Kadın neden anne rolüne giriyor? Sevdiği için mi, mecbur kaldığı için mi¿

Kadın neden anne rolüne giriyor? Sevdiği için mi, mecbur kaldığı için mi¿

Şimdi teşbihte hata olmasın. "At sahibine göre..." diye bir laf var. Kadın, suya benzer. Girdiği kabın şeklini alır.
Bir kadın, ilişkide anne rolüne bürünmüşse bunun sevgiyle bir alakası yok. Bunun iki sebebi vardır.
1. Erkeğin beceriksizliği, yetersizliği veya yaşının adamı olamamasından kaynaklıdır.
2. Kadının, yaşça erkekten daha büyük olması
Zaten bu ilişki Sevr Antlaşması'na benzer. Baştan ölü doğmuştur. Erkeğin bütün yaşam alanını işgal eden, izzet-i nefsini ilhak eden bir düzlemde kurulmuş saçma bir ilişkidir.
Buraya kadar olan kısmı okuduktan sonra bana sertçe itiraz edeceğini, beni ataerkil gericikle suçlayacağını ve buna bağlı karşı argümanlar üreteceğini tahmin ediyor gibiyim.
Benim yaş meselesinden kastım erkeğin 10-15-20 yaş büyük olması değil elbette. Lakin etrafımda gördüğüm bütün sağlıklı ilişkilerde erkeğin 3-5 yaş büyük olduğunu görüyorum. Özellikle 20'li yaşların ilk yarısındaki çiftlerin ilişkilerde bu yaş farkı önemli ve gerek şarttır.
Türkiye coğrafyasında erkekler 25 yaşından önce hamdır. Çoğu askerlik yapmamıştır, çoğu iş hayatının tozunu yutmamıştır. Babasının evinde babasının kanunlarıyla yönetildikleri için ilişkide de yönetilen olmaya mahkumdurlar. Böyle bir denge, kadınların asla hoşuna giden bir şey değildir. Çünkü kadınlar, kendine gerçek bir erkek arar. Köle ruhlu bir oğlan çocuğu değil...
20 yaşında bir kız, hem mental olarak 25 yaşında bir erkeğin olgunluğunu taşır. En az kendisi kadar şuurlu bir erkek ister.
Meselenin bir başka yönü de şudur.
İslâm Dini'nde zıhar diye bir kavram vardır. İlişkide erkeğin baba, kadının anne rolü üstlenmesine zıhar denir. Kesinlikle haramdır. Eşcinsellik ve zinadan sonra en çirkin olarak nitelendirilen günahlardan biridir.
Hiç kimse birbirini annesi ya da babasının uzantısı olarak görmüyor. Hiçbir erkek, seni annesi gibi gördüğü için sevmiyor. Anneye duyulan sevgi tamamen temiz bir duygusallık ihtiva, partner sevgisi ise nefsani ve şehevidir. Parametreler çok farklı yani. Aynı şey değil.
Sen, bugüne kadar partner olduğun, sevgili olduğun hiçbir erkeğe baban ya da evladın nazarıyla bakmadın. Onda yakışıklılık, boy pos, atletik vücut, karizma, güç, para, kariyer, karakter, zeka, erdem vb. soyut/somut vasıfların birini, birkaçını, birçoğunu gördüğün için o adamı beğendin, seçtin, sevdin.
Son dönem KS AŞK İLİŞKİLERİ sayfasında özellikle kendinden yaşça büyük bir erkeği seçen kızlar için YEEAAA SENİN BABA SORUNLARIN VAR. KENDİNE BABALIK YAPACAK BİRİNİ ARIYON minvalinde bilerek ya da bilmeyerek adeta kıza ensest yakıştırması yapacak boyutta aptalca, embesilce, ahmakça paylaşımlar yapan bazı fenomen müsveddeleri görüyorum. İsimleri lazım değil hepsini engelledim zaten.
Sonuç olarak; kadının anne rolüne büründüğü bir ilişkinin en büyük sebebi bu kadının yaşça erkekten büyük olması veya erkeğin yaşının adamı olamamış olmasıdır. Bu ilişki baştan ölü doğmuştur. Yok hükmündedir.
Böyle bir erkeği tercih eden kadın ya eril bir anne, etkisiz bir baba figürünün olduğu evde büyümüştür ya da geçmişinde telafisi mümkün olmayan travmaları olan bir alfa duldur. Net!
Benim düşüncem şu: Anne gibi davranan bir kızdan sevgili olur mu, bu tamamen ne anladığına bağlı. Eğer kastedilen şey aşırı kontrolcü olmak, sürekli yönlendirmek ya da ilişkiyi ebeveyn çocuk gibi yaşamaksa bana göre zor. Çünkü kimse annemin yerini tutamaz, tutmamalı da. Ama samimi, ilgili, gerçekçi ve yanında olduğumu hissettiren bir tavırdan bahsediyorsak, bu benim için sorun değil, hatta değerli. Sonuçta bir ilişkide anlayış, ilgi ve güven olması güzel şeyler.
Yani benim için önemli olan anne gibi davranmak değil, gerçek ve dengeli bir ilişki kurabilmek. Sevgi var ama roller karışmıyorsa, o zaman olur diye düşünüyorum.
Merhaba,
Böyle bir şeyi kabul etmiyorum ki ben babasından daha çok üstüne düşüyordum. 😅
Babası gibi davranmıyordum ya da abisi! 😅
Seviyordum sadece..
İnsan aşkına bebek gibi çocuk gibi bakmalı davranmalı üstüne titremeli! 😅
Hiç büyümeyen bir çocuk hep 1 yaşında! 😅
Güzel bir söz vardı bir kadın eğer birlikte olduğu erkeğin yanında kendini bir kız çocuğu gibi hissediyorsa bir adamla birliktedir ancak kendini anne gibi hissediyorsa bir geri akıllı ile beraberdir diye 🤣
Doğru ahaha
Yani sonuç olarak anne olduysanız hemen oradan uzaklaşınız o kadından değil o erkekten olmaz demektir
Tamam beybi :D
Cevap
107Cevap
Anne gibi seven kadın bana itici geliyor.
Kendi gibi davranmalı, sence abla? 😌
Bence de
🌸
Kadın da erkek de karşısında ki kişiye ebeveyni gibi davranırsa bir müddet sonra aldatılır, iki cinsiyette karşısında eş görmek ister, kimse anne baba figüründe biriyle olmak istemez.
Anne değilde şefkatli olmalı🙂
Anlamaz onlar
Geberesiciler
Ben herhangi oe yüzünden üzülmem yalnız djdjs
Genel olarak da üzülmek yok yavruş 😅🫰
İnsanı en çok sevdiği üzer, çünkü sadece sevdiğimiz değer verdiğimiz kimseler kırabilir ve üzebilir bizi. Gerisi kimin umurunda djdj
😅😅
Erkekler öyle kızlardan çabuk sıkılır
Kimden sıkılmazlar :D al soru çıktı yine jdjf
@LeylAsiye bence de :D
Olabilir neden olmasın sevgiden yapıyor bunu
Evet olur ben zaten anaç kadınları seviyorum, belki de anne sevgisi görmemiş olmaktandır bilmiyorum artık.
Oy 😕
🙏🌸
Erkeklere annesi gibi yaklaşmadığın sürece bir * gibi bir yaklaşımdan başkasını alamazsınız ki... Ya annesi gibi anaçsındır ya da *... Kadınlar da anaçlığa bakan bir cinsiyete anaç gibi davranma fikrini feministler ancak verir ki o kadının pozitif bir ilişkisi olmasın diye.
Ne alaka 🙄
Bir erkekğin ilk defa sevgiyi tattığı gögüs anne gögüsü de ondan... Annelerin kalp atışı hızlanır çocuklarını emzirirken çocuk gögüsünü tuttuğu annenin ne hissettiğin anlar. Bu yüzden babaya verdiğinde ağlar hisseder hangi kalp onun için hızlı çarpıp çarpmadığını.
İlginç
hiç merak etmiyonuz sizde ya. Her şeyi çıkartıp biz koyalım önünüze. Doğduğumda annemin üstüne koyduklarında dünyayı inteliyormuşum. Hem sütü antibiyotikli olduğu için hem de komada olduğu için hiç yanaşmamışım. Ozamanlar bizimkiler 39 yaşında ancak tüp bebekle yapabilmişler. babamın gögsünde uyuyarak büyümüşüm. Gerçekten öyleymiş uyurken üstüne koyup uyuyormuş. Kız kardeşim ise dana gibi saldırmış. Hala böyledir. Lezzetli ve sağlıklı beslenirim. Kız kardeşim tam tersi fast food yağlı vs. ben 88 kg um kardeşim 105... Yanında kötü hissettiğim insandan uzaklaşırım ve asla yalvararak birini yanımda tutmam gidiceksin gitmesini ben isterim en başta. Şimdi bu kişiye anaç bir karakterin olmadığı sürece seni sevme ihtimali ne kadar olabilir?
Hiç sevmem öyle insanı. Neyse benden geçti zaten benlik bir durum değil. Yeni sevgili yapacak arkadaşlara başarılar. Dikkat etsinler sadece. Arada ki yaş farkı çok olursa gerçekten fazla anne gibi davranan olabilir. Sonra seni elimde büyüttüm der. 🤣
Öyle mi oluyormuş kdkd
Yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim. 5 yaşı geçmesinler 🤣
Kadın 2 yaş büyükse
@Pandora_5455 sıkıntı olmaz eşim de benden 3 yaş büyük.
Kadının dişil hissetmesi erkeğe mi bağlıdır. Yoksa kadının kendi doğası mıdır
@Pandora_5455 kadının bence kendi doğası. Evde ablalar genelde kardeşlerine karşı da öyledirler.
İçinde anaçlığı baskın olan bunu yapıyor ama yanlış ne alaka hiç anlayamıyorum.
Karşısındaki büyümemiştir henüz djd
Anneci erkeklerin hoşuna gidiyor olabilir 🙄 djkd
Bir de onlar evet.. ama içgüdüsel olarak onlar o kadını 'anne' olarak görmeye başlıyor ve tutku/arzu gibi duygular kayboluyor zannımca
hayatıma giren hiç bir kadına o rolü vermedim, vermem.. ilgi gösterilecekse ben gösteririm, annem haricinde bir kadının üstüme düşmesi bana yeterliliğimi sorgulatır
Adamsss
Erkek gidip çocuk gibi davranıyorsa da kadın içinde olduğundan anne gibi davranıyorsa gayet olabilir, birbirlerini dengelerler ama sebep yokken sırf tarzı öyle olduğu için anaç davranılması itici bence. Hani bir erkek de bana ben o ortayı açmadığım halde babaç davrsansa, bende 'daddy issues' olmadığı için ıyk oluyorum.
Olmaz.. ailesinden gördüğü piskolojik baskıdan dolayı ; ilişkiye de bunu insan yansıtabiliyor maalesef veya ilişkideki rolünü ya da yerini tam bilmiyorda olabilir.. Benim görüşüm bu yönde maalesef.. iyi günler size
Hem ayrıca her insanın ilişkide ki beklentisi farklı oluyor maalesef
Olmasın. Zaten öyle davranmayalım. Çünkü bence, bir erkege bu şekilde davranmak onun fazla ego yapmasına ve kendini haddinden fazla onemsemesine sebep olabilir. Yani annesi zaten varsa, en fazla üşüyorsun sıkı giy derim 😊
Aynen gerek yoktur djd
Bence de 😊💛
Beni düşünmesinin ilgilenmesinin neresi anneye benzemek oluyor ?
Keşke beni annem kadar seven ilgilenen bi hayat arkadaşım olsa
Selams
Konuyla ilgisi yok ama bi imaj değişikliği sezinledim 🤷
Yakışmış ama görebildiğim kadarıyla
Görebildiğiniz kısım yeter, mersi.
