Çapkınlık yakışıklıya mı yakışıyor, yoksa biz mi yakışıklı olanı tolere ediyoruz¿

Sorun davranış mı, görüntü mü? Kadınlar ayrımcılık yapıyor mu :D
Çapkınlık yakışıklıya mı yakışıyor, yoksa biz mi yakışıklı olanı tolere ediyoruz¿

Sorun davranış mı, görüntü mü? Kadınlar ayrımcılık yapıyor mu :D
Hayır olmuyor mu? En azından çoğunuz için sorun teşkil etmiyor mu? Çünkü bu ülkede hepinize yetecek kadar yakışıklı adam yok.
Haaa hem güzellik hem kariyer bağlamında Şampiyonlar Ligi statüsündeki kadınlar istisna... Onlar için erkekten hem yakışıklılık hem boy hem vücut hem statü önemli. En azından kısa süreli ilişki için bu tespiti rahatlıkla yapabilirim.
Ayriyeten; efektif yakışıklı erkeğin çapkınlık konusunda skor üstünlüğü genel anlamda da yüksek olur. Tıpkı erkeklerin çoğunun güzel kadınlara daha esaslı duygular beslemesi ile aynı şeydir. Bu madalyonun görünen yüzü.
İkincisi; çapkınlık özünde tip ya da para değil bir oyun yeteneğidir. Yoksa yeryüzünde hem yakışıklı hem paralı olup da tek eşli kalmış çok erkek vardır. Bunun üç sebebi var.
1. İletişim yeteneğine dayalı game stratejilerinden bihaber olması. Kadınlara saçma sapan iltifat edip, pahalı hediyeler alarak onlarla fuhuş pazarlığı yaparak kendini kadının gözünde muhtaç erkek konumuna düşürmesi.
2. Reddedilme psikolojisine dayalı korkuyla karışık bir gurur içinde olması. Yahu kazanmadığın bir şeyi kaybedemezsin.
3. Kadına ulaştıktan sonra aldatılma korkusu. Adam kadınla 3 yıldır sevgili olduğu halde etrafındaki erkek sineği bile rakip görecek kadar şizofren bir patolojiye sahip.
Benim bir arkadaşım var. Tipi İlyas Salman'ın gençliğine benziyor. Bu adam, zengin de değil. Elindeki finansal aktifleri de asgari ücret ve Şahin marka otomobil... Bu bahsettiğim adam evli ve dışarıda 3 tane de sevgilisi var. Haaa bunlar Tuvana Türkay gibi hatunlar değil elbette ama kendi skalasında kızları tavlamayı da biliyor.
Bak şimdi adam efektif manada kesinlikle yakışıklı değil. Bugün kadınların en çok tipe önem verdiği ortam TİNDER... Emin ol TİNDER'de bu herifi sağa kaydıracak bir dişi eşek bile yoktur ama çapkınlık konusunda mesele ne para ne oyun... Asıl konu özsaygı, özgüven, özdeğer ve iletişim oyunu... Bu da madalyonun diğer yüzü...
Toparlayacak olursam;
1. En üst ligde oynayan elit bir kadın için yakışıklılık, boy pos, endam, statü önemlidir hatta olmazsa olmazdır ama diğer kadınlar için aynı şeyi söyleyemem çünkü hepinize yetecek kadar yakışıklı yok zaten.
2. Çapkınlık özünde bir iletişim yeteneği olsa da yakışıklılığın oyun yeteneğine sahip başka bir erkeğe genel anlamda sağlayacağı skor avantajı da inkâr edilemez.
3. İletişimi zayıf ve oyun anlamında donanımsız erkekler; yakışıklı da olsa zengin de olsa gereksiz iltifat ve jestlerle kendini kadının gözünden düşürdüğü sürece, reddedilme korkusu ve utancını aşamadığı sürece, aldatılma paranoyasından çıkamadığı sürece ya yanlız kalır ya da tek eşliliğe mecbur kalır.
