İnsanları kendi istediğimiz yönde şekillendirilmemeli evet ama he rşeyede ben böyleyim diyip işin içinden çıkmak mantıkkı değil. İki farklı kişilik aynı aşkı paylaşıyorsa tabiki vazgeçmelet, hoşgörüler, değişiklikler olmalı😅🥳🙂

İnsanları kendi istediğimiz yönde şekillendirilmemeli evet ama he rşeyede ben böyleyim diyip işin içinden çıkmak mantıkkı değil. İki farklı kişilik aynı aşkı paylaşıyorsa tabiki vazgeçmelet, hoşgörüler, değişiklikler olmalı😅🥳🙂

Birini olduğu gibi kabul etmek, onun özünü (mizacını) kabul etmektir; sorumsuzluklarını veya toksik davranışlarını onaylamak değildir. Eğer birisi "ben böyleyim" diyerek gelişim kapılarını kapatıyorsa, bu bir kişilik özelliği değil, "senin için çaba harcamaya değer bulmuyorum" mesajıdır. İlişki iki kişilik bir danstır; biri sürekli yerinde sayarken diğerinin ona uyum sağlamasını beklemek partnerlik değil, bencilliktir. Değişim, özden vazgeçmek değil, ortak bir paydada buluşma olgunluğudur. Diye düşünüyorum..
Çok doğru
İki insan bazı konularda birbirjne olumlu etki etmiyorsa ben böyleyim diyen bir taraf varsa ben böyleyim diyen taraf gidip başka yerde oynasın bir zahmet. İlişkiler insanı değiştirip geliştirmeli. Karşılıklı bir şeyler öğretmeliyiz birbirimize iki tarafta bunu isterse okur ancak.
Olduğu gibi kabul etmek demek kusurlarını tolere etmektir bana göre romantik karşı cinsten hoşlanıyorsundur ama sevdiğin erkek odundur ona ayak uydurabilirsin gibi gibi
Bir ilişkinin gereklilikleri ve sorumlulukları vardır. Bundan kaçan ya da bunu üstlenme sorumluluğu göstermeyen ve bunu "insanları olduğu gibi kabul etmek" ifadesiyle haklı göstermeye çalışan birinin tutarlı ve mantıklı bir yanı yoktur.
İnsani değerler, eşitlik ve ötekileştirmeme bakımından yerindelik barındıran bu ifade ancak bu kulvarlarda kullanılırsa kabul edilir bulunmalı bana göre. İkili ilişkilerde yalıtmaya, bireyselleşmeye ve bölünmeye zarar veren bir yaklaşımdır.
Cevap
23Cevap
Kimse kimseyi olduğu gibi kabul edemez, sonuçta her iki tarafında kendine ait düşünceleri ve karakteri var, ortak bir paydada buluşabilmek için her iki tarafında adım atması gerekir..
Onu olduğu gibi kabul etmek gerekiyor yapmacık olmaya gerek yok
Bende olduğu gibi kabul ederim herkesi. zaten hak etmiyorsa da silerim.
Söylediklerinde tabiki haklılık payı var ve bu söz çok klişe oldu artık doğru olduğu gibi kabul etmek güzeldir ancak bir nevi onun kusurlarını da tolere etmektir bu her zaman görmezden gelmek ya da tolere etmekte iyi değil yenilikte lazım bazen
Şimdi bazı özelliklerini olduğu gibi kabul etmek olabilir belki
Ama tamamen tüm hali hareket ve tavırlarını kabul etmek gerektiği anlamına gelmiyor
Eğer birisi bir diğer kişi için bazı şeylerden vazgeçmiyorsa bu zaten sevgi değildir
Ve sevgi olmayan yerde sürekli tartışmalar ve kavgalar olur bu yüzden
O sebeple ne yapıyoruz hiç kimseyi hayatımıza almayıp keyfimize bakıyoruz🤣🤣
Birini oldufu gibi kabul etmek zaafları hataları vs ile olabilir.. ama her haltta ben böyleyim diyen biri ilişkinin tabutuna çivi Çakar... en sevmediğim şeylerden biri.. bir ilişkinin dinamikleri ortak yönleri kararları amaçları vardır.. birbirine adım atmak ortak yollar bulmak gerekir... ben böyleyim diyen birine sen öyle kal o zaman deyip yavaşça kapıyı kapatıp çıkmak en iyisi :))
İlişkilerde olduğu gibi kabul etmek sonradan çarpıtılmıyor ama birbirini daha çok tanıdıkça özellikle de birlikte yaşarken bilmediğimiz huylarını da görüyoruz. Kimsenin aslında değiştiği yok yani sadece onları ayrı evlerde yaşarken görmemiştik. Görmeye başlayınca da "sen değiştin" deniyor
Benim bakış açım birini olduğu gibi kabul etmek; karşındaki insanın hamurunu, karakterini ve sınırlarını değiştirmeye çalışmadan görmektir.
Karakterini değiştirmeye çalışmamaktır. Bazı huyları hoşuna gitmeyebilir değiştirmek isteyebilirsin, bu tıpkı bir arabada lastik değiştirmeye benzer. Ama motoru direkt değiştirirsen arabayı da değiştirmiş olursun mantıken.
İnsanlar değiştirmek kolay değil, bazen biz ne yapsak da aynı tas aynı hamam oluyor. Fakat bunun gölgesinde soluklanıyorum diye de tabureyi atmak saçma geliyor.
Onu gerçek haliyle görmek.
Potansiyeliyle, hayaliyle değil;
bugün yaptığı davranışlarla.
Ve sonra şunu dürüstçe sormak:
“Ben bu haliyle bir hayat kurabilir miyim?”
Belli kabul edilir limitte olduğu gibi kabul edilebilir fakat yanlışa eywllah demek konu ile alakası yok.
Cahil olmak başka , pislik olmak bambaşkadır.
İnce gormussunuz bravo 👏 sizin gibi olgun düşünüp gerçeği dosdoğru tespit eden az kişi var.
Özellikle kadınlar buna hiç ihtiyaç bile duymuyor.
Olduğu gibiden kasıt bir kötülük varsa elbet kabul edilmez. Burada istenilen şey, değiştirmeden sevmektir.
Valla kimse kusura bakmasın. Ben böyleyim diyerek işin içinden sıyrılınamaz. Oldu anasını satayım yürrüüü tereke seni der yollarım
Herkes olduğu gibi sevilemez ya mesela bencil, narsist, zalim birini sevemem veya karaktersiz birini.
Kusurlarıyla kabul etmek demektir bir nevi bunu da her insan yapamaz
Benim kabul kriterlerime uymuyorsa, kabullenemem. Mevlana gibi ne olursan ol ama gel bana uymuyor 🤭
Kızların hiç bir şey vermeden ilişkide prenses gibi yaşamak istemesi.
Her haliyle kabullenmektir. Ama bunu yaparken dikkatli davranmak çok önemlidir
Aslında ince bir çizgi var. Onu aşmazsan düz bir şekilde her haliyle kabul etmektir.
Aslında olay değiştirmemeye çalışırken onun içinde kendinde güncellemeler yapabilmek
Olduğu gibi kabul etmek saçma. Uyum sağlamak lazım.
Değişime kapalı insanlar bunu der
her şey ile kabul etmek demektir..
Bunu anlaman gerekir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?