Sevgili olurken öyle giyindiğini biliyorsunuz sonuçta, bunu bile bile sevgili olmuşken karışmak saygısızlık mı sayılır? Onun yanında fazla açık giyinmek de başkalarının dikkatini çekecektir, bu durumda da sevgiliyi zor durumda bırakmış oluyorsunuz, bu da saygısızlık sayılır mı? Yoksa ikisi de gayet normal davranışlar mı?
Sevgilinizin kıyafetinize karışması ya da fazla açık giyinmesi, sevgiliye yapılan saygısızlık mıdır?
Başka bir soruya da yazmıştım buraya da yapıştırayım;
2 düğmesinden fazla açık gömlek giyemez. Benimki sporcu, tam istediğim ideal bir fizikte ne büyük ne küçük ve dar hiçbir şey giyemez Kazağından omuz başı dedikleri yer, kolun kıvrımı falan belli oluyor diye trip attım da benimki benden de inat, giydi yine , abarttığımı düşünüyorum ama haklıyım tabii kine
Onun bana koyduğu sınırlar; Diz üstü en fazla bir el kadar çıkılabilirmişş. Etek dizüstüne çıkıyorsa şort etek olacak. Tayt kaattiiyen olmazmış beyefendi öyle buyurdular Crop göbek bağı kısmını belli etmeyecek veya çok az geçebilir 1-2 parmak kadar (öküzzz) Dar pantolon, iç çamaşırı belli eden pijaması, pantolonu herhangi bir şey kalın bile olsa asla, o belli oluyorsa bitmiştir konuu Denizde bikini asla. Deniz şortu ve göğüs belli olmayacak crop giyecek mişim.(Onu da uzun kollu kalın bir t-shirt ile denize soktum )
Dekoltelerin hiçbirine sıcak bakmıyor.
Tüm bunlar kısıtlanma gibi gelse de hoşuma gidiyor aslında, neyi neden istediğini bana çok güzel bir şekilde ilişkimizin başında açıkladı. Önceki sevgililerim yapamazsın giyemezsin derken, o nedenini açıkladı, giyersen ben yokum diyip köşesine çekildi. Bu kendinden eminliği de beni onun doğru adam olduğuna, birş eyleri sırf toplum istiyor diye değil olmaması gerektiği için istediğini düşünmeme itti, ilk aylar çok tartışsakda bu konulardan sonradan aştık.
Arkadaş gurubum hala ondan bu konulardan ötürü nefret ediyor ama ben seviyorum, çok olgun düşünceli birisiii
Sevgilim yokken aslında daha açık giyiniyorum yani aslında ister istemez bir kişiyi arıyorum, kadınlar olarak bu itiraf gelmez ama ben söyleyeyim. Hepimiz bu ilgiyi arıyoruz. Bu ilgi de çok güzel ve cüretkar giyinince geliyor yani
Ama sevgilim olduktan sonra aynı ilgiyi aramama gerek yok ki, zaten aradığımı bulmuş oluyorumm. Bende "nerede ne giyinmesi gerektiğini biliyorum tamam mı?" dedim fakat o farklı bir bakış açısından bildiğimi gösterdi. Ben kendim için nerede ne giyinmem gerektiğini biliyordum evet ama hayatımda birisi varken ki şekli o kadar konuştuğum olmasına rağmen öğrenememiştim.
Eğer değiştiririm düşüncesi ile bir ilişkiye başlıyorsa insan, hiç başlamamalı 😀
İnsan rahat ettiği kendine yakıştırdığını giymeli ve bunuda en iyi kendisi bilir. Ha şöyle bir durum var bence hemen bi ayrım yapayım şurda eheh
Kişi başlarda “kapalı” giyinip böyle ilişkide kendini tanıtıyor ise ve sevgiliside onu bu şekilde sevip aşık olup ilişkiye başlamış ise sonradan birden “ aşır açılan” birine karşı tabi ki üslubu koruyarak hoşuna gitmediğini söylemeside bana göre normal 🤷♀️
Fakat ilk başlardada öyle giyinip öyle ilişkiye başlamışlarsada karışma hakkı yoktur.
Birisi hayatıma girmeden önce benim giyim tarzımın farkında olarak giriyordur hayatıma. Ee dekolteli, ya da açık giyeceksem o bana karışamaz böyle beğendi sahip oldu evet okey şimdi kapayabiliriz düşüncesi cok iğrenç. Çıplaklığı savunmuyorum o başka.
Zaten nerde ne giyeceğini bilen birine karışmak mantıklı değil, aşırıya kaçanlar içindi benim sorum ama yine de haklısın, ben de aynı şekilde madem bu şekilde giyerken sevgili olmuş o zaman kabullenmek zorunda mantığındayım.
Aşırıya kaçanların (yaprak koysa daha çok kapanırdı tarzına sahip olanlar) kendisine saygısı yok. Elbette yani birini değiştirmeye çalışmak büyük özgüvensizlik, böyle gördün beğendin saygı duyacaksın yanii
Bence burada kilit nokta saygıdan önce sınır ve iletişim 💬✨ Sevgiliyken kimsenin kimseye “bunu giyme, çok açık” deme hakkı yok, sadece hislerini söyleme hakkı var. “Bu kıyafetle kendimi huzursuz hissediyorum” demek normal, ama yasak koymak kontrolcülük 🙅♀️ Aynı şekilde özellikle rahatsız olduğunu bile bile inadına çok daha açık giyinmek de sağlıklı durmuyor. İki taraf da birbirini gözetmeli aslında. Sen bu konuda sevgiline ne kadar alan tanıyacağını düşünüyorsun? 💭
Sevgili olmadan önce kişinin giyim tarzını bildiği halde o kişiyle sevgili oluyor sonrasında o kişinin kıyafetine müdahale ediyorsa bu çok yanlış bir şey. Ve bu durum hiç hoşuma gitmiyor.
Bunu yapan kişiler özgüvensiz ve karaktersiz kişilerdir ben bunu her zaman her yerde söylerim. Böyle bir dünya yok. İnsanlar birbirinin yaşam ve giyim tarzına sevgiliyiz, karı kocayız diyerek karışamaz. Sonuçta o yola girmeden önce de o şekildeydi o insanlar.
Bugüne kadar bir kez olsun bile karışmadım nasıl giyinmek istiyorsa öyle giyindiler. Yakışmış mı güzel olmuş mu sorularına yanıt vermeyi tercih ettim sadece. O kadar karışmam ki bir defasında ya biraz açık olmuş bu neden söylemedin dediğinde söylediğim şey "çok güzeldin böyle giyinmek istediğini düşündüğüm için bir şey demedim biliyorsun demem de öyle şeyler, seni benim yanımda gören herkes inanılmaz kıskandı eminim."
Kıskanan siz değil başkaları olsun azıcık kendinize güvenin.
@esesibel 500-1000 kişi arasında çalışanın olduğu iş yerlerinde çalışıyoruz, milyonların yaşadığı şehirlerde yaşıyoruz, kimden kimi saklıyorsun kimi kimin beğenmesini engelliyorsun? Bu kafayla kız arkadaşlarım en sıradan halleriyle sokağa çıksalar kıskanmam gerek. Çünkü sadece yüz güzellikleriyle bile yeterince dikkat çekicilerdi. Onların insan olduklarını sevdikleri şeyi giymek istediklerini, diledikleri gibi makyaj yapmaları gerektiğini unutuyorsun. İnsan kendini beğenir başkasının onu beğenip beğenmemesi önemli değil. Bende hep kız arkadaşlarıma bunu söyledim beğeniyorsan hoşuna güzel gidiyorsa yap.
Şu cümlene de yorum yapmadan edemeyeceğim. Şunu açık açık söyleyebilirim acilen tedavi olman lazım çünkü senin kafan saçı açıktı, açık giyindi tecavüzü haketti diyenlerin kafası.
Fiziğini ve güzelliğini, göğsünü ortaya saçmadan gayet gösterebilir. Kalçasını da ortaya dökmeden gösterebilir. Güzel gözükmek için cinsel bir şeyler çağrıştırmasına gerek yok diyorum. Yoksa bende açık giyiniyorum zaten? Ama en güzel benim sevgilim bak işte memesi şöyle büyük şekilli, şöyle büyük kalçası sıkı falan gibi bir fikri de savunmuş oluyorsun "istediğini giyebilir karışmak haddime değil"gibi bir fikir belirterek.
Ayrıca kadınım ya hanii bende hanii hanii, bana kadınları mı anlatıyorsun? öxcçsdösşl
@esesibel had öğretecek durumda değilsin. yazdığın şey resmen budur.
bak yazıyorum tekrar isteyen istediği gibi giyinir. buna sevgilisi eşi çocuğu kimse karışamaz. 60-70 sene ömür yaşıyorsun bir defa yaşıyorsun onu da istediğin gibi yaşarsın. klavyenin arkasında çoluk çocuk hiç yorum yapamaz. yazdıklarımı baştan oku istersen bir defa diyorum orada o farketmiş durumu her gün açılıp saçılmaktan bahsetmiyorum. ve evet kadınları sana anlatıyorum senin kafandan bahsetmiyorum ben benimle aynı yolda yürüyenlerin kafasından bahsediyorum.
Birinin ne giyeceğine karışmasını hak olarak görmüyorum, karşı tarafın seçimini de bana yapılmış bir saygısızlık olarak adlandırmıyorum. İlişki, iki özgür insanın birbirinin alanına basmadan yol yürümesidir diye düşünüyorum.
Sevgili olmadan önce değerlendirilmesi gerekir bu durumun. Zaten başta teşhirci gibi geziyorsa mümkünse sevgili olmasın o insanla. Tabi ki sevgililik ya da eşlik döneminde güzel bir dille de müdahale hakkı var bence tarafların birbirine ama başta beklentilere uymayan biriyle ilişki yaşanmamalı. Birini değiştirmeye çalışmak yorucu bir eylem.
İlişkinin başında tarafların birbirlerinin yaşam tarzına (giyim dahil) ne kadar saygı duyacağı konuşulmalıdır. Genelde kıyafete karışma isteğinin altında yatan sebep sevgiliye duyulan güvensizlik değil, çevrenin bakışlarından duyulan rahatsızlıktır. Bu noktada sorun kıyafette değil, dış dünyanın algısını yönetme isteğindedir. Giyim tarzı tek başına sevgiliye yapılan bir saygısızlık değildir birinin diğerinin sınırlarını zorla değiştirmeye çalışması ilişkinizi zedeleyebilir...
Ben açık giymiyorum karışmaya gerek yok bence ama ben açık kıyafetleri giysem o beni böyle beğenmiş sonra bunları giyme demeye hakkı yok sanki
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
5 ay
Zaten senin nasıl giyindigi biliyor karışması bence saçma ayrıca bir durum var mesela sevgiliyken karışmayan erkek evlenince tam tersi olur ben bu işten ne anladim hiç bir şey sevgili olunca ne oluyor evlenince ne oluyor ya bu işi karisacaksin ya da tam tersi olucak bu kadar basit !!
Eğer ilişkiye başlamadan görmüşse onu o şekil ve bir şey demeden başlatmışsa aşırıı haksızdır imanli bir adamsanız ona göre bir kadın bulun rahat bir adamsanız ona göre bir kadın seçin kadını o şekil beğenip sonra zorlamayın biraz karakterli olun ❤️