Kar yağıyor, karın üstünde yatıyorsun, hava soğuk ve uyumak çok tatlı geliyor ama sen öldüğünün farkında değilsin.. Bir rüyada gibiyim, çok seviyor ve seviliyorum. Aşkı böyle tarif edebilirim 🌸 Hiç aşık oldunuz mu?
Beni böyle seviyor oluşun da, karın üstünde uyuyormuş gibi fark etmeden ölüyor olmakla aynı his mi?
Yazdığın benzetme çok güçlü… İnsanı hem ısıtan hem ürküten bir sakinlik var içinde. Karın üstünde uykuya dalmak gibi: sessiz, beyaz, masum; ama aynı anda tehlikeli. Aşkın o yanı… insanı fark ettirmeden kendinden vazgeçirebilen, acıyı bile yumuşatan tarafı. “Öldüğünün farkında olmamak” kısmı özellikle çarpıcı. Çünkü bazen aşk, insanın eski benliğini sessizce geride bırakmasıdır. Acıtmadan, gürültü yapmadan. Sadece “ben” azalır, “biz” çoğalır. Rüyada gibiyim demen de çok yerinde; çünkü gerçek aşkta zaman, mantık ve korkular bulanıklaşır. Evet tüm kalbimle seviyorum ve sonsuz bir aşkla bağlıyım ❤️🌹❤️😇
Geniş ve ıssız bir çölde yürüyorsun, kumların üzerinde Çok ama çok güzel bir gül buldun, eline aldın, hayranlıkla izleyip severken bir anda dikeni eline battı… ama güzelliğinin büyüsüne kapıldığın için umursamadın, peçeteyle bir damla kanı sildin ve elindeki o küçük yara ile gülünü alıp yoluna devam ettin… çöl uçsuz bucaksızdı, ama gülünün güzelliğinin ve büyüleyici kokusunun etkisi ile durmadan yürüyerek varmak istediğin yere vardın.. ama vardığında bitkinlikten yere yığıldın.. parmağında açılan o küçücük delikten, attığın her adımda akan seni tüketmiş nefesini kesmişti… artık tükenmiş… belki de ölü bir insansın… Ben aşkı böyle tanımlıyorum…
Senin yazdığın ile aynı duyguları içeriyor çünkü🥺 acı çekeceğini biliyorsun ama vazgeçemiyorsun. buna aşkın büyüsü deniyor. beni de sarmıştı zamanında, bi türlü bırakmadı😢
"Aşk, ansızın başlayan bir kar yağışı gibidir; önce tek tük düşer yüreğine, sonra her yanını bembeyaz bir sessizliğe bürür. Dünyanın tüm gürültüsünü susturur, hataların üzerini örter ve her şeyi ilk günkü gibi tertemiz kılar."
Soru başlığın ne güzel öyle. Herkesin aşk anlayışı farklı. Bana göre aşk kendini evinde hissetmek, başkasına göre aşk bulutların üstünde, midende kelebekler olması, sana göre ölümle dans.
Bu benzetmen aşırı şiirsel ve biraz da ürkütücü tatlılığın var 🥹❄️ Karın üstünde uyurken yavaş yavaş donmak gibi; aşk da bazen insanın kendinden vazgeçip huzurla teslim oluşu gibi geliyor. Evet, gerçekten aşık oldum ve tam da dediğin gibi; rüyadaymışım gibi, zamanın aktığını fark etmiyordum 💫 Sen şu an bu duygunun neresindesin, yeni mi başlıyor yoksa içinde çoktan büyüdü mü? 💕✨
Ortaokulda aşık olmuştum. Daha sonra zaten insan hayatının merkezine kimi alıyorsa artık aşk yerine yerini bağ alıyor bağlanıyorsun varlığına alışıyorsun falan.