Birisi bana bu tip cümlelerle psikolojik baskı kurmaya çalışırsa yapacağım varsa da yapmam ve diretiyorsa da iyi o zaman benden bu kadar bu dediklerine yapacak olana koş benimle bundan sonra işin olmasın der kendi yoluma bakarım. Bence bir kadın, erkeğin bir şeyi yapmasını istiyorsa bunu kibarca ve erkeğin gönlünce yaptırmasını sağlamasının bir sürü yolu var ve bu yolları kullanmalı ki tatlı dil ve şirinlik de bınlardan birisidir ama şımarık bir çocuk gibi psikolojik baskı yapıyorsa o insanla ilişki yürümez en azından ben yürütmem.
Bu cümle bir çeşit duygusal baskıdır. Karşımdaki kişi bana bunu dediğinde, sevgisini bir şarta bağlamış gibi hissediyorum. Yani "Eğer istediğimi yapmazsan, beni sevmiyorsun demektir" mesajı alıyorum. Hayır demek istediğimde üzerimde ağır bir suçluluk yükü oluşuyor. Bu da ilişkideki özgürlüğü ve dürüstlüğü zedeliyor.
Bu mantık manipülatif bir ilişkiye dönüşebilir, çünkü sevdiğin birini istemediği bir şeye zorlamak oluyor ve buda karşı tarafta baskılanma, anksiyeteye neden olabiliyor
Manipülasyonun babası falandır seven insan zaten senin neye ihtiyacın olduğunu bilir ve yapar birşeyleri çocuk gibi istemek diretmek narsizim işaretidir
Bu cümle bildiğin duygusal manipülasyon kokuyor 😅 Eğer şaka yollu, minik şeyler için söyleniyorsa sıkıntı yok ama ciddi konularda sürekli “beni seviyorsan yaparsın” deniyorsa bu net baskı 🙃 Çünkü sevgi, şart koşulacak bir şey değil, gönülden gelen bir şey olmalı 💔 Sen böyle bir cümle duyunca için sıkılır mı, yoksa takılmaz mısın? 🧐💬
manipüleeee hocam. tabii ki baskı hissettirir, insan kendini açıklama çabasına sevgisini kanıtlama çabasına girer. istemediği bir şeyse bile yapmaya kalkar ve bu sınır ihlalidir. bunu diyen kişi de karşıdaki kişinin düşüncelerini, hislerini umursamıyordur zaten