Sosyal medyadan sevgili yapmak eziklik mi yoksa teknolojik çağın meyvelerinden yararlanmak mı?

Meyvelerden yararlanmak eziklik diyenlerde saçmalamasın. Kız erkekli ortamda çalışmayan bir erkek ya da kız nasıl sevgili bulup evlenecek. Bunları diyenler genelde 18-24 yaş aralığında akılları bir karış havada Kişiler belli ki. Arkadaşım instagramda tanışıp reele döktü ilişkilisini.1 senede dışarda görüştüler ve evlendiler. Mutlular da. Yani sosyal medyadan sevgili karı koca olmaz deyip olanlara ezik damgası vurmak çok aşağılıkça. Tamamen sosyal medyadan devam etmiyor zaten eğer ciddilerse bir kaç ay sonra buluşulur ve reele geçilir a benim aklı beş karış havada aşık olmadan asla evlenmem diyen akıllı bıdıklarım. Şöyle bir yaş 27 den sonraya gelsin de sizi de görecez..
Hayır eziklik değil günümüzün şartları.. Günümüzde komşulukmu kaldı ki insanlar tanışsın , dışarı çıkıp mekanları gezecek ekonomi mi kaldı ki sosyallaşip insanlar tanışsın , yemek siparişi , giysi siparişi , her şey güvenilip internet üzerinden verilirken , hatta gazete bile nette okunurken neden sevgili konusuna gelince sosyal medyadan oluşuna ön yargıyla bakılıyor. Teknoloji çağındaysak teknoloji nimetlerinden yararlanacağız tabi ki..
Yav ne ilgisi var arkadas 🙄 Nerde tanistiginin ne onemi var illa bir metro istasyonu okul arkadasi uni arkadasi is yeri civari ananin buldugu insan mi olucak kaderin? 🙄 boyle sacma sey mi olur? ben anasinin arkadasinin referans oldugu insanlar tanidim bes para etmedi okulda tanidim bes para etmedi sokakta tanistim bes para etmedi 🙄 yer mekan degil arkadas mesele nerde tanistigin degil !!! hangi insani tanidigin mesele manyaklasmanin alemi yok insan bul istersen ayni kanalizasyona beraber dus orda tanis. Askin ve insan tanimanin yeri zamani sarti surtu sekli semali olmaz !!!
o dislike atan sahis kim 🙄
Önemli olan araç değil tanıma sürecini ne kadar verimli geçirdiğindir. Bence son derece doğal bir durum. Sosyal medya ya da başka bir yerde tanışmak olayın seyrini değiştirmiyor. Yine yüz yüze gelinip asıl tanışma o şekilde yapılıyor. Fevri davranmak hata olur sadece bu durumda.
Görüş
59Görüş
Ha sosyal medya da tanışmışsın ha reel de..
Aradaki tek fark güven yani biriyle sanaldan reele ilişki dökmeden önce görüntülü konuşulur ve güven sağlanırsa ilişki reele taşınır.
Eziklik olarak değerlendirmiyorum lakin benlik bir durum değil tercih etmem.
Eziklik hatta EZIKLIK. Yapmayin cocuklar, komsunun cocuguyla takilin daha iyi..
Her 100 evliliğin 30 u internet ortamında tanışarak gerçekleşiyor buna karşı koyamazsın
@RRRaskoInikov koyarim
Vaktinin bol olduğunu gösterir
😂
Sosyal medyada bulunanlar insan değil mi? Dışarıda gördüğünüz de insan, oradan konuştuğunuz da insan. Dışarıda gördüğün birisi de sana zarar verebilir, sosyal medyadaki insan da zarar verebilir. Bunun garantisini kimse veremez. Ama sosyal medyada sevgili olup bunu gerçek hayata taşıyamıyorsanız o saçma oluyor.
Spontane yaşıyorum. Eğer hala pastanede muhallebi yiyilip, sohbet edilen bir devirde olsaydık bu defa da muhallebi yerken tanırdım belki hayatıma girecek olan kişiyi. Eziklik yâ da nimet demiyorum; hayat ne gösterirse ona fırsat veriyoruz yâ da vermiyoruz.
Annemin de bir sözü vardır bu konuyla ilgili; “İnternette bulduğunu internette kaybedersin.” Ne kadar doğru bilemiyorum.
cok dogru demis annen, ellerinden öperim
Ronaldo bile instagramdan yürüyor bu kadar kasmayın. Herkesin işine gelmeye başladı artık bu durum. Aynı sınıftaki insanlar sanaldan başlatıyorlar ilişkiyi. O yüzden teknolojiden faydalanmak diyorum ben.
Ezikliktende ileri birsey..
Bazı ülkelerin genel evlerinde kataloglar olur. Ayni böyle birşey... İletisim 0 sadece fiziksel özelliklerini gorup sevdigini asık oldgunu zanneden aslında sadece karsındakini arzulayan insanların bilinçsiz tercihi...
Bu yuzden artik kimse kimseyle iletisim kuramiyor. Kavgalarin baş sebebi oldu..
Devir değişiyor. Insanların tanışması degısık zaman ve mekanlarda farklılık gösteriyor. Kimi yerlerde görücü usulü. Kimi yerlerde yürüyüş yolları. Çeşme başına kızların biber dikmesı erkeklerınde talıp oldugu kızı bıberınden yemesi. Gibi. E bu olayın benzerı de sosyal medya kendiliğinden yer buluyor
Eziklik veya sosya medyanın meyvesinden yararlanmak olarak tanımlamak istemem. Sonuçta sosyal medya uçsuz bucaksız bir sanal bir platform. Instagram Twitter ne ararsan var. Sevgili yapmak değil ama tanışıp flört derecesine gelmeden yüzyüze görüşmeler başlayabilir. Hatta bence bu çok sağlıklı bile olur. Birde malum egosunun esiri olan insanlar var onları saymaya gerek yok zaten
Böyle bir arayışta olmak hoş değil sadece. Hatta sevgili aramak gerçek hayatta da hoş değil, birisini beğenirsen işler ilerleyebilir ama ortada kimse yokken Mart kedisi gibi miyavlamaya gerek yok sevgiliiiii sevgiliiiii diye.
Hahahaha miyaaav miyaaav diye 😂
Acınası bir durum 😄
Kolay terkedilebilir ve değersiz görülüyorsunuz karşıdaki tarafından. Tecrübe ile sabitlenmiş ve sonra da aynı şeyleri siz de karşıdakine yapmaya başlıyorsunuz. Asla eziklik veya meyveden yararlanma değil tamamen nasip kısmet ama her zaman bir tık uzak durulması gereken mekan.
Beceremeyenler b*k atıyor:) niye eziklik olsun ki sonuçta çevrende hoşlandığın biri yoksa farklı çevreden bile sevgili bulma imkanın oluyor
Sosyal medyadan sevgili arayışı içindeyse yani özellikle sevgili bulmak içinse ezikliktir. Yoksa değildir.
İnternetten sevgili aramak aptallık ama tesadüfen tanışmış ve ilerlemiş olanlar için sözüm yok. Spontane gelişen ilişkiler de vardır bu mecrada
Sosyal medya insanın özgüvenini sarsıyor bence.
Eskiden herkes yüz yüze sohbet eder teklifte bulunurdu.. Şimdi iki günde sevgili yapıyorlar.
Evlenmeyi düşünüyorum ya sanal tanışma ya da görücü usulü kızlarla tokalaşmiyorum bile işim olmaz..
Flört haram ya da harama götüren yoldur...
Eziklik diyen eziktir...
Sevmek helal...
Evlilik Allah'ın emri peygamberin sünneti..
Hiçbir şekilde eziklik olamaz. Artık sosyal medyada bir dünya
Netten sevgili olup evlenen bile var çağa ayak uydurmak lazım
Öhm.. Sanalda tanıştık, buluşuyoruz, 2 yıldır da beraberiz. 🌞💙
En İyi Görüşler