DÜZELTME
Hayır olmuyor. En azından çoğunuz için sorun teşkil etmiyor. Çünkü bu ülkede hepinize yetecek kadar yakışıklı adam yok.
Ne yazık ki öyle oluyor hatta ben sana şöyle söyleyeyim şimdi fakir yapınca namussuz oluyor zengin yapınca aşkına yenik düştü oluyor fakir'in çocuğu evlilik dışı olunca gayrimeşru oluyor zina alıyor zenginin olunca aşkın meyvesi oluyor onun gibi bir durum anlatabiliyor muyum
Konu para değil tip :D demagoji yapmayalım
Ama ne bileyim ekonomi o kadar yüksek ki parasız bir şey düşünemez oldum 😂
Beyniniz de parayla çalışıyor siz erkeklerin, o da olmayınca tabii sjdjsja
ben şimdi niye gömüldüm neyse mübarek cuma günü üstüme bir de su dök
😅 geneldir.
Olsun toplu cenaze töreni oldu 😂
Tavrın ne kadar doğal durduğunda gizli. Kendisiyle barışık olan ve karşısındakine saygıyla yaklaşan biri, çok yakışıklı olmasa bile o flörtöz tavrını sempatik ve çekici kılabilir. Yani mesele sadece tip değil, o tavrın o kişinin üzerine ne kadar oturduğuyla ilgili.
Doğru, bazıları o çapkınlığı iyi pazarlıyor tip arka plana düşüyor
”Bir hamam böceğini öldürürsen kahramansın; bir uğur böceğini öldürürsen canisin. Ahlâkın, estetik kuralları vardır.”
Aklıma nedense bu söz geldi.
Güzel kızım, soru efsane olmuş 😏🔥
Bence olay tamamen şu: Yakışıklı olana değil, karizmatik ve saygılı olana tolerans var. Yakışıklıysa flörtöz tavırları “oyunbaz, çekici” diye okunuyor; tipi hoş gelmiyorsa aynı hareket “yapışkan, itici” geliyor. Evet, kadınlar da erkekler gibi fiziksel çekime göre filtre uyguluyor, bu çok insani.
Ama çizgiyi çizen şey kesinlikle saygı. Sınır bilmeyen çapkın, ister çok yakışıklı olsun ister olmasın, bir yerden sonra gözden düşüyor canım 💅✨
Evet canımss
Cevap
79Cevap
Bunun erkeği, kadını ya da insanı, hayvanı yok. Görüntü her şeyin %90'ıdır, bir hayvanı bile severken görüntüsü tatlıysa seversin, tatlı değilse kaçarsın, bunda da olay tamamen bunla alakalı.
🙄
Haklı bir görüş
Genellikle öyle olur, sonuç aynı b*kun laciverti oysa...
En azından yakışıklısı olsun jdfjsj
Tipsizin hiç şansı yok.😀
Hem tipsiz hem karaktersiz oluyorlar bari yakışıklı ve karaktersiz olsun ahahaha
😀😀😀
İkisi de aynı iticilikte bana göre tip toleransı yok
😗
😘
E tabii yakışıklı olunca bir şey demezler işlerine gelir ama gariban yapınca sapıktır o :D
Çoğü flörtöz hepside aynı yakışıkli tipsiz jsjsj
Bari yakışıklıyı seçelim bir tane artısı olsun bea
He he inandım de geç djfj
😏🌷
Evet kadınların geneli öyle zaten. yakışıklı biri iltifat edince teşekkür ederler. tipsiz biri ederse aa sapık bu derler.. yakışıklı olanları tolere ediyorlar tipine göre değerlendirdikleri için.. erkekler hemen sevinmesin güzel bir kız olunca hemen flört ederler çirkin biri olunca da cevap bile vermezler.. insanlar böyledir işte.. adam olan tipine göre değil karaktere göre değerlendirir.
Bak ya, sorumu nasıl anlamış kuzuşş
Soran zeki sormuş bize sadece yazmak kaldı 🤍
😏🤍
Listesini şooraya bırakıyom
1. Zengin bakınca çapkın olur, fakir bakınca abazan olur.
2. Zengin adam aldatırsa playboy denir, fakir adam aldatırsa "boyu posu devrilsin!"
3. Zengin yapınca flörtöz, fakir yapınca yollu.
4. Zengin insan uçakta jetlag olur, fakir insanın otobüste boynu tutulur.
5. Zengin insan brunch yapar, fakir insan öğle yemeği yer.
6. Zengin giydi mi vintage olur, fakir giydi mi eski püskü olur.
7. Zengin için frapan, fakir için "üstüne ne bulduysa geçirmiş"
8. Zengin bağırsaklarını üşütür, fakir motoru bozup cırcır olur.
9. Zengin katarakt olur, fakirin gözüne perde iner.
10. Fakir çalsa hırsızlık da, zengin çalsa kleptomanlık.
veya yolsuzluk.
11. Zengin yapsa egzantriklik derler, fakir yapsa sapıklık.
12. Zenginin çocuğu hiperaktif olur, fakirin çocuğu yaramaz.
13. Zenginin yaptığı barbekü olur, fakirin yaptığı mangal olur.
Ama bu tiple alakalı değilmiş ki :D hepsi doğru bu arada bu da başka bir ayrımcılık jdjd
Taam işte tip olarak zengin tip olarak fakir olarak şeyedelim jsjsjsj
Edelim seni mi kıracağız 😅
Çapkın yakışıklılara tölerans gösteriliyor. Kanıt olarak da dünyanın en ahlaksız en serseri en aldatan erkekleri, eski sevgilileri mutlaka arzuluyor. "O kız olmasaydı sevgilim beni aldatmazdı, yeterince ilgi gösterseydim beni aldatmazdı, daha güzel olsaydım beni aldatmazdı" gibi bahaneler türetip ona rağmen o yakışıklı eski sevgililerine "serfszdi" diyemiyorlar. Tip her şeydir. Para bile 2. plan arkadaşlar. Yakışıklı biri illaki güzel kızlarla sevişir düşer kalkar. Parası varsa bu ilişki devam eder. Para yoksa da kadın o erkeğin tadını alıp sonra zengine kaçıyor.
Kadınlar yakışıklıları tolere ediyor sonra aldatılınca erkek şöyle böyle, hayır sen gözgöre göre aldatacak adamı seçiyorsan sırf tipinden dolayı sonra kandırıldım erkekler yalancı diyerek kolaya kaçmayacaksınız.
Aslında buradan kadınlar kendini aldatıyorlar baş sorumlu çoğu zaman kendileri bence tabi mükemmeli oynayan tipler hariç. Bazısı hiç belli etmez o ayrı.
Hepsi yalancı bari yakışıklı olanı seçelim :D
😅😅
Başlık felakete uğraşım olsa da detay bizi aydınlandırdı … çirkin olanı artık annesi bile sevmiyor ne yapsa göze batar.. çapkın olana da aşık olup sonra neden böylesin deyip şikayet edersiniz 🤦🏻 ulan kadınları anlamaya çalışan erkek var mı acaba
Ulan görüşün de felakete uğramış, ilahi adalet en çabuk sende tecelli ediyor sjdjd
Neyini anlamadın Ulan yapay zeka kadar olamadın ya
Beynin o işareti oraya koyacaktı, ayık olsaydı :D
Biz karanlığı seven insanlarız pıhshdaj
Ya bi huzur verir misin karanlığımda 😕
Evet tam olarakta öyle zorbalıyorsunuz bizi, kadınlar kapatılsın 😒
😅😅
Sen gülme ben gülerim 🤦🏼♀️
😁 hıh
Evet var bunlar cidden
Yakışıklılık kavramı alfa erkek statüsünde önemli bir detay
Ancak zeka bunu tölare eden daha önemli bir detay
Herif zeki ise tipi falan önemli değil
Partnerine bloke eder diğer rakip hatunu'da
Kadın'da erkek'te ilişki'de zeka ile yönetilir
Size doğru veri ve duygusal boşluklarınıza uyan biçimde yaklaşıldığında kıskanmak haricinde etkili bir savunma tepkisi sergileyemiyorsunuz maalesef
Ortalıkta düzgün adam yokki hiçbiri çekilmiyor çapkın olanıda olmayanı da sorunlu, yakışıklı geçinenler zaten burunları inmiyor karaktere bakan yokki güzelse tamam öte tarafta ne kaçırmış umrumdami güzel/yakışıklı ama beyni yok sığ fıkırler görünüşe göre değerlendirenler bitmiyorlar hiç..
Tip önemli faktör.
Yakışıklılık arttıkça tölere etme artar. Yakışıklı heif hödük olmadığı sürece tabi.
Yakışıklılık azaldıkça tölere etme azalır. Burada tip çok kötüyse de sapık damgası da yiyebilir.
Ortalama tipler görmezden gelinir genelde. Asıl sıkıntı yaşayanlar bunlar. Belirsizlik içinde kalmak çok kötü.
La bari yazın. Yakışıklı mıyım değil miyim yaww.
Evet genelde böyledir. İnsanoğlu birçok konuda ikiyüzlüdür ve olayları değerlendirirken taraflı değerlendirebilir. Yakışıklı veya güzel birisinin tanımadığı biriyle tanışma gayreti ile ortalama altı kişilerin tanışma isteği aynı değerlendirilmiyor.
Aynen öyle oluyor. Hatta yakışıklı erkek bazı hareketleri yapınca çapkın olur, tipsiz erkek yaparsa sapık damgası bile yiyebilir.
İnsanları "yapmıyoruz" desek de dış görünüşüne göre şekillendiririz..
Evet katılıyorum
Evet maalesef çoğu zaman öyle oluyor
yakışıklıyken flörtözlük karizma diye görülüyor
tipsiz yapınca rahatsızlık gibi algılanıyor
aynı davranış algı farkı tamamen 😅
Çok acımasız olduk
Güzelliğin bile bir estetik algısı var. Hamam böceğini öldürürsün kahraman, kelebeği öldürürsün katil sayılırsın.
:D
Yakışıklı olanın kafası karışıyor diyoruz... tipsiz olana da tipe bak... neyine güveniyor şeklinde 😅
Zorbalıyoruz yazık djd
😅🫡
Yakışıklı yapınca flörtöz, çapkın oluyor ama tipsiz yapınca sapik, ab*za oluyor. Doğanın kanunu bu maalesef.
Doğanın kanunu değil aslında
Kadınların kanunu sjdjd
Evet daha doğru oldu jdjdjd
Kadın istemez ise ne yakışıklı ne popüler nede para etki eder. Karekter ise bunlarla ölçülmez.
Ediyor ediyor, kadınların hepsi istiyo saydıklarını
İkinci dediğin. Kendi seçimi olmayan tipi yüzünden zorbalanan erkeklerin özgüven problemi sizsiniz zaten (sana demedim vurma hemen, genelleme yaptım)
Yakışıklıyı zorbalamasınlar :D
Genellemeye dahilsin. Dövüşebiliriz 😄
Tamam ya tipsizi de zorbalamasınlar günahtır snfjs
Samimi bulmadım. Pozitif ayrımcılık yok, dövucem seni djfkfjk
Taş olursun taş
Senin gibi mi shfmjfk (şimdilim iltifat olarak alma, hala kapışıyoruz)
Karışamıyorsun kdfj
Kapışamıyorsun* öf be
Hahaha hile yaptığın zaman yenemem seni tabii adil bir dövüş olmuyor hiç. Sen taş ol ama ben böyle iyiyim shdkdjk
Ne zaman hile ettim ne zaman
Şu an ettin taş dedin bana shdkdjk
Tiplisi de tipsizi de aynı aslında. Cips paketleri gibi içlerini açıp baktığında boşlar😏
Onun için tiplisini seçmeli :D
Bence ikisini de seçmemeli ama yinede sen bilirsin😐
Öyle diyorsan sevmeyelim djdj
Sevme zaten. Bir kadının hayatında yapacağı en büyük hata bir erkeği sevmektir djfjf
Her zaman kendimi daha çok sevmişimdir dkfjs
Aferim kızlarım hep böyle olun djfn
😂😂
Dhjk
Kıvancı beğenmeyen kadınlar var burada çok şey istiyorlar ne istediklerini bilmiyorlar
:D öyle mi
Ben yakışıklı ve zengin bir flörtözüm. Evli olduğum halde kızlar peşimden düşmüyor. Bornovada kız gırla. Biri gidiyor biri geliyor. Karımı kaç kez aldattım, sayısını unuttum. Mavi gözlü 1.80 boy, fit vücudum olması başıma bela oldu.
Çapkınlık kimseye yakışmıyor ama yakışıyormuş gibi algı yapan bir kesim var.
Yakışıklıya yakışıyor
Lütfen yakışıklı insanları yargılamayalım 😒😒
Yakışıklıdan sonra virgül koysana 1 saattir anlamaya çalışıyorum 😀
Senin İQ'un onu otomatik oraya okurken yerleştirmesi gerekti
Başını bi yere mi çarptın sen 😀
Niye
Beni övdün 😀
😅 şımarmak senin de hakkın shdj
Hahaa tabiii o kadar iltifat ettik borcunu ödemen lazımdı 😄
Borç mu yuh be tüh sana
Haha yok be tefeci miyim ben 😀
Yakışıklı, flörtöz olunca karizma; tipsiz yapınca sorun mu oluyor?
Evet kddj
Gördüm mü seni? Yooo
Getirin bakayım
Sordunuz diye söylüyorum, sen siz çapkınlık yaparsanız sapık ilan edilirsiniz 😕
Parası olmayan çirkinin ağzına sçrsnzz,
Parası olan çirkini kullanırsınız,
Parası olmayan yakışıklıyi idare edersiniz,
Parası olan yakışıklıya taparsınız...
Aaa kim
Sobeeee
Kadın sevsin yeter ki, erkeğin nelerini görmez, nelerini.
Sorun olmaz yani.
Doğru 😂
Hele çillerimizi hiç görmezlermiş, sosyetiğin yalancısıyım.
Görmeyiz, çilli severiz
Maşallah, Rabb'im çillerden ne güzeller yaratıyor. Ama işte çoook uzaklarda. 👻
Yakışıklı ve varlıklı biri ne yapsa flörtüz olur ama aksi biri yapınca sapıklık olur
Niye öyle sjdj fakir sevemez miii
Alakasız bir algı bu hddj
Gerçek bir algı.
youtube.com/shorts/EaMpyDEIcnM?si=M3HxBsOEIcq_1Bcs
Spor salonunda kesinlikle yakisiklilik standardina uymayan bir erkek var ama kadinlar ona asiliyor!!!
Koskoca bir sebebi var “Agirbasli” olmasi. Kimseye yuz vermiyor sohbetleri kisa tutuyor ve kesinlikle sadece işinde ! Kiz kankam dahil salonda birkac kiz o adama bayiliyor ama kimsenin flortune karsilik vermeyen biri :) muhtemelen ciddi birseyler ariyor falan.
ince dudaklı ince sesli bi erkeğin şansı 0 maalesef iyy aklıma biri geldi tam 3 yıldır şansını denedim. Tip mühim değil diyenler yalancıdır
Mühim mesele. Baktık ki hepsinin hamuru aynı bari tipi düzgün olsun sjf
Yakışıklı olunca pek uğraşmıyorsun çapkınlık için
Ama normal bi tipte olunca biraz ağız laf dalaşı espri mizah show gerekli gibi görünüyor bence djdjdj
Maalesef, yakışıklılar daima tolere ediliyor.
Tüm kapris ve egoyu da biz çekiyoruz.
