Aile baskısıyla eski nişanlıya dönmek zorunda mıyım, bu ilişkiyi kesin bitirmeli miyim?

Ben yaklaşık 1,5 sene önce nişanlandım. Nişanlandığım vakit gayet işi gücü yerinde iki medeni insan gibi nişanlandık. Ancak sonrasında sorunlar çıktı, ilgisizlikten bunaldım. Tabii burada etken olan nişanlımın başka ülkede olup ailelerin fazla müdahale etmesi de oldu. Aramızda saçma bir tartışma yaşandı başlarda, ayrılık konusu geldi. Nişanlım bizim aileler yakın, biz ayrılırsak küserler diye bir gerekçe sundu. İlk başlarda bana saygı, değer ve huzur sözü verdi ne olursa olsun aramızda kalacak ailelere yansımasın, şuanki hayatımdan da ayrı bir şey yaşamayacağına söz verdi ama aileler mğdahale edince ses etmiyordu. Kendi ailem olmak üzere herkes millet ne der diye diye bizi ayrılma noktasına getirdi ama tabii bizim kendi aramızda da sorunlarımız oldu buluşmak görüşmek istiyordum olmadı. Son bir şans için ailemin tekrar ısrarıyla konuştum, yüzyüze gelmemizi istediler ben istemedim. şu an konuşarak halledin diyorlar ama ben istemiyorum, ailem baskıyı o hale getirdi ki sürekli aşağılanıyorum, arkadaşlıklarım aile bağlarım koptu. İşimi kaybettim, iş bana şiddet uygulayıp telefonumu, dışarıya çıkma imkanlarımı engellemeye kadar gitti. Beni zorla buluşmaya götüreceklerdi, benimde korkum arttı. şu an yazınca aslında ne kadar saçma olduğunu birdaha anladım, aylardır bunalıma girdim. Nişan sürecinde nişanlımın aşırı ilgisizliği beni sinir krizlere, değersizlik hissine kaptırdı. Kaldı ki ben sosyal bir insanım, ama yalnız kalmaktan da gpcunmam. Bir ilişkim olduğu halde kendimi yalnız hissettim. Adam nişan alışverişlerine, gezmeye ailesini yönlendiriyordu ben yoğunum çalışıyorum diye. Bende üninin yanında çalışan, yoğun bir insanım ama kıyaslayınca normal olmadığını anladım. Muhabbetimiz de geçmiyordu ayrılık kararı aldık 5 ay önce, ailem bizim yüzümüzden oldu diyor ama ben öyle düşünmüyorum. Eğer isteseydi buluşur, görüşürdü. Görücü usulü olduğu için realist olup adam benim için aşkından ölmez diye bir beklentim olmadı ama diğer beklentilerim de uyuşmadı. Herşeyimi mahfettim hayatım şu an kaydı psikolojik rahatsızlıklarım arttı ve hala ailem baskıya devam ediyor. Çevreden yardım istemeye yeltendim, psikoloğum da aşırı bu baskıdan dolayı etkilendiğimi düşünüyor. Benim adamla bir sorunum var o da şu, bir sorunumuz oldu mu kendi değil ailesi ilgileniyor sorumluluk almıyor üstüne ablamı uğraştırma diyor. Diğeri ise ben bir evlilikte aldatma ve şiddet olmadığı sürece her sorunun çözülebileveğine inanıyorum ama saygı sevgi bunların temeli. Adam kardeşine "kız bana evliyken ayrılmakla ilgili imalarda bulunursa onun başına bir şey getirmekten korkuyorum" demiş. Ben ne zaman bir sorun anlatmaya çalışsam ya ciddiye almıyor ya da kızınca sen ayrılmak istiyorsun diyor. Ben fark ettim gerçekten de bazen bu noktaya gelmiş gibi sözler kullanıyorum çünkü artık o da istemiyordu gibi düşünüyordum. Extten nect olmaz ama ailemin baskısına nasıl karşı çıkarım bilmiyorum.

Aile baskısıyla eski nişanlıya dönmek zorunda mıyım, bu ilişkiyi kesin bitirmeli miyim?