Selamlar 🌿 Sevgiyle yapılan her şey doğru mudur, yoksa bazen sınırı aşar mı?

Selamlar 🌿 Sevgiyle yapılan her şey doğru mudur, yoksa bazen sınırı aşar mı?

Dönüşür bence. Sevmekle başlayan şey bazen fark etmeden kontrol etmeye kayabiliyor. Korumak isterken karşı tarafın alanına girebiliyorsun, iyiliği için yaptığını sanıyorsun ama aslında onu sıkmaya başlıyorsun. Sevgi güvenle dengede kalınca güzel, fazla korumacı olunca hem yoran hem de boğan bir hale gelebiliyor.
Bence evet, sevmek bazen farkında olmadan fazla korumacılığa dönüşebiliyor. İnsan sevdiği şeyi kaybetmekten korktuğu için onu korumaya çalışıyor ama bu koruma, karşı tarafın alanını daraltmaya başlayabiliyor. Niyet genelde iyi oluyor; zarar görmesin, üzülmesin diye… Ama doz kaçtığında bu, sevgi olmaktan çıkıp kontrol gibi hissedilebiliyor. Ben şöyle düşünüyorum: Sevgi, korumayı da içerir ama karşı tarafa nefes alacak alan bırakıyorsa gerçektir. Aksi halde iyi niyet bile olsa yorucu bir şeye dönüşebilir.
Kırmadan dökmeden sıkmadan boğmadan sevmeyi becerebilsek keşke.
Korumanın gerektiği haller dışında kim kimin özgürlüğünü sudan sebeplerle kısıtlıyorsa sevgi değil takıntı vardır orada. Kendi doğasında bulup sevdiğimiz şeyleri değiştirip kendimize adapte etmeye çalışmak bencilliktir.

Korumaci olmak mi yoksa güzel kardeşim olmak mi
tek önemlisi bu.
Sevmek kesinlikle bazen fazla korumacı olmaya dönebiliyor canım 💔✨ Niyet sevgi olsa bile, karşındakinin özgürlüğünü, bireyselliğini kısıtlıyorsa orada sınır aşılmış oluyor. Sevgi; sahiplenmek değil, yanında durup alan tanımak aslında 🕊️ Peki biri seni “seni çok seviyorum” diyerek boğacak kadar korumacı davransa, ne hissedersin, tolere edebileceğin bir şey mi? 🙃💕
Cevap
27Cevap
Seven sevdiği için dünyayı bile karşısına alır. Doğal olarak korumacı olursun.
Fazla korumacı olmaya gerek yok, koruyacam diye gebertiyorlar 🤦🏼♀️
Sevdiğim zaman korumacı bir karaktere dönüşüyorum..
evet sevdiklerimi korurum her zaman. arkadaş sevgili fark etmez
Tabii ki dönüşüyor fakat karşı taraf bunu kısıtlayıcı, baskılayıcı olarak algılıyor hâlbuki içimizde koruma içgüdüsü var, hemcinsimizlerin aklından neler geçtiğini, neler düşüneceğini bilerek koruyoruz.
Hemde nasıl her şeyini mesela kanka ben ona yan bakan olsa bile gerilirim yani
Allah akrep burucuna aşırı sahiplenme duygusu aşılayarak belasını vermiş zaten.
Ben kendimden sorumluyum aslanları bilmem 😊
Seven insan içgüdüsel olarak koruma moduna geçer
Bir insan sevgisini yönetmeyi bilmiyorsa veya sınırlarını çizmeyi bilmiyorsa, evet; sevgi bazen sınırı aşar.
Evet evlat ta sevgilikte evlilikte hepsinde olur ama bazen insanın sınır aştığı oluyor maalesef bu konuda.
Evet, sevdiğim zaman sahipleniyorum ve fazla korumacı olan biriyim onu korumak için elimden gelen her şeyi yapacak biriyim.
Olabilir sevgi dediğin bazen şekil degistirebiliyor
Seven sahiplenir ve sevdiğini kalbine saklayıp korumak ister
Kontrolsüz güç hayatı zehir eder. Denge gerekir. Denge yoksa Sevgi saygısızlık olur
İstemsizce dönüşüyor ama sonra hata yaptığını anlıyorsun
Hem de fazlasıyla.
Etrafında dönen kartal olası gelir erkeğin aklına...
Benim fazla sevgiden başım derde girmişti 😅 o sebeple bence hiçbir şeyin fazlası iyi değil
Gayet tabi.
Hatta bazen değil , her daim.
Fakat kısıtlamaya denk gelmeyecek şekilde.
Genelde öyle oluyor zaten
Evet.. seven adam kıskanır ve korumacı olur..
çok güzel resmi alıyorum
Olabilir de olmayabilirse
Aşırı doz olmadığı sürece koruyuculuk da güzel.
Evet dönüşüyor
Sınırları bilmek lazım bence.
Seven Korur üstüne titrer
Sıkıcı olur ama çok
Olursa
Herseyin fazlasi zarar
Bazen değil, her zaman olur..
Dönüşür aşırı sahiplenmeye de dönüşüyor
Evet o zaman zarar verebilir.
Dönüşür
Dönüşür
Kesinlikle