Çünkü kadınlar için "tipsiz" erkeği aşağılamak çok olağan geliyor.
Evet ama nedense normal zamanda herkes aksini iddia etme pesinde dış görünüş önemlidir önemliydi ve önemli olmaya devam edecek yaptığınız hatalar bile bu ölçüde göze batabilir
Çirkin olmak çok sıkıntı ayn çirkin erkek kadın tarafından dışlanır çirkin erkek yol adresi sorsa kadına sapık damgası yer yakışıklı bir erkek sorsa adresine kadar gerekirse götürür 😄
Zengin yapınca yasak aşkın meyvesi fakir yapınca bilmem neyin çocuğu gibi bişiy
biz tolere ediyoruz galiba
Ne o öyle hemen kapılıyorsunuz çapkındı yakışıklıydı bilmem ne 😏
ya biraz seçici olun da, adam olanı seçin aldanmayın hemen.!
Yani eskiden bir söz vardı parası olan playboy parası olmayan abazan oluyor diye..
Yani bir çok şeyi statün belirliyor.
Öyle oluyor maalesef, hiçbir farkı olmamasına aynı iticilikte olmasına rağmen bazı zihniyet öyle algılar evet
Yakışıklı olsun ya da olmasın flörtöz, çapkın irkekler gawattir gadddınnn 😃
Tabi ki yapıyoruz. Her şey bizim başımızın altından çıkıyor
Genelde insanlar fiziğe odaklı bu bir gerçek
Ben ikisini de tolere etmiyorum. Bence çoğunluk ikisini de ediyor
Evet bu ve bazı konularda psikolojik şiddet görüyoruz pozitif ayrımcılık ve birtakım şeyler oluyor
Kadınlar ayrımcılık yapar her zaman ve her zaman yakışıklı olana daha fazla tolere edilir...
Yakışıklı ve karizmatik olanlar hem de kadın ruhundan anlıyorsa sorun olmuyor
Çapkınlığı kendine güvenen kişi yapar bunun tiple 1 alakası yok..
Minare yıkılsa bile mihrap yerindeyse sıkıntı yok. Birinden birisi zaten tolere eder. 😂
Çapkınlık, adam olana yakışmaz tiple ilgisi yok
Sorun hem davranışsal hem görüntüsel. O yüzden çokta takmamak lazım
herşeyin güzeli yakışıklısı iyisi çoğu konuda tolere edilebiliyor
Yakışıklılık hikaye.
Ne çirkinler görüyoruz.
Oluyor, yakışıklı biri kızla flört etse, kız ona ilgili davranır numarasını verir, tipsiz biri kızla flört etse kız soğuk davranır hatta konuşmaz belki de. kişinin dış görünüşü çok fark yaratıyor, karşındaki insanın tavrı şekillendirir.
Yakışıklılık güzellik geçici dönemler insanları sadece fiziksel görünüşe göre sevenler asla mutlu olmaz kişilik karakter sahibi olmadıktan sonra dünyanın en yakışıklı karizmatik ya da güzeli olsan nolur olmasan nolur
Karsi tarafin tavrina bagli ya, ortalama yuz guzelliginin altinda olan erkekler daha laubali oluyo cogunlukla, ben sahsen o yuzden capkinligi beyefendi olanlara yakistiriyorum. Her sey ozguven degil💗💗
Siz kadınların bakış açısı işte. En önemli etmen de tip oluyor kadınlar için. Benzeri bir çok şey mevcut; yakışıklı kaçamak yapar, tipsiz aldatır. Yakışıklı down olur, tipsiz kafayı yer gibi gibi. Etiketler, insan kaynaklı bence.
Yakısıklı olanı çok abartıyorsunuz
Fazla tolerans ilişkiyi yıpratır
Aldatmanın tip ile alakası yok . Yakışıklı olupta çok sadık olan erkekte var. Görmek istemeyene herkes çapkın gelir.
Konumuz aldatmak değil beybi, konu çapkınlık 🙄
Bakış açısı güzel ama
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?