3 sene önce burada yaptığım bir yorum sonrası. Bir çiftin ilişkilerine bildiğin danışmanlık yapmıştım. Soruyu kız sormuştu. Benim yorumumu eşine okutuyor. Ondan sonra durmadan onlar sormuş ben cevaplamıştım.
O geldi aklıma.
016 Yorumla
Soran5 ayCiddi bir ilişkim var ama ailemle ilgili, ileride evlilikle ilgili kafamda soru işaretleri var
Soran5 ayÖnce kendimi anlatayım ben 27 yaşındayım. Ankara üniversitesi uluslararası ilişkiler mezunuyum. ODTÜ'de sosyal politika alanında yüksek lisans yaptım. Şuanda İstanbul da çok bilindik bir şirkette yardımcı proje kordinatörüyüm. 164k maaş alıyorum. (Normalde bu tarz bir platform benim tarzım değil ama bazen etrafıma sormaya çekindiğim soruları sormak için iyi oluyor.) Babam tekirdağlı emekli albay annem Eskişehirli. Beyoğlu'nda 2+1 evim ve suv mini cooperım var. Ailemde varlıklı sayılır 3 evleri ve son model 3008leri var. Çevrem beni güzel bulur ama ben kendimi ortalama bulurum.10 ay önce arkadaş aracılığıyla bir adamla tanıştım. Çok yskışıklı öncelikle. Babası adıyamanlı Türkmen alevisi ama bölgenin etkisiyle biraz kürtleşmişler. Kürtçe biliyor. Annesi sivaslı alevi. 35 yaşında. Marmara üniversitesi İngilizce işletme mezunu. Babası veteriner ama aynı zamanda hayvancılık da yapıyor. annesi emekli ebe. İlk mezun olduğunda 3 yıl bir şirkette çalışmış ama sonra ayrılıp kebap dükkanı açmış. şu an gaziosmanpaşa da bir kebapçısı Bakırköy'de bir çorbacısı var. Önümüzdeki sene bir kebapçı daha açacak. Hayraboluda bir çiftliği var restaurantlar için hayvan yetiştiriyor. Çok zengin. Çok yakışıklı. Şimdiye kadar hiç falsosunu görmedim. Benim annem babama göre Kürt&alevi konusunda daha ılımlıdır. Babamda sert biri değil ama mesafeli. Sevgilimin anlattığım bütün özelliklerini biliyor ama ses etmiyor. Evlilik düşüncesini söylediğimde muhakkak tepki verir. Ailem sosyal demokrat ne kadar CHP'yi sevmeselerde mecburen ona oy veriyorlar. Ben üniversitede türkiye Komünist Partisi'ne üyeydim. şu an tipi destekliyorum. Ama bu iş evliliğe gelince korkularım başliyor.
1-) farklı mezhepler çok sorun olur mu
2-) sevgilim çok zengin ve benim zengin erkek fobim var. Şöyle anlatayım, mütehait, pilot, işletme sahibi aldatır gibi geliyor. Bu beni çok korkutuyor.
3-) aileler anlaşabilcek mi- 5 ay
Çok uzun ve detaylı yazmışsın.
Ben de 39 yaşında mali müşavirim. Yazdığın bir çok benimle ötüşüyor aslında.
Öncelikle ben de Aleviyim. Maalesef benim de bütün sülalem istisnasız CHP destekliyorlar. Bende senin gibi son seçimde oyumu TİP den yana kullandım. Erkan Başkana destek çıkmak istedim.
Çocuğun aile yapısı da bize benziyor çiftçilik vsr. Fakat sadece bizde kürtlük yok.
Bende İstanbul 'da yaşıyorum.
Cevaplar:
1. Alevi olduğum için Alevi toplumun konuya bakış açısını yazacağım. Bizimkiler derki. Bizim kızlar onlara gelin gittiklerinde ( onlar dedikleri sünni meshebi) onlar bizim kızlarımızı dinsizlikle alevi oldukları için abdestsiz sanıp elinden yemek yemezler ve sürekli bir başa kalkmaları olur. Bundan dolayı bizim kızlarımız gittikleri yerde barınmazlar ve geri dönerler derler.
Onlardan bize gelin geldiğinde ise. Bizi iyi bilsin. Gönlü hoş olsun. Kalbi kırılmasın diye el üzerinde tutarız. Alevilik zaten bir gönül işi oldu için de kalp kırmayız başımızın tacı ederiz. Derler
2. Aldatma konusu karakter konusu mali müşavir olduğum için bir çok firma sahibi zengin mükelleflerim var. Samimi olduklarım için söylüyorum. İçlerinde yapanı da var yapmayı da. Yapan neden yapıyor ondan bahsedeyim biraz. Adamın tüm ilişkisi çıkar ilişkisi eşi evliliği bile. Adam şunu biliyor ben aldatsam yakalansam bile. Benim eşim beni bırakmaz. Neden parası var. Neden kadının rahat bir yaşamı var. Neden evde 2 3 tane çocuk var. Eğer ki evlendiğiniz zaman kendinizi eşinizin işinin dışında daha bir net yere sığdıra bilir iseniz. Bunu da eşinize his ettire bilir iseniz. O zaman aldatma vsr söz konusu olmaz ki. Zenginler bakma sen orta düzey özenti sahibi erkeklerden bu konuda daha iyiler.
3. Aileler anlaşa bilir mi demişsin ya. Hem Kürt hem de Alevi kökenli oldukları için sana şunu garanti ederim ki. Seni ve aileni hep bir misafir olarak görüp baş üstünde tutacaklardır.
Soran5 ayÖncelikle cevabın için çok teşekkür ederim. Geçen sevgilimle konuşuyoruz. Diyor ki; alevi olmak çok güzel bir şey çünkü hiç AKP'li ülkücü akraban yok, köyde olsan komşuların alevi şehirde olsan alevi mahallesindesin yine komşuların alevi. Ama tek bir kötü yanı var hepsi CHP'li. Benim etrafımda çok fazla Kürt, alevi oldu. Alevilerin adetlerini çok iyi bilirim. Sevgilimden öncede cemevine çok gittim. Hatta ben öyle çok dindar bir insan değilim. Ne inanıyorum ne inanmıyorum. Her neyse. Ama Aleviliği sadece bir mezhep değil ve felsefe. Bu ilişkiden önce de Alevilik-bektaşilik felsefesine sıcak bakıyordum. Annemin mahalleside alevi mahallesinin yanındaymış. O yüzden o da Alevilerin içinde büyümüş. Hala çocukluktan beri görüştüğü mahalle-okul arkadaşları var. Anneannem dedem ne kadar iyi insanlar olduklarını anlatır. Babamın bir önyargısı var. Çünkü Trakya'da alevi yok, ortaokuldan sonra askeri liseye başlamış askeride alevi görmedim. Babam kısacası çok fikir sahibi değil. Biz ailecek alevilere karşı önyargımız yok ama iş evliliğe gelince fikir değişiyor. Misal annem. sevgilimin alevi olduğunu öğrenince bir soğukluk hissettim. Kürt olmalarını sorun etmezler. 2000'den önce asker olmuş insanlar günümüzdeki kadar faşist değildir. Babamın ağzından Kürtlerle ilgili övgü dolu sözler çok duydum. Annem de çok sever. Babamın görevi nedeniyle toplamda 10yıl doğuda yaşadık ama yine söylüyorum evlilik de fikirler değişebilir. Sadece Kürt kebapçı biri olsa bu yola çıkmam çünkü korkularım büyük ihtimalle doğru çıkar. Türk kebapçı veya benzer kazançta biri olsa devam etmem. Ama alevi olması beni rahatlatıyor. Farklı bir örnek ama türkiye de eğitim seviyesi en yüksek il tuncelidir. Bunun sebebi mezhepsel. Üniversitede çok fazla Alevilerin arasında kaldım. Onların ekmeğini çok yedim, bana karşılıksız çok yardımları dokundu. Hiçbirinden böyle bir şey duymadımm. Hatta ülkücü tanıdıklarım veya alevi düşmanı insanlardan bile benimle benzer düşünceler duydum. Bu da bana güven veriyor
- 5 ay
Evet, Evlilik çok zor bir şey.
Ben evliyim. Sana evlenmeden önceki kriterimi yazayım. Bende Anadolu da yetiştim. 21 yaşına kadar. Üniversite dahil memlekette okudum.
Bizim yetişmemiz de bir kız bir erkek ile konuşuyor ise onu başka erkek istemezdi.
Bende de böyle bir takıntı vardı. Ben istiyordum. Benim konuştum kızın benden önce geçmişi olmasın. Neyse eşim ile köyde tanıştım. Eşim ile tanışmamız da eşime soru sordum o zaman. Sevgili falan değiliz. Şimdi dedim İstanbul da arkadaşlar ile gezmek var iken siz köye düğüne gelmişsiniz. Sıkıcı demi dedim. O da benim arkadaşım yok. Benim en iyi arkadaşım annem dedi.
O an dedim. Tamam ben evleneceğim kızı buldum. O 17 yaşında ben 21 yaşında idim. Ve orada onu etkilemem konuşmam gerekiyordu. Lise son öğrencisi Üniversite hazırlanacak idi. Bunların hepsini düşünerek tüm ilgimi ona verdim ve 2 ay sonra sevgili olduk. 4 sene sevgili olarak yaşadık. Sonrasında evlendik.
Bizim zamanımızda evlenir iken şunlar daha çok dikkat ederdik. Ailesi kim soyu kim. Onların eve gelin giden kızlar memnun mu. Veya tam tersi. Onların evden başkası evine giden kızlar. Gittikleri yeri sahipleniyor mu? gibi bir çok şey bakıyorduk ondan sonra. Maddi durumu geliyordu. Fakat öncesi çocuğa referans olan ailesine bakılırdı. Sen de o aile de başka gelin var ise. Onun rahatlığı mutluluğuna bakabilir veya kendi ailene örnek göstere bilirsin. Lakin yukarda yazdıkların. Arkadaş için ciddi referans.
O yüzden ailen ile bunları referans alarak konuşur isen. Onların senin neye baktığını ve tercihlerini hangi doğrular ile yaptığını görürler ise kabullenirler. Tabi ki maddi durumunun iyi olması da bir artı.
Soran5 ayKaç yıllık evlisiniz? Ben ailesini tanıyamam. Benim ailem muhacir bizim akrabalık için en doğu Ankara . İlişkiye başladıktan 2 ay sonra ben babamın arkadaşını arayıp gbtsine baktırdım (napım, çevre kötü) adlı sicil kaydı yok gibi bir şey. Bir tek gezi direnişiyle ve birkaç eylemle ilgili kaydı var. O eylemlerde 1 Mayıs gibi eylemler. Benim geçmiş olarak bakabileceğim tek o. Biraz özel olcak ama benim hayatımda daha önce ilişki denebilecek 4 kişi oldu onlar da öpüşmeden öteye gitmedi. Ama sevgilimin çok aşırı çapkın olduğunu biliyorum. Hata bir iki kez banada teklif etti ama ben reddettim. Bu çapkınlık da beni düşündürüyor. Ama 35 yaşında. Evlilik en erken o 36-37 yaşındayken olur. Zaten 10 sene sonra yaşlanmaya başlayacak o saatten sonra da aldatma konusunda çok ihtimal vermiyorum
- 5 ay
14 yıldır evliyim.
Baktırdığın şeyler normal. Diğer toplumsal olaylara katılması belki desteklediğim için de olabilir insanın yanının duyarlı olduğunu gösterir.
Ben şu an olsa yalan söylemeyim. Geçmişini aşırı sorgulamazdım. Daha çok kafa yapısı bakış açısı ile uyum içersin de miyiz diye bakardım. O da artık gelmiş 35 ne yanlış anlama bazen burada 22 23 yaşındaki kızlar ile konuştuğum da dayı yakıştırması yapılıyor benim yaş da 39. Yaş olarak bence bu yaşlarda genç yaş. Fakat şu da gerçek onun bu yaştan sonra seçici olma şansı yok. Bir de bende özel bir şey yazmış olayım. Bir erkek evli değil ise 35 yaşın da ise sevgisi ile cinsellik yaşayamıyor ise dışarda bunu para karşılığı veya günü birlik yaşar. Yine halk tabiri ile olacak ama adam da para var. İş var. Düz duvara yürümez. Sana tavsiye verecek olur isem de gelin ata binmiş ya nasip demiş. 35 yaşındaki adam ile evlilik düşünüyor isen. Evlenmeden cinsellikten uzak dur. Bir an da bir şeyden ben alıp ayırıla da bilir.
Soran5 ay"erkek evli değil ise 35 yaşın da ise sevgisi ile cinsellik yaşayamıyor ise dışarda bunu para karşılığı veya günü birlik yaşar. Yine halk tabiri ile olacak ama adam da para var. İş var. Düz duvara yürümez." Bu kısımdan şu an başkasıyla cinsellik yaşıyor olabildiğini mi çıkarayım
Soran5 ayAnladım. Cevapların için çok teşekkür ederim
Soran5 ay🙏🏾💕
Soran5 ayİyi geceler
Yapay Zeka Cevapladı
Bazen en iyi tavsiye hiç tanımadığın birinden gelir, çünkü seni yargısız dinler 💬✨ O yüzden buradasın ve bu bence çok mantıklı 🧡 Şu an ne yaşıyorsun, biraz detay anlatsana? Karışık mı, ayrılık mı, ilgisizlik mi, aldatma şüphesi mi? ✨ Anlat, beraber çözümleyelim, dışarıdan bakan bir göz olmaya çalışırım 🌈 Şu an en çok canını yakan şey ne? 💔
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Eğer doğru bir şekilde beni yönlendirdiğini görürsem tabiki olabilir
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,3b cevap paylaştı.
5 ayOlmadı ama tavsiye veriyorum tabi yaşadıklarımdan
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayKonu ne anlat dinlerm ben 😅
06 Yorumla
Soran5 ayCiddi bir ilişkim var ama ailemle ilgili, ileride evlilikle ilgili kafamda soru işaretleri var
Cevap sahibi5 ayAnlatmak istersen hesabım görünüyordu az önce yaz dinleyeyim
Soran5 ayBiraz uzun ama
Soran5 ayÖnce kendimi anlatayım ben 27 yaşındayım. Ankara üniversitesi uluslararası ilişkiler mezunuyum. ODTÜ'de sosyal politika alanında yüksek lisans yaptım. Şuanda İstanbul da çok bilindik bir şirkette yardımcı proje kordinatörüyüm. 164k maaş alıyorum. (Normalde bu tarz bir platform benim tarzım değil ama bazen etrafıma sormaya çekindiğim soruları sormak için iyi oluyor.) Babam tekirdağlı emekli albay annem Eskişehirli. Beyoğlu'nda 2+1 evim ve suv mini cooperım var. Ailemde varlıklı sayılır 3 evleri ve son model 3008leri var. Çevrem beni güzel bulur ama ben kendimi ortalama bulurum.10 ay önce arkadaş aracılığıyla bir adamla tanıştım. Çok yskışıklı öncelikle. Babası adıyamanlı Türkmen alevisi ama bölgenin etkisiyle biraz kürtleşmişler. Kürtçe biliyor. Annesi sivaslı alevi. 35 yaşında. Marmara üniversitesi İngilizce işletme mezunu. Babası veteriner ama aynı zamanda hayvancılık da yapıyor. annesi emekli ebe. İlk mezun olduğunda 3 yıl bir şirkette çalışmış ama sonra ayrılıp kebap dükkanı açmış. şu an gaziosmanpaşa da bir kebapçısı Bakırköy'de bir çorbacısı var. Önümüzdeki sene bir kebapçı daha açacak. Hayraboluda bir çiftliği var restaurantlar için hayvan yetiştiriyor. Çok zengin. Çok yakışıklı. Şimdiye kadar hiç falsosunu görmedim. Benim annem babama göre Kürt&alevi konusunda daha ılımlıdır. Babamda sert biri değil ama mesafeli. Sevgilimin anlattığım bütün özelliklerini biliyor ama ses etmiyor. Evlilik düşüncesini söylediğimde muhakkak tepki verir. Ailem sosyal demokrat ne kadar CHP'yi sevmeselerde mecburen ona oy veriyorlar. Ben üniversitede türkiye Komünist Partisi'ne üyeydim. şu an tipi destekliyorum. Ama bu iş evliliğe gelince korkularım başliyor.
2-) sevgilim çok zengin ve benim zengin erkek fobim var. Şöyle anlatayım, mütehait, pilot, işletme sahibi aldatır gibi geliyor. Bu beni çok korkutuyor.
3-) aileler anlaşabilcek mi
Cevap sahibi5 ayHer şey çok iyi gidiyorken siyasal kısımda elendim.
Neyse genel yorum yapayım dinlerim dedim sözümde durayım.
Mezhepleri aileler sorun eder.
Sizin mutluluğunuzu istiyorlarsa aileler de elbet bi yerden sonra kabul ederler durumu. Anlaşmak zorunda değiller kabullenmeleri yeterli
Aldatma konusunda ben de senim gibi düşünüyorum bence de aldatma olasılığı yüksek, ama karakter ve aile kültürü de önemli tabi, büyüdüğü kültüre bak olmadı.
Soran5 ayAçıkcası bunu hiç ideolojik ya da manüplasyona uğramış gibi biri olarak söylemiyorum. Eğer sadece Kürt kebapçı biri olsa bu yola çıkmam çünkü korkularım büyük ihtimalle doğru çıkar. Türk kebapçı veya benzer kazançta biri olsa da devam etmem. Ama alevi olması beni rahatlatıyor. Biraz farklı bir örnek ama türkiye de eğitim seviyesi en yüksek il tuncelidir. Bunun sebebi gerçekten mezhepsel. Ben üniversitede çok fazla Alevilerin arasında kaldım. Onların ekmeğini çok yedim, bana karşılıksız çok yardımları dokundu. Hiçbirinden böyle bir şey duymadım, bir kötülükte görmedim. Hatta ülkücü tanıdıklarım veya alevi düşmanı insanlardan bile benimle benzer düşünceler duydum
- Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı.
5 ayGel bakim abim
01 Yorumla
Soran5 ayBiraz uzun ama Önce kendimi anlatayım ben 27 yaşındayım. Ankara üniversitesi uluslararası ilişkiler mezunuyum. ODTÜ'de sosyal politika alanında yüksek lisans yaptım. Şuanda İstanbul da çok bilindik bir şirkette yardımcı proje kordinatörüyüm. 164k maaş alıyorum. (Normalde bu tarz bir platform benim tarzım değil ama bazen etrafıma sormaya çekindiğim soruları sormak için iyi oluyor.) Babam tekirdağlı emekli albay annem Eskişehirli. Beyoğlu'nda 2+1 evim ve suv mini cooperım var. Ailemde varlıklı sayılır 3 evleri ve son model 3008leri var. Çevrem beni güzel bulur ama ben kendimi ortalama bulurum.10 ay önce arkadaş aracılığıyla bir adamla tanıştım. Çok yskışıklı öncelikle. Babası adıyamanlı Türkmen alevisi ama bölgenin etkisiyle biraz kürtleşmişler. Kürtçe biliyor. Annesi sivaslı alevi. 35 yaşında. Marmara üniversitesi İngilizce işletme mezunu. Babası veteriner ama aynı zamanda hayvancılık da yapıyor. annesi emekli ebe. İlk mezun olduğunda 3 yıl bir şirkette çalışmış ama sonra ayrılıp kebap dükkanı açmış. şu an gaziosmanpaşa da bir kebapçısı Bakırköy'de bir çorbacısı var. Önümüzdeki sene bir kebapçı daha açacak. Hayraboluda bir çiftliği var restaurantlar için hayvan yetiştiriyor. Çok zengin. Çok yakışıklı. Şimdiye kadar hiç falsosunu görmedim. Benim annem babama göre Kürt&alevi konusunda daha ılımlıdır. Babamda sert biri değil ama mesafeli. Sevgilimin anlattığım bütün özelliklerini biliyor ama ses etmiyor. Evlilik düşüncesini söylediğimde muhakkak tepki verir. Ailem sosyal demokrat ne kadar CHP'yi sevmeselerde mecburen ona oy veriyorlar. Ben üniversitede türkiye Komünist Partisi'ne üyeydim. şu an tipi destekliyorum. Ama bu iş evliliğe gelince korkularım başliyor.
Umursamazsan sevilirsin
07 Yorumla
Soran5 ayOnlar şu an bir şey söylemiyor. Hatta sevgilimi seviyorlar ama başka sorunlar var. Önce kendimi anlatayım ben 27 yaşındayım. Ankara üniversitesi uluslararası ilişkiler mezunuyum. ODTÜ'de sosyal politika alanında yüksek lisans yaptım. Şuanda İstanbul da çok bilindik bir şirkette yardımcı proje kordinatörüyüm. 164k maaş alıyorum. (Normalde bu tarz bir platform benim tarzım değil ama bazen etrafıma sormaya çekindiğim soruları sormak için iyi oluyor.) Babam tekirdağlı emekli albay annem Eskişehirli. Beyoğlu'nda 2+1 evim ve suv mini cooperım var. Ailemde varlıklı sayılır 3 evleri ve son model 3008leri var. Çevrem beni güzel bulur ama ben kendimi ortalama bulurum.10 ay önce arkadaş aracılığıyla bir adamla tanıştım. Çok yskışıklı öncelikle. Babası adıyamanlı Türkmen alevisi ama bölgenin etkisiyle biraz kürtleşmişler. Kürtçe biliyor. Annesi sivaslı alevi. 35 yaşında. Marmara üniversitesi İngilizce işletme mezunu. Babası veteriner ama aynı zamanda hayvancılık da yapıyor. annesi emekli ebe. İlk mezun olduğunda 3 yıl bir şirkette çalışmış ama sonra ayrılıp kebap dükkanı açmış. şu an gaziosmanpaşa da bir kebapçısı Bakırköy'de bir çorbacısı var. Önümüzdeki sene bir kebapçı daha açacak. Hayraboluda bir çiftliği var restaurantlar için hayvan yetiştiriyor. Çok zengin. Çok yakışıklı. Şimdiye kadar hiç falsosunu görmedim. Benim annem babama göre Kürt&alevi konusunda daha ılımlıdır. Babamda sert biri değil ama mesafeli. Sevgilimin anlattığım bütün özelliklerini biliyor ama ses etmiyor. Evlilik düşüncesini söylediğimde muhakkak tepki verir. Ailem sosyal demokrat ne kadar CHP'yi sevmeselerde mecburen ona oy veriyorlar. Ben üniversitede türkiye Komünist Partisi'ne üyeydim. şu an tipi destekliyorum. Ama bu iş evliliğe gelince korkularım başliyor.
Soran5 ayAynı çatı altında bu imkansız.
Hayır olması
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 739 cevap paylaştı. Olmadı.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Ne gibi ilişki
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
5 ayOlmadı
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Yokk
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayAnlatabilirsin gülüm burdayim istersen
014 Yorumla
Cevap sahibi5 ayIliskin ile ailenin bağlantısı nedir
Soran5 ayBiraz uzun oldu ama
Cevap sahibi5 ayAnladim simdi seni maşallah sana bacım...
Ailene gelince de alevi olunca büyüklerin rızası olmayınca insan adım atamıyor tabi ben karsi degilim boyle durumlara ama bunun icin Bi adım atması gerekiyor onun seni cok istiyorsa
Zenginlik konusuna gelince evet cok çevresi olan kalabalıkla hasır neşir olan biri herkes ayni olur mu olmaz ama cok gözlem yapman lazim sevginden eminsen gercekten istiyosan yani asmaniz gereken konular bi hayli meşakkatli
Soran5 ayÇok seviyorum o da beni seviyor. Dedesi öldü adıyamana cenazeye gittim. Kuzeninin düğününe gittim. Ailesiyle tanıştım. Defalarca bir araya geldik. O benim ailemle tanıştım bayramda ailemi aradı. Ben Eskişehir'e düğüne gidecektim. Ben de gelicem dedi sürpriz bir şekilde geldi (öyle yakın bir tanıdık da değil) bu yolda birlikte yürüyebileceğime inanıyorum. Ama geçmişte 2 kez aldatılmış biri olarak korkularımı yenemiyorum
Cevap sahibi5 ayAhh o korkular herkes bir değildir kesilmemiş karpuz denir böylesine denemeden görmeden iyi kotu bilinmez iyiyse şansına kötüyse bahtına denir ya ama bak bunlari yapması cok hos sende cok hosluklar yapmissin ona sevgini sevdiğini araya verme olur mu bu yaslar birdaha gelmiyor cunku
Soran5 aySence bu ilişki olur mu? Bir de pekçok insan denk olmadığımızı düşünüyor. Eğitim-iş olarak. Sence öyle mi?
Cevap sahibi5 ayBence degil sonuc olarak helal parasını kazanıyor belki senden de fazla oluyor onun bunlara takılma
Bence olursunuz sadece adim atın kendinizi dinleyin hep mutlu olun
Soran5 ayBenim kaç katım kazanıyor. Bir kez dosyalara denk geldim sadece çorbacıdan o ay 270k gibi bir şey kazanmıştı. Etrafımdaki insanlar benim iki iyi üniversiteden mezun olmam 2 yabancı dil bilmem ve şu anki mesleğimin sevgilimden daha üstün olduğunu düşünüyor
Cevap sahibi5 ayAllahim daha cok versin inşallah kimseyi duyma görme yaşınız da mükemmel neyi bekliyorsunuz ki bu etraftakiler sizin mutluluğunuzu gorup susarlar anca
Soran5 ayDediğim gibi bazı endişelerim var. Ben çok babacı bir tipim onun üzülmesini istemem
Cevap sahibi5 ayAile büyükleri bu isi halleder senin mutluluğuna neden üzülsün hep arkanda dağ olacağına eminim
Soran5 ayUmarım dediğin gibi olur. Cevapların için çok teşekkür ederim😘💕
5 ayYardım edeyimm
04 Yorumla
Soran5 ayBiraz uzun oldu ama Önce kendimi anlatayım ben 27 yaşındayım. Ankara üniversitesi uluslararası ilişkiler mezunuyum. ODTÜ'de sosyal politika alanında yüksek lisans yaptım. Şuanda İstanbul da çok bilindik bir şirkette yardımcı proje kordinatörüyüm. 164k maaş alıyorum. (Normalde bu tarz bir platform benim tarzım değil ama bazen etrafıma sormaya çekindiğim soruları sormak için iyi oluyor.) Babam tekirdağlı emekli albay annem Eskişehirli. Beyoğlu'nda 2+1 evim ve suv mini cooperım var. Ailemde varlıklı sayılır 3 evleri ve son model 3008leri var. Çevrem beni güzel bulur ama ben kendimi ortalama bulurum.10 ay önce arkadaş aracılığıyla bir adamla tanıştım. Çok yskışıklı öncelikle. Babası adıyamanlı Türkmen alevisi ama bölgenin etkisiyle biraz kürtleşmişler. Kürtçe biliyor. Annesi sivaslı alevi. 35 yaşında. Marmara üniversitesi İngilizce işletme mezunu. Babası veteriner ama aynı zamanda hayvancılık da yapıyor. annesi emekli ebe. İlk mezun olduğunda 3 yıl bir şirkette çalışmış ama sonra ayrılıp kebap dükkanı açmış. şu an gaziosmanpaşa da bir kebapçısı Bakırköy'de bir çorbacısı var. Önümüzdeki sene bir kebapçı daha açacak. Hayraboluda bir çiftliği var restaurantlar için hayvan yetiştiriyor. Çok zengin. Çok yakışıklı. Şimdiye kadar hiç falsosunu görmedim. Benim annem babama göre Kürt&alevi konusunda daha ılımlıdır. Babamda sert biri değil ama mesafeli. Sevgilimin anlattığım bütün özelliklerini biliyor ama ses etmiyor. Evlilik düşüncesini söylediğimde muhakkak tepki verir. Ailem sosyal demokrat ne kadar CHP'yi sevmeselerde mecburen ona oy veriyorlar. Ben üniversitede türkiye Komünist Partisi'ne üyeydim. şu an tipi destekliyorum. Ama bu iş evliliğe gelince korkularım başliyor.
3-) aileler anlaşabilcek mi- 5 ay
Masallah 164 k filan senin birisine ihtiyacin yok ki ajdjs basina ne bela aliyorsun
Dediklerini okudum bir Türk'le kurt bile anlamazkene siz hic ankamasamazsiniz farkliliklariniz cok lütfen ayrılın
Soran5 ay@Berat06905 aslında baya iyi anlaşıyoruz. Çevremde böyle evlilikler de çok. Ayrıca dediğim gibi ben sosyalistim benim etrafımda çok fazla Kürt, alevi oldu. Zaten etrafım neredeyse tamamen ya Kürt ya alevi olduğu için onlarla dertleşemiyorum. Alevilerin adetlerini çok iyi bilirim. Sevgilimden öncede cemevine çok gittim. Hatta ben öyle çok dindar bir insan değilim. Ne inanıyorum ne inanmıyorum. Ateizmde bana saçma geliyor ama İslam'da da kafamı kurcalayan şeyler var. Her neyse. Ama Aleviliği sadece bir mezhep değil ve felsefe. Ben bu ilişkiden önce de Alevilik-bektaşilik felsefesine sıcak bakıyordum.
- 5 ay
Aman islamı seç dünya ahiretin kayar bu Allahin dinidir kuran kerimde belirtildiği uzere ahirette söz vermezler kula iyice arastirmalarini yap bu parayi ahirete götüremiyecegin icin derin pismanlik yasarsin 1. Onemli konu bu
2. Umarim anlasirsiniz o zaman hayirlisiyla evlenin ve görün diyorum 🤲
5 ayNe gibi
02 Yorumla
- 5 ay
Aile onayı yoksa sıkıntı
Verebilirim istersen
03 Yorumla
Soran5 ayÇok iyi tavsiye verdin
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne