Sevgili KızlarSoruyor ahalisi🫶🏽
Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde "Allah, hepinize akıl fikir versin🤲🏽" diyerek başlamak istiyorum sözlerime. Kalp ağrısından korkup sevecek yerleri tutulanları dışarı aldığımızda, içeride kimse kalmıyorsa; yalnızlık, Allah'a mahsus değilmiş demek. Senden, sessizliğinden ya da sözcüklerinden, bir cevap almaya geldim✊🏽
İçimizdeki pembeli hesap kendini benim yerime koysun: Dedenden kalma, senden yaşlı bir binada, kök ailenle yaşıyorsun. Her bir metre karesinde, binbir iz var. Senin ve babanın çocukluğundan anılarınız, koridorlarında koşturup top oynuyor. Yatak odana bi' duvar kağıdı yaptırmışsın, onun da üstünden 15 yıl geçmiş. Altını açıp baksan, kara sıva üstüne alçı bile vurulmadan, odanın her sahibinin kendi zevkine göre seçip bir öncekinin üstüne yapıştırttığı 6 kat daha duvar kağıdı çıkar. Yıllarca ha bu yıl, ha bir dahaki yıl diye diye duvar kağıtlarını sök (tür) üp boya - badana yap (tır) mak için beklemişsin. Bir boya - badana ustası çağırsan, duvarı boyaya hazırlamak için saten alçı vurup geçecek; her pürüzüyle hafızası olan o güzelim dokunun içine edilecek. Duvar kağıtlarını kendin sökmeye kalksan, aylarını alır. Elinde spatulayla deli pösteki sayar gibi kazıya kazıya duvar kağıtlarını mı sökeceksin, işe mi gideceksin? Artık canına tak etti, harekete geçme vakti geldi, iş de başa düştü. E, bu kadar zahmete girmişken, parkelere de bi' sistre olsun. Onu da kendin yapmaya kalkıp fazla havalanma, yere çakılınca yer döşemesi de mahvolur. Bırak, baban bir usta çağırıversin. Bekar bir kadının evi, aile evinden 1768 km ötede de olsa evindeki bakım - onarım işleri için gelecek ustayı babası çağırır; bu, Türk toplumu için yazılı olmayan bir kuraldır. Kaldı ki sen, ailesiyle yaşayan bir kadınsın; sen kim usta çağırmak Ne sandın, baban dururken seni tanıyacak bir usta olduğunu mu? Babanın çağırdığı usta geldiğinde içinden "Keşke beni tanısa..." diye geçirdiysen ve ilk adımı atıp atmayacağını düşünmeye bile gerek duymuyorsan bingo! Sen de ayvayı yedin, âşık oldun. Ona açılana kadar, izole düşük standart sapmalar ihmal edilerek, kesinlikle ve ona açıldıktan sonra da standart test koşulları altında kesinlikle, seni "gönül eğlendirebileceği bir kadın" sanmasın ve/veya ilk adımı atmış olman, adın çıkar diye ödü kopan ailenin kulağına gitmesin diye nasıl bir tanışma cümlesi söylemen gerektiğini düşünüp duracağın, nur topu gibi bir dert sahibi oldun. Elini çabuk tutmazsan, elinden uçup gidecek; sonra ara dur.
Benim yerimde olsan, hâlâ bekler misin? Yoksa; evde bakım - onarım işi için gelince gördüğün ve hoşlandığın usta beye söyleyebileceğin en iyi tanışma cümlesi nedir?
İçimizdeki mavili hesap buyursun: Bir bakım - onarım ustası olarak, parkelere sistre yapmak üzere; öz ağabeyin olmadığı hâlde, mahalle kültürünün ağzına yerleştirmiş olduğu alışkanlıkla "abi" dediğin yüzlerce "abi"nden birinin evindesin. Bir köşk ya da konak estetiğinde olmasa da; otantik mimarisi ve dekorasyonu, nostaljik bir gizem yaratıyor. Evinde olduğun "abi"nin kızının, parkelerine sistre yapmakta olduğun odanın sahibinin, duvar kağıtlarını söküp boya - badana yaptığına inanmak güç geliyor. Düzgün biçimde boyanmış duvarlara ve tavana hayretle ve hayranlıkla bakıyorsun. İkram yiyecekler - içecekler arka arkaya geliyor; için, bu eve gitgide daha çok ısınıyor.
Sende iz bırakan ya da bırakacak bir kadının; evde bakım - onarım işi için gidince gördüğü ve hoşlandığı usta bey sen olsan; ondan duyabileceğin en iyi tanışma cümlesi ne olurdu?
Her birinize ayrı ayrı esenlikler dilerim, zira sıcaklarda iyi gider👋🏽
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer