Ortada çocugumuz olduğu halde naz yapıp pireyi deve yapan olayları annesine anlatan annesininde kendilerini dev aynasında görüp boşan kızım koca lafı mı dinliyecen boşan arkandanyım çalışırsın kendine bakarsın, ozaman niye evleniyorsunuz 4yıllık bir evlilik çocuk oyuncağımı bu dunyanın masrafını geçtim maddi manevi olaylarını geçtim bile torununun bile gelecegini düşünmeden yuva yıkması artık boşanmak moda olmuş en küçük şeylerde boşanalım,
Boşandıkta hayattan tat alamıyor depresyonda çalışamıyorda çocuğuda annesine atmış çocuğu bile görmeye tahammülü kalmamış yuva yıkıldığından canı yanıyor buna ne gerek vardı...
Boyle bir aile icin ne yapmalıyım sizce pişman olup tekrar dönermi, dönerse ne yapmalıyım ya da boş verip yeni hayat mı kurmalıyım bosanmadan önce çok uğraştım yuvayı kurtarmak için vebalini bile üzenlerine alıp yıktılar.
Boşandıkta hayattan tat alamıyor depresyonda çalışamıyorda çocuğuda annesine atmış çocuğu bile görmeye tahammülü kalmamış yuva yıkıldığından canı yanıyor buna ne gerek vardı...
Boyle bir aile icin ne yapmalıyım sizce pişman olup tekrar dönermi, dönerse ne yapmalıyım ya da boş verip yeni hayat mı kurmalıyım bosanmadan önce çok uğraştım yuvayı kurtarmak için vebalini bile üzenlerine alıp yıktılar.
30 yıllık psikiyatri hayatımda boşanıp da pişman olan çok az kadın gördüm. Kadınlar sürdüremeyeceklerini düşündükleri yere gelmeden boşanmazlar. Boşanırlarsa da geri dönüp bakmazlar. Bu yüzden çok ufak nedenlerle ayrılık olduğu düşüncesinin kadın yönünden ele alınması gerekir.
Özellikle çocuk varsa bir kadın boşanmadan önce 10 kere düşünür. Annesi de çevresi de ayrıl dese kendisi iyice bunaltmadan boşanmaz. Bu yüzden boşanan kadınların geri dönmesi çok beklenen bir durum değildir. Üzülürler, depresyona girerler ve genelde çok acılar çekerler ama büyük bir kısmı yoluna devam eder. Bu yüzden kadınların sudan sebeplerle ayrıldığını çok düşünmüyorum.
Aslında boşanmadan evvel erkeklere bir sürü mesaj veriyorlar. Erkekler bunları duymuyor, duysa da önemsemiyor. Şikayetler giderek artınca kadınlar sıkıntı yaşayacakların düşünseler bile ayrılık yolunu tercih edebilirler. Bunun için erkeklerin eğer boşanmayı istemiyorlarsa işler buraya gelmeden kadınların boşanma tehditlerini ciddiye almalarında fayda var diye düşünüyorum.
Hocam, pişman olduklarını itiraf ettiler ama geri adım hiç atmadılar hala numaramı ya da resimleri bile silmemiş 8 ay oldu hatta beni arıyor bazen cocuk ya da baska bir şey icin engelli bende artık ben onüme bakıyorum ama üzülüyorumda yangına körükle gittiler bir anda yıktılar hani dinleme filan ortayı bulalim filan bile olmadı yani, cicim aylari bitti bizde iş te güçte para kazanmaya odaklandık ilgisizsin değer görmüyorum deyip bahaneleri çoğaltı anneside beni sevmiyordu annesi fitne ekerek yıkıldı yuva tabi geri dönmeyebilir ama ne gerek vardı buna hani iyi günde kötü gündede hastalık vs o zaman bu yuvalar niye kuruluyor yazık degilmi bir çoçugun babasız büyümesinden daha mı önemli aldatma ahlaksızlık siddet gibi seyler olsa amennna haklılar ve ben boyle birseyi yazmaya utanırım
Peki o zaman neden gitti bu kadın
Yazdım ya okumadınızmı ilgisizlik degersiz oldugunu düşünüp bununkendine dert edinip orta yolu bulmadan annesi ile ile birlikte ani bir sinirle yıkıldı yuva moda olmus zaten en küçük tartışmada bile bosanırım diyorlar alttan ala ala bir yerde patlıyor işte sorun şu ki evlilik ve evliliği yurutebilecek kapasitede degildi eşim yani daha olgunlaşmamıştı ve evlilik için en az 10 yil derledi inanmazdım bazı kişiler için evlilik geç oturuyor, sinirlenincd cikis yolu bulamayinca boşanmaya karar veriyorlar bu sıradan birsey olmus siz kurtarmaya calistiktikca daha cok uste çıkıp bu adimdan geri atmiyorlar herkes aynı degil tabi...
Yapacak bir şey yok. Çocuk olmasa daha iyi şekilde atlatabilirmişsiniz ama çocuğa kıyamıyorsundur muhtemelen. Allah yardımcın olsun.
Evet aynen şu an cocugumdan uzaktayım cok ozlüyorum Allah'a havale ettim herşeyi elimden birsey gelmiyor hani kurtarmak için artık
Allahtan yardım dilediğin sürece asla sırtın yere gelmez. Allahla birlikte ol...
EyvAllah amin hayırlısı bakalım her zorluktan sonra bir kolaylık vardır,
Elbette öyle. İyi geceler Allaha emanet olun
Yav dayı sen boş konuşuyon yanlış anlama da sana gelip te sonuna kadar dayandım diyenlere nazaran konuşuuon sen bırak pişmanlığı it gibi de pişman oluyolar boş vaadlere kandıklarını anlayınca