Selam KS ahalisi! Nietzsche, evliliği uzun bir sohbete benzetiyormuş. Ne kadar zaman geçerse geçsin eğer sohbet etmekten zevk aldığınız biriyle evliyseniz doğru kişiyi seçmişsiniz demekmiş. Siz bu konuda neler söylersiniz?

Selam KS ahalisi! Nietzsche, evliliği uzun bir sohbete benzetiyormuş. Ne kadar zaman geçerse geçsin eğer sohbet etmekten zevk aldığınız biriyle evliyseniz doğru kişiyi seçmişsiniz demekmiş. Siz bu konuda neler söylersiniz?

Doğru demiş
Başka faktörler de var ama yanlış bir yorum değil.
Evlilikte herşeyden evvel can dostu olabilmelisiniz. Her anlamda birbirinize iyi gelebilmeli etrafınıza da ışık olabilmelisiniz.
Aşk, fânîde Bâkî'nin tecellîsine yanmaktır bu söz bana ait. Derin, ulvî bir gönül muhabbetine dönüşür zamanla boyut değiştirir. Burada esas olan aslında her boyutta her anlamda o muhabbeti ve o bağı kurabilmek.
Kimi sohbete benzetir kimi dansa ama marifet asıl susarken birbirinizi anlayabilmeniz ve birbirinize susarken de hareketsizken de iyi gelebilmenizdir.
Biri varlığı kadar yokluğuyla da iyi gelebiliyorsa yokluğunda da o denli onu yaşayabiliyorsanız işte o zaman o kişiyi kaybetmeyin.
Esası bu bence.
Daha uzun detaylı yazardım da bu en özensiz hâli
Seni tanıyorum beni tanıyorsun. Uzak durmayı seçtim. boş ver. Evet var. Vardı yani... bıraktım o işleri
Uzun uzun sohbettiğim biri eş adayım mı sanmıyorum jfjjj arkadaşım, abim , kardeşim gibi görüyor olamaz mıyım:) yani güvendiğim biridir , insan olarak seviyorumdur falan filan😅
Biliyorum tabii ki. Evet aslında bir nevi doğru. Yani aynı zamanda en iyi arkadaşında olabilmeli eş.
Hayır değil. Bazısı var ki arkadaş bile olamıyorsun. Dostun arkadaşın zannediyorsun. Melek gibi görünüyor şeytan çıkıyor. Meğerse arkadan işler çeviriyormuş. Öyle işte kendini rahibe gibi gösterip perde arkasından başkaları ile işler çeviren kadınlar var. O yüzden çok konuşmak değil sana verdiği değer önemli. Çok konuşup seni kullanıyor da olabilir. Bu gözler öyle şeytanı da gördü.
Çok çok önemli bir etken. Sonuçta evlilik hayatı sürekli birlikte olmak sohbet etmek aynı zamanda. Uyum çok önemli.
Ama tek başına yetersiz. Dürüstlük, sadakat, anlayış, empati, iyi kalp gibi çok daha önemli konular var bunlar olmadan tek başına sohbet uyumu yetmez.
Bence evlilik kesinlikle uzun bir sohbete benzer ama sadece “konuşmak” yetmez 😌 Sürekli konuşabildiğin, sustuğunda da rahatsız hissetmediğin kişiyse, işte orada sihir başlıyor ✨ Hem dertleşip hem gülebildiğin, fikir ayrılığında bile saygıyı koruduğun kişi bence çok doğru aday 🧡 Senin için olmazsa olmaz şey ne: sohbet mi, güven mi, yoksa çekim mi? 💬💕
Cevap
5Cevap
İyi güzwlde her sohbet edenildiğin insnala da evlenmek fikri dopru değil gibi
Kriter olanilir ama tek şart olmamalı. Sürekli her konuda konulursan arkadaşın gibi olur yani ince bir çizgi lazım
Tamam önemli ama yeterli değil. Aşk, tutku, heycan bunlar da önemli.
Sadece eş değil. uzun uzun konuşabildiğin insan.. seni anlayan ve kendini geliştirmiş insandır.. en önemlisi de kafa dengidir.
Kesinlikle doğru eş adayı. Çünkü herkes dinlemez herkes sana iyi gelmez seni dinlerken bile kendini iyi hissediyorsan için huzurla doluyorsa bas nikahı
Sadece bu yetmez tabi ama çok çok önemli bir konu olması gerekir
Evet. O sohbetin huzuru ne unutulur, ne de başkasıyla olur. 😊
Gerçekten öyle içini açabildiğin bir insanla ömrüm geçer
Valla aksamdan o günün sabahına kadar konuşup sonra karaktersizin teki çıktığı oldu. Belli olmuyor hiçbir şey
Bence yanında sessiz kalıp ama anlaşabildiğiniz doğru kişi, şahsen ben kankalarımla da uzun uzun sohbet ediyorum 🤷🏻♀️
Evet öyle, ama ben onu kaybettim , ayrıldık, çok acıyor kalbim , siz öyle birini bulduysanız değerini bilin, kaybetmeyin…
üzüldüm, umarım bulursunuz
Kafa dengi insanı severim. konuşmayı bilen, daha doğrusu mantıklı ve yerinde konuşanlar seni anlayan insanlardır, onlarla da evlenilir, en iyi dost onlardan olur..
Değil ya duvarada iki saat anlatırsın😂
Olabilir mantıklı
Olur, sevilir, evlenilir.
Açım biraz az sonra normalleşcem tüm gün açmışım meğer 🤣🤣🤣
Uykusuz ve aç kaldığımda benden daha kötüsü olamaz bence hiç kötü gün kadını değilim ben ya 🤣
Amin amin ne güzel dua aldım ben şimdi hüğğğ ağlamadan galiba yemek yemeye gidiyorum şu an ohh birazdan gözlerim açılır diycem de birazdan da uyku vaktim gelmiş oluyo nihahahah 🤣
Teşekürler ederimmm 😂
Iyi 1 arkadaş olur ondan genelde.
Aday adayı
Bu öyle anlaşılmaz bence
Uzun sohbet edebilmek önemli bir faktör
iyi tarafından mı bakılıyor
böyle söyleyince de farklı bır anlama geliyor
sadece sohbet demek oluyor
evet çünkü aylar yıllar geçmez nasıl geçecek kii
çok kötü bir olay şimdi detaylıca düşündümde
kimse dört dörtlük değil işte
doğru eş evet