Eski sevgiliyle evlenmek mantıklı mı?

7 yıl önce sevgili olduğum sevgilimle 5. yılımızda ayrıldık (ayrılma sebebimiz ikimizin de yaptığı hatalar, 3yıllık uzak mesafenin yıpranmışlığı, psikolojik bunalımlar vb.) ilk 2 yıl sorunsuz hiç ayrılmadık daha sonra uzak mesafe girince o kadar ayrıl barış şekilde ayrıldık ki tek bir sebebe dayandıramıyorum. (Uzak mesafe olmasının sebebi üniversite okumamız). Geçen sene tam olarak ilişkimizi kesip hatta başka ilişkim oldu 1 yıl kadar sürdü. Şimdi tekrar eski sevgilimle konuşmaya başladık ikimiz de atanmaya çalışıyoruz ve atandıktan sonra evlenmeyi düşünüyoruz fakat toplumun yorumları beni korkutuyor çünkü zamanında ikimiz de herkese her şeyi anlatıp ‘ayrıl kanka barışırsan malsın’lara çok maruz kaldık. Şu an bile kimse görüştüğümüzü bilmiyor sizce ne yapmalıyım. Önceden bu kişiyle evlensem mutsuz olacağımı düşündüğüm için ilişkiyi bitirdim. Ama şu an bu kişinin beni sevdiğine ve beni mutlu edeceğine eminim çünkü bence beni kaybettikten sonra değerimi anladı ve çabalıyor. Sizce doğru karar mı?

Eski sevgiliyle evlenmek mantıklı mı?