Evlilikte güven çok önemli, ama sizce herkesin özel alanı olmalı mı?

Evlilikte güven çok önemli, ama sizce herkesin özel alanı olmalı mı?

Hayır olamaz, herkesin özel alanı olmalı modası çıktı ama kimsenin özel alanı olamaz. Eskiler karı koca arasında mahrem olmaz derdi, bu algı çok değişti. En yakınım olan insanın neden benden ayrı bir alanı olsun ki? Annesi onu sadece bebekken çıplak görme hakkına sahipti; ben onu ebediyen çıplak görme hakkına, en mahrem şeyi yaşama, en mahrem yerini görme hakkına sahipken neden telefonunu görmek hakkım değil? %100 güvensem de görebilirim çünkü biz adı üstünde eşiz, el değiliz. Benden bir şey saklayamaz. Eşler ayrı gezemez, ayrı yatamaz, ayrı tatile gidemez, çok sık ayrı vakit geçiremez. Gezmeyi, ayrı yatmayı, ayrı tatile gitmeyi, telefona şifre koymayı özel alanı normalleştirdiler; yakında ayrı yaşamak da normalleştirilecek. Eşler el ise özel alanları yoksa o zaman eve başka birini getirip sevişsinler ama olmaz, değil mi? Demek ki el değilmiş, demek ki özel alan olamazmış. Ben onun annesi miyim, neden göremeyecekmişim telefonunu? Nikâh masasında verilen söz, eşlerin en yakınları oldukları anlamına gelir. En yakınıysam o telefonu görmeye hakkım var. Özel alanının olmasını istiyorsa o kişide sorun vardır. Neden özel alan olmak zorunda, anlamıyorum. Eğer benim yanımda rahat hissetmiyorsa onda bir sorun vardır. Benden çekiniyorsa beni benimseyememiş demektir. Onu çıplak görmeye hakkım varsa telefonunu da görmeye hakkım var. Herkes yerini bilsin. Eğer aldatmadığı hâlde gizliyorsa, neyden çekiniyor da gizliyor?
Olmalı bence herkesin kendine özgü bir alanı var gerçekten şifresini vermek paylaşmak istese karşı taraf verir zaten eğer ki vermek istemiyorsa özel alanına saygı duyulmasını istiyordur
Eşler arasında gizli, saklı, özel diye bişey olamaz.
Tüm hesaplar, tüm şifreler, telefonlar vs her şey açıkta durur. Her şey bilinir. İsteyen istediğinin telefonunu istediği gibi kullanabilir.
Ama mesela açıpta arkadaşlarıyla mesajlarını okumak felan saygısızlık. Öyle şeyler olmamalı her şey saygı çerçevesinde güzel
Bence olabilir, neden olmasın. Telefon kişisel bir alan ve herkesin özel kalmasını istediği şeyler olabilir. Eşler arasında güven varsa zaten şifre sorun olmaz. Önemli olan şifreyi saklamak değil, niyetin gizli olmaması. Güven varken şifre meselesi problem olmaz, güven yoksa şifresiz telefon da yetmez diye düşünüyorum.
Kanka Ritchson, foto da tam “telefonsuz samimiyet” havası veriyor bu arada 💛
Bence telefonda şifre olmalı, ama gizlilik için değil güvenlik için. Özel alan da evlilikte şart. Güven, birbirinin her şeyini karıştırmak değil; isterse gösterebileceğini bilmek. Benim de tüm cihazlarım şifreli ama partnerim sorunca veririm, mesele merak değil, niyet. Açık iletişim olursa şifre sorun olmaz.
Cevap
28Cevap
Eşiminde benimde şifremiz var ama biliyoruzda şifreyi. Ama bakmatız ne gerek carki kontrol ele neyi tutabilirsinki
Bence olmamalı. İstediğim zaman alıp telefonunu karıştırabileyim 😄
Olmamalı ama şifre biliniyor diye de özele saygı duyulmalı...
Şifreyi biliyorsak sıkıntı yok, gizleniyorsa sorun büyüktür
Eşler arasında böyle basit şeyler konu olmamalı, kişisel alan bu noktada zırvalıktır..
Benim şu an bile telefonumda şifre yok zaten.