Anaç kız sakıncalıdır evliliğe yol yapar zamk gibi yapışır ayrılması zor olur anaç kızlardan uzak durun beyler bir tane ananız var onun kıymetini bilin kimseyi ananız gibi görmeyin sonunda babayı almayın ❤️
Tee allammm
Evlenmeyi düşünmüyorum kimseyi kullanmadım kullanmıyorum kadın peçete mi kullanıp atıyoruz? Alan mutlu veren mutlu illa evlenerek olmuyor gönül işleri çiçeğim.
Kadını daha anne olmadan "annelik" pozisyonuna sokan erkekten sevgili olmaz. Kızın suçu ne..
Neyse bugün de topu erkeklere attım gidiyorum 😄
Ellerine sağlık 😅
ooooo Sosyetik hanım buralardaymiş
Annem var bana anne lazım değil
Ablam var abla ds lazim değil
Sevgili sevgili gibi davranmali
Nerelerde olacağıdım jfj
Her an her yerde
Sen nereyesun
Ben biktim bu siteden
3 ayda bir girmeye basladim
Zaten yogun bir hayatim var
Bir iki gündür yine sardim
Site ne yapıyor size bu kadar :D
Batiyor batiyor
Senin gibilerin yüzünden
Niyekine
Cekemiyorum seni 😝
Çekemezsen Çekeme 😒
Bak iste gerçek yüzünü gösterdin yine 😈
Bence mecbur kaldığı için mesela ben yaşıma göre olgun değilim ama çocuk gibi davranan kız arkadaşımın yanında anneme dönüşüyorum sevdiğim için böyle davraniyorum ama yorucuda. Yaşına göre davranan arkadaslarimlayken kendim olabiliyorum. Şimdiye kadar çocuk gibi davranan bi erkekle karşılaşmadım ama kesin ilk anlatdigim arkadasimla olduğu gibi olur
Bir kadın Sevdiği erkeğin çoğu zaman yeterince gelişemediği ve büğüyemediği için, onun büyümesine ve gelişmesinde katkı sağlamak için annelik yapar. Erkekler de birazcık beynini kullansınlar da annelik yapmayalım demi
Keşke 💁🏼♀️
Anne gibi davranan kadına anlam veremiyorum, adam çocuğun değil ki neden sarıp sarmaliyirsun. Sonra aldatinca neden aldattı
Sarıp sarmalamadan sevilir mi 🙄
İnsan tabiki sevdiğine temas etmek ister ama gereğinden fazla şefkat göstermek aptalca.
Kesinlikle katılıyorum
Kızdan değil adamdan olmaz anne gibi davranıyorsa demek ki hayatında kişi küçük bir oğlan çocuğudur geri hemen geri idae hemennn kxks
Doğru tespit djfj
Ne anne gibi davranan kızdan olur, ne de çocuk gibi davranan bir erkekten. Herkes yerini bilmeli diye düşünüyorum☺️
Artık birçok kişi yerini bilmiyor 🙄
Bildirmek lazım
Olur. Fakat yanlıştır. Erkek, sorumluluk alıp adam gibi davranmak yerine, çocuk gibi davranıp, sabır taşı olmanı bekler
Evet..
Eskiler kocana annelik yaparsan sana gelin getirir derlerdi.
Bugün en çok bu sözü okudum 😅
Yaratılış gereği anaçsınız ve bu güzel bişey şahsen bana göre.
Tabii sıkılırsınız sonra
Benim için olmaz ben ona bu şekilde davranirsam olur skskkz
Nasıl 😅
Ben ana gibi davrancam işte djdkzkx
Anne gibi şefkatli olabilecek misin 😅
Tabi uzmanlık alanım djdkd
Mecbur kaldığı için
İlişkide bir adamla değilde, bir çocukla beraber olduğunu anladığı için
Maalesef 🤷🏻♀️
Hepsi de mecburiyetten değildir ya
Anlıyorum.
Bunu kadınlara sormak lazım
Niye öyle davranıyormuş kadınlar😂
Sana soruyoz
Çünkü kadın insan bizler insan oğluyuz
Kadınların istem dışı veya isteyerek bir şekilde annelik iç güdüsü devreye girebiliyor bence
Bu durum bundan dolayı böyle.
Böyle davranan bir kızdan sevgili olur mu
🤔
Ne kadar anne gibi davrandığına göre değişir
Sevgi göstermeyi bilmedigi icin dicemde yani annelik yapan sevgili sayısı türkiyede az zaten sevgilisi ile mesafeli tiktok kızlarının uydurdugu bisey "erkeğe annelik yapmayın"
Doğrudur
Anne gibi davranan bir Eşi asla kocası tahammül göstermez.
Adam Sanayi de soğukta kirin pasını için de İt gibi titreyecek sonra eve geldiğinde Anne muamelesi görecek..
Mevzu uzun. Ez-cümle karşılıklı Saygı.
Niye olmasin dizinin üzerine yatayim sacimi oksa demeyi biliyolar 🤪😁
Canım o başka o aşka dahil jdjf
Ahahahhaha uyku sersemiyim 🤣🤣🤣
Seni yatak çekiyor ksjd
Sorumluluk sahibi olması güzel ama ben anne aramıyorum djd
Ne arıyorsun :D
Çocuk muamelesi görmek hoşuma gitmez. Düşünülmek güzeldir ama anne rolünde değil
Sana soracaktı
Seversiniz.
Anne gibi davranmak kavramını anlamıyorum ya ne demek istiyorsunuz
Annen nasıl davranıyorsa öyle işte da
Mesela yani djdj
Olmaz net. Bütün sorumluluğu üstüne almıştır. Yorucu olur.
Sevdiğinin yanında çocuk gibi hissetmeli kadın ya. Kendisini güvende hissetmeli bıcır bıcır olmalı.
Ben ilişkimde anne gibi olmak istemem benlik değil
Kizzz tam yazıyordum ki benim aklımdan geçeni aşkı öldürmek yazmış yaaa😃
O zamansa tamam 😅
Gönderseydin yine de 😅
Ay yok cano, bir daha yazmakla uğraşma djdj
He tamam anlaştık 🫰
Erkeğe annesi gibi davranirsan sana gelin getirir demişler klişe ama doğru sanki
Doğru söz
Valla teyzeyim, halayım anneliğimi ancak onlara gösteririm. Elin adamını büyütecek değilim. Kimsede bana babalık yapsın istemem annem anneliğini babam babalığını hayli hayli yaptı...
Herkes kendi rolünü bilsin
Erkeğe annesi gibi davranırsan sana gelin getirir diye bir söz var. Olmazz
Doğru söz 🫰
Anaç bir karakter ise demekki veya erkekler annesine benzeyen kadınlardan hoşlanır sözünü düstur edindiyse ama yanlış anladığı kesin bu öyle bir şey değil 😀
Anne gibi davranırsan sana gelin getirirler.
Sevgiliysen sevgili ol, anneysen anne.
