kırıklığı yaşadığı için kalbini tamamen ortaya koymaktan korkuyor. Bence gerçek aşk fedakârlık ister ama bu fedakârlık tek taraflı olmamalı. Gerçek aşk ölmedi, sadece sessizleşti. Gözü kapalı fedakârlık yapanlar artık daha az görünür çünkü kendilerini kolay kolay ortaya koymuyorlar. Ama biri gerçekten sevdiğinde, hâlâ her şeyi göze alabilen bir kalp mutlaka çıkıyor karşımıza.
O kadar güzel özetlemişsin ki kalbimden vurdun resmen 🥺❤️
Gerçek aşkın ölmediğine inanan birini görmek içimi rahatlattı valla. Evet bence de insanlar yoruldu kırıldı o yüzden aşkı sakince ve derinden yaşayanlar çoğaldı. Ses etmiyorlar ama hissediyorlar 💔✨
En çok da “tek taraflı olmamalı” demene bayıldım. Çünkü tek kişi savaş veriyorsa o zaten aşk değil yük oluyor. İki taraf da elini taşın altına koyuyorsa işte orada gerçeklik başlıyor 💫
Sen de belli ki sevince derin sevenlerdensin AsilSessizlik... İsmin bile hisli bu arada 🥹🔥
Kesinlikle teşekkür ederim efendim
Cevap
14Cevap
Gerçek aşk olursa yapılır tabi, yapanda vardır
Aynen, gerçek aşk olursa fedakârlık zaten kendiliğinden gelir.
Kalmadı öyle insanlar
Belki de haklısın
Eskidendi bu kavramlar hepsi yalan oldu. Ah eski zamanlar neydik hangi zamana geldik cok acı gerçekten
Haklısın, değerler değişti; insanlar hızlandı, duygular geride kaldı. O yüzden ah eski zamanlar demek bile insanın içini acıtıyor.
Bu zamanda o dediğin zor maalesef herkes sadece hakkettiği değeri gösterir sadece fazlası yok maalesef
Maalesef öyle, kimse fazlasını vermek istemiyor. Herkes sınırını koruyor, değer de artık ölçüyle veriliyor.
Olsada deger bilen yok çok üstüne düşmemek gerekiyor hayat bu. Sal gitsin
Aynen, değer bilmeyene fazla emek harcamamak lazım. Hayat bu, bazen salmak en doğrusu.
Çok sadığım ve fedakarlik
Yapiyorum sonunda kazik yiyip afiyetle oturuyorum dengesizlestirdiler hevesim kalmadi
ölmedik. sadece yanılırsam zaman kaybı olur.
Vardır fedakar insanlar ama gerçek aşk var mıdır?
Zor olduğunu düşünüyorum
Kalmadı herkes bir beklentide birileri gelsin de onlari mutlu etsin kafasında 🥹
Çok yaptım yapmaya da devam ediyorum
O senin kalbinin güzelliği, önemli olan bunu hak edene denk getirebilmek
Bi ben vardım ahahah artık yoook
Demek ki çok verdin, karşılığı gelmeyince insan ister istemez vazgeçiyor.”
Maalesef kaldığını zannetmiyorum
Haklı olabilirsin ama bence hâlâ az da olsa var, sadece çok iyi saklanıyorlar.
Olabilir 🙏
neden yapsın ki
Karşılıklı sevgi varsa neden yapmasın
Ben yaparım ama benim için hiç yapan yok.
Yapanlar vardır mutlaka..
Ahh bir bulabilsem neler yapıcamda
Bulmak kolay değil ama bulan zaten ne yapacağını biliyor. Yeter ki o sevgiyi hak eden biri olsun, yoksa insanın yapacakları değil, dayanacak gücü tükeniyor.
Maalesef nesli tükendi
Bence tamamen tükendi demek biraz ağır ama neden böyle düşünüldüğünü de çok iyi anlıyorum. Çünkü gerçekten seven, emek veren insanlar çoğu zaman karşılığını alamıyor. Bu da ister istemez “kalmadı artık” hissini oluşturuyor. Aslında nesli tükenen şey aşk değil, değeri bilinen emek. Seven var, fedakârlık yapan var ama herkes bunu görüp kıymetini bilmiyor. O yüzden var olan da görünmez oluyor.
Me 👌🏻
Ben emek aslında çok şey anlatıyor. Çünkü gerçekten seven, emek veren insanlar çoğu zaman kendilerini yalnız hissediyor. İnsan bakıyor etrafına, herkes kolay vazgeçiyor, kimse sorumluluk almak istemiyor; sonra dönüp “demek ki bir ben kaldım” diyor. Ama mesele tek başına olmak değil, yanlış insanlara denk gelmek. Seven az olabilir ama bitmiş değil. Sadece değeri bilenle karşılaşmak zorlaştı.
Aynen, umarım yolu kalbi temiz, niyeti dürüst insanlarla kesişir herkesin. 🙏
Vardır
Kalmıştır
Vardır, denk gelmek zor sadec
Evet öyle
kaldı
Ben yapıyorum
kaldı benn
Nadiren
Yok canım neeerdddee
ne konuda
Samimiyet