Bir ilişkide “çok sevmek” karşı tarafı kaybetmemek adına kendi sınırlarını geri plana attığın anda kendine zarar vermeye başlar. Sevgi sürekli alttan almak, rahatsız olduğun şeyleri görmezden gelmek ve kendi ihtiyaçlarını ertelemek hâline geldiğinde artık besleyici olmaktan çıkıyor.. Bu noktada sevgi, bağ kurmaktan çok kendini eksiltmeye dönüşüyor.. O yüzden bunu kendinize yapmayın efendim yapmayııınn😂😂
Bir ilişkide “çok sevmek” nerede kendine zarar vermeye dönüşür?
Sevginin odağının karşı taraftan çıkıp sadece senin fedakarlığına döndüğü yerde başlıyor. Çok sevmek güzeldir ama bazen bu duygu, kendi sesini duymanı engelleyen bir gürültüye dönüşebiliyor. Eğer onun mutlu olması için kendi temel prensiplerimden, hobilerimden veya arkadaşlarımdan kopuyorsam orada bir sorun sezerim. Sevgi, beni ben yapan şeyleri yok etmemeli; aksine onları parlatmalı. Kendimi tanınmaz hale getirdiğimde, aslında sevecek bir ben de bırakmamış oluyorum.
Kırmızı çizgilerini defalarca geçmesine izin verirsen artık sana zarar veriyordur. İnsanı tek taraflı fedakârlık yıpratır, yeterince alamadığı sevgi yıpratır. Gitmen gerekirken çok sevdiğin için kalıyorsan kendine acı çektirmeye mahkûmsundur.
Burada bahsettiğin çok sevmek eğer kendinden ve kendi yaşamayı tutkundan çok karşıdakinin memnuniyeti ve hayatında kalıcı anlamındaysa evet o kadar sevilmemek, bu kendine olan saygını ve sevginin tükenişine sebep olur. Gerrrrek yok kendini sev sonra fırsat olursa başkasına da ucundan koklatsan şükreder ahahah
İlişkiye başlayınca etrafındaki insanları siliyorsa eğer o an kendine zarar vermeye başlar. Kendinden çok değer verir seversen karşı da bu yoksa o da zarar vermeye başlar. O nedenle kendin kadar seversin ama kendinden çok seversen karşıda da bu yok ise zarardır.
Eğer karşında ki kişi seni sevmiyorsa.. seni kısıtlıyorsa ya da yalan söylüyorsa ve sana zarar veriyorsa o zaman kendine de zarar verir. böyle bir şey yaşarsam zaten ayrılırım. bana zarar veren bir ilişkide bulunmak istemezdim.
Kendinden vermeye başladığında onu çok seviyorum diye kendini kaybetmeye başladığında her şeyi yapmaya başladığında her şeyi kabul edip her şeye razı geldiğinde:))