Sence; benim evden dışarı bakarken görüp hoşlandığım, yoldan geçen bir beye söyleyebileceğim en iyi tanışma cümlesi nedir?

Merhaba, KızlarSoruyor ahalisi👋🏾

Söz konusu aşk & ilişkiler olduğunda, en az bir kez başımıza gelen ve geldiğinde de zihnimizi bir türlü salmayan o durum üzerine bi' de birlikte düşünelim: tanışmamızı başlatacak o cümle. Bir kadın olarak, konuyu kadınların hoşlandıkları beylerle tanışabilmeleri açısından ele almak istiyorum. Başlığa göz attığında ne demek istediğimi az çok anlamışsındır da, ben kendi üstümden kurgulayarak biraz ayrıntı vereyim ki olaya tam hakim ol.

KURGU 1: Az önce evden dışarı bakarken gördüğüm ve hoşlandığım, yoldan geçen bir beye söyleyebileceğim en iyi tanışma cümlesini arıyorum.

Az önce 25 asırda 1 gerçekleşen bir doğa olayı oldu. Korkmayın; bu, öyle deprem, sel, çığ, yangın filan değil. Eros'un oku, kalbimi tam on ikiden vurdu💘

Aşk sarhoşluğunda daha az saçmalayarak anlatacak olursam: Az önce, terasta oturmuş kitap okuyordum, başımı çevirip dışarı baktım ki ne göreyim? Rüyalarımı süsleyen o hayali sevgilim! Şu anda bizim sokaktan çıktı, otobüs durağına doğru yürüyor. Madem hayale dalacak zaman yok, harekete geçelim. Hayır, yanlış anlamadın... "Harekete geçelim." diyorum, yani "birlikte"...

(@Eros-Bot sen de bi' baksana ya... Bi' torpillik işim var, seninle😉)

KURGU 2: Evden dışarı bakarken her gün/sık sık/ara ara gördüğüm ve hoşlandığım, yoldan geçen bir beye söyleyebileceğim en iyi tanışma cümlesini arıyorum.

Her gün sabah saatlerinde; terasa çıkıp vücudumu güne hazırlamak için nefes ve fizyoterapi egzersizleri yaptıktan sonra, zihnimi de güne hazırlamak için birkaç sayfa da olsa okuma yapıyorum. Okuma yaptığım yer, terasın sokağa yakın kenarında olduğu için ara ara da dışarıyı izleyebiliyorum. Yalnız; son birkaç gündür bi' şey değişti, daha doğrusu biri🫣 "Bakmak başka, görmek başka." derler ya -ki uygulayanı ezber bozan sonuçlara götüren bir yaklaşım olduğunu düşünüyorum- meğer biraz eksik derlermiş, bunun "görülmek" yanı da varmış.

Çevrede oturanların sık değişmediği ve mahalle kültürünün görece yerleşik olduğu bir yerde oturduğum için daha önce çevreye yabancı görünen birinin belirli aralıklarla bizim sokaktan geçmesine alışık değilim. Hele ki bu biri, dergi kapaklarından çıkıp gelmiş gibiyse🫠 Bakınca görmemek, görünce fark etmemek kaçınılmazdı; ben her gün onu bekler hâle geleceğimi fark edemedim. Şimdiden rüyalarıma girmeye başladı ya da daha doğrusu, zaten rüyalarımda gördüğüm birini yeniden rüyalarımda ve bu kez gerçekte de görmeye başladım. Tahmin etmesi çok zor olmasa gerek ki “Acaba bugün de geçecek mi?” diye gözüm sürekli yolda👀

Söylememe gerek yok sanıyorum: Hoşlandım! Az kaldıysa, siz "aşk" da diyebilirsiniz adına🩷

Bu noktada küçü-cük bir sorunumuz var: Bu bir market kuyruğu değil ki “Aa bu çikolatayı daha önce denediniz mi?” diyeyim. Bir arkadaş ortamı da değil ki “Tanışıyor muyuz acaba?” deyip laf atayım. Ben evdeyim, o sokakta yürüyor ve aramızda sadece bir teras korkuluğu ve dört kat var🪜 Şey... Evde ailemle yaşadığımı ve komşuları saymazsak🤫

Sence; binanın tepesinden aşağı serenat yapmam mı daha rezil olur, yoksa bir bahaneyle evden çıkıp ona yetişmek için arkasından koşturup aşkımı cümle âleme ilan etmem mi?

Rezil olmadan harekete geçebilmem için önerilerin varsa, çok makbule geçer.

Evden dışarı bakarken görüp hoşlandığım, yoldan geçen o beye;

• zamanla yarışı kazanabileceğim,
  • hem aileme hem el âleme rezil olmayacağım,
  • iletişim bilgilerini almamı ve böylece izini kaybetmemi sağlayan

bir cümle söylemeliyim ki tanışabilelim ve tanışıklığımız devam etsin.

Sence; benim evden dışarı bakarken görüp hoşlandığım, yoldan geçen beye söyleyebileceğim en iyi tanışma cümlesi nedir?

Sence; benim evden dışarı bakarken görüp hoşlandığım, yoldan geçen bir beye söyleyebileceğim en iyi tanışma cümlesi nedir?