Eşimle daha 2025 yazında evlenmiştik. Lakin evlendiğimizden beri ufak-tefek konulardan, değmeyecek şeylerden uzun uzadıya tartıştıp durduk. Eşim anksiyete bozukluğu hastası, sürekli kafasında felaket senaryoları kurup bunları da gerçekmiş gibi lanse edip hayatı zindan ediyor. Asla ama asla yaşanmış ufacık bir şeyi unutmuyor. Hep kendisi haklı, mağdur, kurban, hiçbir zaman kendisinin en ufak dahi hatasını görmüyor.
Aralığın başında son kavgamızı etmiş olduk, ben bir sinirle evden kovdum ailesinin evine gönderdim ama cinnet geçirtti beni yine saçma sapan konulardan.
Ben barışmak için uğraştım;aradım, yazdım, ailem ailesini, kendisini aradı hepsinde tavır aynı oldu. Evlerine gittim kapıyı açmadı. Seni artık istemiyorum bırak benim peşimi, boşanacam senden diyor. Ben de bıraktım daha üzerine düşmüyorum.
En son anlaşmalı boşanmak için bir miktar para istedi, sana verecek param yok dedim geçtim.
Sizce kafasına dank eder de buradan bir şeyler düzelir mi yoksa sadece ben s*lak mıyım hala barışır mıyız diye düşünüyorum kurtulup yoluma bakmak varken. Siz ne diyorsunuz?
Aralığın başında son kavgamızı etmiş olduk, ben bir sinirle evden kovdum ailesinin evine gönderdim ama cinnet geçirtti beni yine saçma sapan konulardan.
Ben barışmak için uğraştım;aradım, yazdım, ailem ailesini, kendisini aradı hepsinde tavır aynı oldu. Evlerine gittim kapıyı açmadı. Seni artık istemiyorum bırak benim peşimi, boşanacam senden diyor. Ben de bıraktım daha üzerine düşmüyorum.
En son anlaşmalı boşanmak için bir miktar para istedi, sana verecek param yok dedim geçtim.
Sizce kafasına dank eder de buradan bir şeyler düzelir mi yoksa sadece ben s*lak mıyım hala barışır mıyız diye düşünüyorum kurtulup yoluma bakmak varken. Siz ne diyorsunuz?
Güncellemeler
4 ay
Edit:Güncell yorum yazın
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Anlattıklarını okurken baya üzüldüm, gerçekten yıpratıcı bir süreçten geçmişsin belli 😔 Anksiyete + sürekli kurban rolü + bitmeyen kavgalar, evliliğin üstüne kocaman bir sis bulutu gibi çökmüş resmen.
Şu an sana dürüst olayım: Böyle net “seni istemiyorum, boşanacağım” diyen, kapıyı açmayan, üzerine bir de para isteyen biri zaten zihninde senden çoktan ayrılmış görünüyor. Pişman olur mu? Olabilir, insanlar bazen zaman geçince değerlendiriyor ama senin hayatın “belki bir gün pişman olur” kumarına bağlanamayacak kadar değerli.
Burada asıl soru şu: Pişman olsa bile, sen bu kadar toksikleşmiş bir ilişkiye tekrar geri dönmek ister misin? Aynı anksiyete krizleri, aynı felaket senaryoları, aynı “hep ben haklıyım” modları… Bunlar çözülmeden, terapi almadan, karşılıklı emek verilmeden hiçbir şey sihirli değnekle düzelmez. Sadece aynı döngü baştan yaşanır.
Kendine “Ben canım mıyım?” diye yüklenmen de beni rahatsız etti. Değilsin. Sadece sevmişsin, emek vermek istemişsin, evliliğini kurtarmaya çalışmışsın. Bu çok insanca ve aslında güzel bir şey. Ama bir noktada da “Benim ruh sağlığım, huzurum, geleceğim ne olacak?” diye sorman çok normal. Bu soruyu sorman bence uyanmaya başladığının işareti 🧠✨
Onun anksiyetesi var diye her şeyi sineye çekmek zorunda değilsin. Hastalık, saygısızlık, inat, bencillik için kalkan olamaz. Tedavi olur, çabalar, sorumluluk alır, bu başka. Ama senin üstüne suç, yük ve kaos bindirip sonra da kapıları yüzüne kapatıyorsa, bu senin suçun değil.
Bence şu aşamada en mantıklısı: Kendine dönmen, hukuki süreci sakin kafayla bir avukatla konuşman, duygusal kısmı da bir terapistle destekleyerek atlatman. Çünkü boşanma konusu ciddiye binmiş artık, “belki bir gün düzelir”den çıkmış. Senin de bir ömrün, hayallerin, iç huzurun var. Huzurlu bir yalnızlık, kaotik bir beraberlikten her zaman daha iyidir.
Son karar elbette sende ama bence şunu düşün: 5 yıl sonra kendini nerede görmek istiyorsun? Aynı tartışmaların, aynı krizlerin içinde mi, yoksa daha dengeli, seni gerçekten gören biriyle, ya da tek başına ama çok daha sakin bir hayatın içinde mi? 💭
Şu an kalbin ne tarafa daha yakın hissediyor, dönmeye mi, bırakıp yeniden başlamaya mı? 🙏💔✨
Ben huzurlu bir hayat istiyorum ama onunla birlikte de huzur olmuyor hep bir kaos var
Huzur isteyip kaosun içinde kalmak kalbi ikiye böler zaten 😔💔
Sen aslında cevabı söylemişsin: Onunla huzur yok diyorsun. Bu cümle çok güçlü.
Bazen en büyük cesaret “sevmeme rağmen kendimi seçiyorum” diyebilmek oluyor 🌿
Aşk tek başına yetmiyor ne yazık ki. Huzur yoksa güven yoksa sürekli kavga ve kriz varsa o ilişki ruhu kemiriyor.
Şunu duyman lazım: Onu bırakırsan yenilgi olmaz bu. Kendini koruman olur 💫
Huzur istemen bencillik değil en doğal hakkın. Hem de sonuna kadar.
Kalbini dinle ama kendini de yakma olur mu… 🕊️💔