İyiymiş
burada bir sey yazicam alakasiz cinsel diye alacaklar yaniii eşler arasinda ne özeli, ne özel alani ya o malum geceler gelince özel alan yok ama telefon olunca.. o bonom ozol olonom . aynen boynuzlarimla birak beni
😀geyik olanından jsjs
Şifre olup olmaması kişisel tercih
Eşin dâhi olsa bir kişinin telefonunu karıştırmak etik gelmiyor
Arada ki oluşan güven temeli ile alakalı bir durum
Ama kişisel güvenlik açısından şifre olması mantıklı
Eşler şifreyi bilmeli ama izinsiz karıştırmamalı böyle bir durumda
Özel alana saygı duyulmalı ama kendi açımdan söylüyorum telefonuma istediği zaman baka bilir, sorun değil istediği uygulamaya girsin. Yakın kız arkadaşlarımla özel ve kadınsal mevzularda belirtirim ki, şu mesajlaşmalar var, onlara bakmasan iyi olur, hani bana güvenip özelini konuşmuş, senin bakman doğru değil.
Evlenirsem şifre yetmez yatmadan önce son teknoloji kasanın içine koyarım 😃😃😃 şahsi değil dostum dediğim insanların özeli de var telefonumda eşim herşeyi bilmek zorunda değil meraklı ve güvenmen kişiler şifreye itiraz eder
Açıkçası bu yapacağım evliliğe bağlı. Karşımdaki insana... Mantık evliliği yaparsam sınırlar koyabilirim. Aşk evliliğiyse belli kurallar eşliğinde şifremi bilmesine müsaade edebilirim.
Olmamalı diyenler ne yaşıyor olmalı tabiki
Sende her hafta yeni etiket aliyorsun ben şok djdnjdbd
Fenomen olunca büyük bir şey başardığını düşünen biri daha
Tamma istiyordummm bak dum sonra bıraktım
Fenomen olmak için sitede cidddi olmak gerekiyormus hep aynı etikette soru sormaliymisiz uzun cevaplar olmaliymis uğraşamam ben sorularıma gir bı bak her kafadan soru var relax yani
Evet canım sağolsun 💅
Gizlilikden hoşlanmam. tlefonunu şifre de olsa açık da olsa kurcalamam ayıp eşime karakterini biliyosam skntm yoksa problem etmem. Ama saklamaması da gerek mis atyrm desin bankadan.. param var yda emanet bilemiyrm bir şey işte onun şifresi tlfna kayt etdim nolur nolmz diye de şifreye koydm telefonu. böyle desin canımı yesin ya ellesem telefonu namerdim
Olmalı. Gerektiği zaman zaten açılır bakılır sosyal medyaya vs. Ama onun dışında herkesin kendi arkadaşı ile ailesi ile özel konuşmaları olabilir.
Şifre olmalı ama şifreyi iki taraf da bilmeli. Gerçi kadın bir halt yemek isterse şifreyi bilsen de ruhun duymaz. Allah korusun öylesinden.
Valla 17 yıldır telefon kullanıyorum, bugüne kadar hiç şifre koymadım. Girsin baksın gizli saklımız yoktur. 🙂
Olamaz varsa da bilinmeli şifresini bilmediğim telefonu pencereden fırlatırım
Eşimde benimde şifrelerimiz var tabiiki ama bir birimizin şifresini biliyoruz. Telefonlar ortada, fakat bir birimizin telefonlarını karıştırma gereği duymuyoruz. İhtiyaç halinde izin almadan kullanabiliyoruz
Şifreyi bildiğim sürece sorun değil ama yine de gereksiz geliyor bana evliyken
Hayır olmamalı , şifre varsa da eşler bunu bilmeli
Diğeri türlü , kişide şüphe hissi oluşur ister istemez
Olmalı güvenlik şart eşler şifrelerini birbirlerine söyleyebilirler
Şifre değil ama özel alan olmalı her şeyi bilsin istemem bilmesi gerekeni anlatırım zaten ben
Olmamalı her şey şeffaf ve açık olmalı. Aşırı sorgulayan tarafım var tetiklenmesin 😒
evett esimin telefonu benim telefonum olmali direkt benimkide onun tabii ki
Şifreyi bilirsem sorun olmaz ama soylemiyosa biseyler sakliyodur
Sevgilime bile söylerim şifremi çünkü gizleyebilecek bir sey yapmiyorum hicbir zaman
İkimizin de şifresi var, ikimiz de şifrelerimizi biliriz. Ama alıp kurcalamayız. Önce güven olmalı bi ilişkide, telefonunu her akşam kurcaladığım adamla da evli kalmam açıkcası.
Benimkisinde olur o ise isterse koyar istemezse koymaz. Hic kendimizi paralamaya gerek yok saklamak isteyen her turlu saklar ama yine de bir sekilde ortaya cikar. Biraz rahat yasamak lazim.
Knka sen şimdi evli adamsın derler ki senin aklın yok mu? Telefona şifre koy ama şifreni tek eşine söyle.
Lan nie ozman öyle desene , 😀😀😀
Telefon şifresi bilinmeli ama sürekli şüpheli sekilde kontrol edilmekten nefret ederim bunu ne kendim yaparım ne karşı tarafa yaparım. Ama bilmeliyim muhakkak şifresini
Şifre olabilir ama şifreyi gizlemek mantıklı değil.
Tabii şifreler biliniyor diye telefonu karıştırmamalıyız çünkü telefon sadece o kişinin değil, iletişim kurduğu kişilerin de özeli.
İstediğim zaman aşıp karıştırabilmeliyim. Eşler arasında özel olmamalı. Red flagdir işkil durumdur ben kabul etmem.
Haklısın
Hiç gerek yok kral eşin sonuçta ne saklayabilirsin en fazla, aynı evi paylaşıyorsun tlf şifre koyma filan bana ergen geliyor gerek yok
Dijital eşyaların içindekiler özel değildir. Şifre dışardaki tanımadığımız insanlar bilgilerimize erişmesin diye koyulur. Neden kocamdan ya da sevgilimden gizleyim ki telefonu. Bu tamamen sadatsizlikle eş değer. Ve güven kırıcı bi davranış ben koymam. Koymasınıda istemem. Koysakta bilmeliyiz
Tabi ki özel alanı olmalı.. fiziksel olarak da zihinsel olarak da bilgisayarı ve telefonu gibi cihazlar zaten kişiye özel olmalı
Özel alan olursa zamanla ceza alanı da olabilir
Bu durum kusurlu hareketlerin varlığına zemin hazırlayabilir
Bence de isteyen şifresini verebilir ama yine de özel olarak kalması insanın kendine ait özel bir alanı olması normal karşılanacak bir durum isteyen de vermeyebilir yani.
Olmalı. İnsan güvenmediği biriyle birlikte olmamalı zaten.
Bence olmamalı eşim benden şifresini saklarsa ben olay çıkarırım
Şifre olmak zorunda ama eşler birbirinin şifresini bilmeli
Olabilir ama ikiside bu şifreyi bilmeli güven vermek adına bence
Şifre olsada iki taraf bilmeli ama izinsiz almamali
Olmamalı bence Olursa da birbirimizin bildiği olmalı
Belki kız kıza konuştuğu konular var ya da kendi aralarında paylaştıkları fizyolojik yapiyla alakalı mahrem fotoğraflar. Ben bir erkek olarak kadınların kendi aralarında kadınsal sohbetlere sahit olmak istemem.
Şifre olmamalı ama her zaman da telefon kurcalanmamali.
Günümüz Rapı, arabesk , köçek havası Ankara havası, bazı türküler hepsi kulağımı tımalıyor
Şifre olmamalı zaten şeffaf olunmalı.
Herkesin alana ihtiyacı olmalı
Olmalı herkesin özeli kendine 😅
Şifresini bilmiyorsam sıkıntı, döverim
Döverim tabii, kocasını dövmeyen dizini döver
Şifre olsa da bilinmeli
Hayır olmamalı şifre varsa büyük sıkıntı
Olmamalı
Şaibeli hareketler sevmem
Şifresini vermezse ya da şifre koyarsa telefonu direkt ağzına koyarım.
olmamalı tabikide
Olabilir neden olmasın önemli olan güven
Olmamalı bence evliler sonuçta
Çok sinir olurdum ya bu duruma
Ben istemem kendiminkini de vermem
Bir özgür alan olması gerekir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?