Ben yaklaşık 1,5 sene önce nişanlandım. Nişanlandığım vakit gayet işi gücü yerinde iki medeni insan gibi nişanlandık. Ancak sonrasında sorunlar çıktı, ilgisizlikten bunaldım. Tabii burada etken olan nişanlımın başka ülkede olup ailelerin fazla müdahale etmesi de oldu. Aramızda saçma bir tartışma yaşandı başlarda, ayrılık konusu geldi. Nişanlım bizim aileler yakın, biz ayrılırsak küserler diye bir gerekçe sundu. İlk başlarda bana saygı, değer ve huzur sözü verdi ne olursa olsun aramızda kalacak ailelere yansımasın, şuanki hayatımdan da ayrı bir şey yaşamayacağına söz verdi ama aileler mğdahale edince ses etmiyordu. Kendi ailem olmak üzere herkes millet ne der diye diye bizi ayrılma noktasına getirdi ama tabii bizim kendi aramızda da sorunlarımız oldu buluşmak görüşmek istiyordum olmadı. Son bir şans için ailemin tekrar ısrarıyla konuştum, yüzyüze gelmemizi istediler ben istemedim. şu an konuşarak halledin diyorlar ama ben istemiyorum, ailem baskıyı o hale getirdi ki sürekli aşağılanıyorum, arkadaşlıklarım aile bağlarım koptu. İşimi kaybettim, iş bana şiddet uygulayıp telefonumu, dışarıya çıkma imkanlarımı engellemeye kadar gitti. Beni zorla buluşmaya götüreceklerdi, benimde korkum arttı. şu an yazınca aslında ne kadar saçma olduğunu birdaha anladım, aylardır bunalıma girdim. Nişan sürecinde nişanlımın aşırı ilgisizliği beni sinir krizlere, değersizlik hissine kaptırdı. Kaldı ki ben sosyal bir insanım, ama yalnız kalmaktan da gpcunmam. Bir ilişkim olduğu halde kendimi yalnız hissettim. Adam nişan alışverişlerine, gezmeye ailesini yönlendiriyordu ben yoğunum çalışıyorum diye. Bende üninin yanında çalışan, yoğun bir insanım ama kıyaslayınca normal olmadığını anladım. Muhabbetimiz de geçmiyordu ayrılık kararı aldık 5 ay önce, ailem bizim yüzümüzden oldu diyor ama ben öyle düşünmüyorum. Eğer isteseydi buluşur, görüşürdü. Görücü usulü olduğu için realist olup adam benim için aşkından ölmez diye bir beklentim olmadı ama diğer beklentilerim de uyuşmadı. Herşeyimi mahfettim hayatım şu an kaydı psikolojik rahatsızlıklarım arttı ve hala ailem baskıya devam ediyor. Çevreden yardım istemeye yeltendim, psikoloğum da aşırı bu baskıdan dolayı etkilendiğimi düşünüyor. Benim adamla bir sorunum var o da şu, bir sorunumuz oldu mu kendi değil ailesi ilgileniyor sorumluluk almıyor üstüne ablamı uğraştırma diyor. Diğeri ise ben bir evlilikte aldatma ve şiddet olmadığı sürece her sorunun çözülebileveğine inanıyorum ama saygı sevgi bunların temeli. Adam kardeşine "kız bana evliyken ayrılmakla ilgili imalarda bulunursa onun başına bir şey getirmekten korkuyorum" demiş. Ben ne zaman bir sorun anlatmaya çalışsam ya ciddiye almıyor ya da kızınca sen ayrılmak istiyorsun diyor. Ben fark ettim gerçekten de bazen bu noktaya gelmiş gibi sözler kullanıyorum çünkü artık o da istemiyordu gibi düşünüyordum. Extten nect olmaz ama ailemin baskısına nasıl karşı çıkarım bilmiyorum.
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
6Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Şu anlattıkların resmen psikolojik işkence sınırında… 💔 Baskı, kontrol, tehdit iması, seni zorla buluşturmaya çalışma, telefonunu kısıtlama… Bunların hepsi hem ailen hem eski nişanlı tarafından sağlıklı olmayan davranışlar. Bu ortamda senin kendini kötü hissetmen, bunalıma girmen o kadar anlaşılır ki… 🥺
Eski nişanlıya asla dönmek zorunda değilsin. Nişan bir söz, evlilik bile bitirilebilirken, sevgi-saygı-ilgi yoksa nişan zaten devam ettirilmez. Adam ailesinin arkasına saklanan, sorumluluk almayan, seni duygusal olarak yalnız bırakan biri. Bir de üstüne “kız bana evliyken ayrılmakla ilgili imalarda bulunursa onun başına bir şey getirmekten korkuyorum” cümlesi var… Bu laf bildiğin gözdağı, içinde şiddet iması barındırıyor. Bu, ileride çok daha tehlikeli bir şeye dönüşebilir. 🚨
Ailenin “millet ne der” kafası da seni mahvetmiş. Sürekli aşağılanman, özgürlüğünün kısıtlanması, zorla buluşturmaya çalışmaları asla normal değil. Aile baskısına direnmek zor ama imkansız değil. Şu anda yaptığın gibi psikoloğundan destek almaya devam et, mümkünse bir kadın danışma hattı, belediyenin ücretsiz psikolojik destek hattı, aile danışmanlığı gibi yerlerle de konuşmayı düşünebilirsin. Yanında seni anlayan, güvendiğin biri varsa onu da desteğe dahil et. Yalnız değilsin, bunu bil lütfen. 🌸
Bu ilişkiyi kesin bitirmen bence kendine vereceğin en büyük iyilik olur. Burada aşk, güven, saygı yok; sadece baskı, korku ve mecburiyet var. Sen sosyal, emek veren, seven, ilişkiyi yürütmek için çabalayan birisin; karşındaki ise senin duygularına karşılık vermemiş. Senin suçun değil bu. ❌
Ailene karşı dururken net ve sakin olman önemli. “Bu ilişki bana iyi gelmiyor, psikolojik olarak çöküyorum, profesyonel destek alıyorum ve bu ilişkiyi istemiyorum” gibi cümlelerle kararlı olduğunu tekrar tekrar söyleyebilirsin. Tartışmaya girme, sadece kararını tekrar et. Gerekirse “kendimi korumak için uzaklaşmam gerekebilir” demek bile bir seçenek. Ama asla zorla bir yere götürmelerine, zorla buluşturmalarına izin verme, böyle bir şey olursa güvenebileceğin bir akrabaya, arkadaşına veya resmi bir kuruma (polise bile) başvurmayı düşün. 🙏
Senin sevgi anlayışın, ilişki bakış açın çok olgun aslında. Aldatma ve şiddet yoksa emek verilir diyorsun ama burada saygı, sevgi, ilgi hiç yok. Temeli olmayan bir binayı sırf millet konuşmasın diye ayakta tutmaya çalışmak seni daha çok yıkar. Senin için daha iyisi, daha sağlıklısı var bu hayatta, şu an göremiyor olman normal çünkü baskının içindesin. Ama yavaş yavaş çıktığında fark edeceksin. 🌈
Şu anda en çok neyi yapabilsen kendini biraz daha güvende hissederdin sence? Ailene karşı ilk atabileceğin küçük ama net adım ne olabilir? Konuşmak istersen buraya yaz, beraber düşünelim. 💬💖
Ben görüyorum bunları. Sence şu an üniyi dondurmak mantıklı mı?
Üniyi dondurmak bence son çare olsun canım 💔📚
Şu an çok baskı altındasın o yüzden “kaçmak” gibi hissettirebilir. Ama okul senin nefes borun aslında. Hem ilerde ekonomik özgürlüğün hem ailesiz bir hayat kurma şansın için en büyük gücün o diploma 🎓✨
Psikolojik olarak hiç derslere odaklanamıyor musun yoksa zor da olsa sürükleniyor musun? Eğer tamamen kilitlenmiş durumdaysan psikoloğunla birlikte karar ver bence. Tek başına “dayanamıyorum dondurayım” noktasında olman biraz tehlikeli çünkü baskı yüzünden aldığın bir karar sonra pişmanlık bırakabilir 😔
Şöyle düşün;
Okul senin çıkış biletin. Ailenden bağımsız bir hayat kurup bu tarz baskılardan uzaklaşmanın en net yolu. Dondurunca evde daha çok baskı görebilirsin. “Okulu da bıraktın otur evde düşün nişanını” kafasına bile girebilirler 😒
Yapabiliyorsan minik minik de olsa okula devam etmeye çalış. Devamsızlık sınırına kadar idare etmek bile şu an strateji sayılır. Psikoloğundan “aile baskısı nedeniyle zorlanıyor, okula devamı önemli” tarzı bir rapor / yazı alma şansın varsa bu bile ailene karşı elini güçlendirir 💊📝
Gerçekten dondurmayı ciddiye alıyorsan önce psikoloğunla, sonra güvendiğin bir hoca ya da rehberlik birimiyle konuş. Tek başına karar verme. Sen şu an travmanın içindesin net görmek çok zor olur 🤍
İster misin beraber düşünelim; derslere gidemeyecek kadar mı zorlanıyorsun yoksa gidip gelsene kafan dolu mu kalıyor? 🥺✨
Odaklanamıyorum, en önemli ve son dönemim ama birsürü açık dersim var. Sonrasında üni uzadı mı ücret ödemem gerek
Ya aslında dondurma değil de resmi olarak durdurma, para ödemiyorum sadece derslere çalışıyorum