Eski sevgilime inat evleniyorum?

Biraz uzun ama lütfen okuyun belki hayatım kararıyor olabilir

Eski sevgilim koca 4 senemi heba etti… benimle birlikteyken başka bir kız ile uzak mesafe ilişkisi yaşıyordu. Benimle görüşüyordu, sonra onu arıyordu. Bana hediyeler alıyordu, sonra iş ayağına onun şehrine gidiyordu. İlk ve tek ilişkim. Öğrendiğimde camı çerçeveyi indirmek istedim, sinir ve ağlama krizleri geçirdim, bana hiç doğru düzgün bir açıklama yapmadı, uğraşmadı bile. Kıza söyledim, o da benimle aynı durumdaydı. İkimizi bir yürütmüş. Günlerce ağladım, yiyemedim, uyuyamadım, işe kendimi veremedim, buna rağmen onun başka bir kızla fotoğraflarını gördüm, benim dünyam başıma yıkılmış, evlilik ve aile hayalleri kurduğum adam gezip tozuyor ben ölü gibiyim. Ona inat, öfkemden, eskiden bana deli divane olan bir adamı kabul ettim. Konuşalım, görüşelim, senin de hala gönlün varsa bu iş ciddiye biner dedim. Ailem adamı da ailesini de tanıyor. İki aydır konuşuyoruz, iyi adam, eski sevgilim gibi asalağın teki değil. İşi gücü var, ailesi iyi insanlar, olgun, komik biri. Beni istemeye gelecekler, zira yine sırf inadımdan ona evet dedim. Şu an o adamı seviyor muyum, hala inat mı yapıyorum bilmiyorum. 24 yaşındayım. Eski sevgilim 27 yaşında, durmadan para biriktireyim, ev alayım, durumumu düzelteyim öyle gelip isterim diye diye hep bekletti beni. Bu adam ise 1 ayda takıcak yüzüğü bana. Düşününce hoşuma da gitmiyor değil ama içim çok garip… garip hissediyorum, endişeliyim, korkuyorum, evlilikten, evlilik hayatından, yanlış seçimi yapmaktan, hayatımı inat uğruna karartmaktan. Belki eski sevgilimle mutsuz olurdum, belki mutlu olurdum, belki önlerime daha iyileri de çıkardı. Bilmiyorum bunları düşündükçe kafayı yiyeceğim.

Eski sevgilime inat evleniyorum?