Aşk, terbiye edilmez; yaşanır bence 🤷🏻♀️ tabi herkesin kendi kararı ve hayatı
Hiç
öyle bir muamele görmedim sokmamda… anaç kişiliklerde bile dişil tarafı ortaya çıkartırım … ben centilmen baskın olunca güven ve içindeki kız çocuğu ortaya çıkar
Almanprens bu senin hesabın mı
@birsuskuncicek evet çiçek … yılbaşı döndüm
Hosgeldn o zaman
@birsuskuncicek hoş buldum çiçek iyisin dimi
Yani aynı rutin şeyler sıkıcı
Ama seni görmek güzel burada farklı bir auran ve kaliten var bence şiirlerin guzeldi
@birsuskuncicek teşekkür ederim Aura siz fenomenlerin işi ;)
Saol dostm
şaka bir yana her zaman ki gibi çok naziksin çiçek … bu yılbaşı bir girdim öyle …
Bence gitme ya soruların keyifli mola ver biraz sıkılırsan filan
Teşekkürler
@birsuskuncicek sildim çok oldu gittim bir yıl yoktum
Bu hesap yeni ama bakalım keyfimize göre @Sosyetic_SheqiiL çok israr ederse kalırım belki
Dermişim
Baya süre gecms ama ya
Sosyetic buranın bir numarası
Ne sevdiği için ne de mecbur kaldığı için fıtratında var kadının annelik... istediğiniz kadar inkar edin Ayrıca dişi ruhlu ve Anaç ruhlu kadın kıymetlidir
Bu birazda senin kafana bagli egersen romantik bir iliskiye girmek istiyorsan kiminle girmek isterdin eger 'anne' ozellikkerine sahip birini istiyorsan neden olmasin ama benim kaneatim romantik bi iliskide 'anne' özellikleri cok olmamali tabiki olsun fakat onde olmamali
Sevgili de olur eş de olur ama günün sonunda bu tarz karakterlerin evladı olmasa da kocasına anne olması kaçınılmaz olur yani anne olur kadınlığını unutur
valla öyle davranmayan kızdan bişey olmayacağını bilecek kadar sizlerin arasında bulundum, maalesef bir kadın anaçlaşmıyorsa sevmiyor demektir gelip geçici ve zayıf bir sevgidir.
Sevdigi icin kadin severse öyle bir severki verdigi şevkat ilgi çok başka olur herseyi dusunur yemek yedimi uzeri temizmi vs vs kadin böyle sever inanmiuanlar yasamamistir🥺🥺
Kadınlar yarı annedir çünkü hormonal bi durum, eğer sevgilisine de böyleyse çok seviyordur korumacı ve sahiplenici dürtüsü artmıştır ona küçük bi kız gibi davranıp şımartmam gerekiyor 😜
Şaşırtıcı, hiç böyle bişey yaşamadım erkeklerin bazıları olgun ağır başlı sevmiyormuydu benmi yanlış biliyorum.
Olmaz. Anne değil eş arar erkekler. Başta iyi gelir sonra çabuk sıkılırlar. Onlara çocuk gibi değil, eş gibi davranmak gerekir.
Olmaz. Anne şefkati olabilir ama anne gibi davranan kadına ihtiyacımız yok. Herkes kendi rolünü oynasın kâfî.
Soy devamı için içgüdüsel olarak ailemizi sevdiklerimizi koruma ihtiyacı hissediyoruz ama anne gibi olmak fazla abartı itici
Olur erkekler kendini idare edecek birini arıyorlar genel olarak ondan olur. Yoksa doğrusu bu değil eş eş gibi, anne anne gibi olmalı.
Erkekler çocuk kaldığı için nefret ediyorum anne rolüne giren kızlardan da kendi değerlerini düşürüyorlar.
Yerine göre davranınca benim çok hoşuma gidiyor.
Mutfak, sokak, yatak üçlemesinde olduğu gibi.
Varımı yoğumu sererim.
Annelik hormonu fazla olduğundan, bile isteye yaptığı bir şey değil. Huy gibi düşün, istemesende yapmak zorunda olman gibi
Korumacı ve sahiplenici tavırlar iyi olabilir ama anne gibi kısmı çok abartı. Sadece beni düşündüğünü hissettirmesi yeterli.
Onu bunu boşverde bu saate neden güzel kız yok (siz hariç)
Teşekkür ederim ama sitenin tüm kadınları güzel
Evet abla kendi çaplarında belki ama benim istediğim güzellikte yok
Tamam da olmak zorunda değiller zaten 😅
Yav abla sendeee 1,2 tane bile görmedimmm
Siteden sevgili yapılır mı
Olur mu olmaz mı bilmiyorum ama ben ona anne, sevgili, eş arkadaş her dikim oldum. O da sadece anne kısmına odaklanmış olsa gerek bana gelin getirdi😇
😒 nankör evlat djfj
Mecburi değil, içgüdü bence kontrol edemiyolar. sevgili olunur hahaha
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?