Sosyal medyada sevgiliyi ‘soft launch’ yapmak sizce mantıklı mı?
Soft launch kavramını son günlerde X’tegörmüşsünüzdür diye düşünüyorum, özellikle şu paylaşımdan sonra baya viral oldu: 💌
Sosyal medyada yeni ilişki trendi: Soft launch nedir, neden tercih ediliyor? https://t.co/rFOWJpPPxv
— Muhalif (@muhalifcomtr) January 8, 2026
Kısaca “soft launch”, sevgiliyi sosyal medyada direkt yüzünü göstererek tanıtmak yerine; ipuçlarıyla, parça parça, hafif hafif göstermeye deniyor.
- Story’de sadece iki kahve bardağı ☕
- Arabada çekilmiş fotoğraf ama sadece erkeğin eli direksiyonda 🚗
- Yemek masasındaki ikinci tabak, bilek, gölge, omuz falan 😏

Yani “ilişkim var ama size hepsini söylemek zorunda değilim” tavrı. Gizemli, kontrollü ve biraz da estetik bir tanıtım süreci. Artık biri “soft launch” mı yapıyor, yoksa sadece arkadaşıyla kahve mi içiyor, çözmek tam bir dedektiflik işi. 😂
Benim düşüncem: Soft launch biraz güvenlik alanı da sağlıyor. İlişki daha çok taze, nereye gideceği belli değilken:
- Hem “yalnız değilim” iması yapıyorsun,
- Hem de ayrılırsan ortalığı toplamak daha kolay oluyor, çünkü kimseyi tam olarak “tanıtmamış” oluyorsun.
Şimdi asıl mevzuya gelelim; merak ediyorum:
Sizce soft launch tatlı ve modern bir ilişki hareketi mi, yoksa gereksiz gizem mi?

Sevgiliniz olsa, sosyal medyada soft launch mi yaparsınız yoksa direkt “bu da benim partnerim” diye açık açık paylaşmayı mı tercih edersiniz? 🙃💕
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer