Artık boşanmak lazım?

Selamlar, 2,5 yıl önce evlendiğim toplamda 4 yıl boyunca birliktelik kurduğum adamdan boşanıyorum. Evliliğin ilk zamanlarında adapte olmakta zorlandığım için eşimin bana yardımcı olmaması üzerine (temizlik vs) kendimi kurup kurup öfke patlamaları yaşadım. Beni anlamaması dinlememesi tahrik etmesi üzerine evden gittim arkadaşımda kaldım, beni duymaması üzerine ona hakaret ettim. Ben bunları yaparken onunda hakaretleriyle, ittirmeleriyle karşılaştım vs zaman böyle geçti derken aldım karşıma özür diledim hatalıydım ben çok bunalmıştım iyi değildim bu hareketler yanlış özür dilerim dedim. Orta yolu bulduk devam ettik, sarhoşken iş yerinden bir kıza yazdığını gördüm olayın flört olmadığını bambaşka bir konu olduğunu söyledi vs yine sustum devam ettim. İg üzerinden karı kız videoları attıklarını gördüm arkadaşlarıyla yine sustum devam ettim. Tartıştık evden çıktı gitti orada burada içti geç geldi. Benim halimi hatırımı günümü sormadı önemsiz ve değersiz hissettirdi. Ve artık ben boşanmaya karar verdim evimin imzasını atıp gideceğim ve dava açacağım. Bana söylediği şu; ben senden sevgi dilendim, ben senden saygı görmek istedim vs ama bunlar karşılıklı değil midir? Bana yaklaşmıyordu bile sorun vardı o anlamda da. Tedavi gör bende göreyim dedim yok dedi istek gelmiyormuş anlamaya çalıştım ama arkadaşlar bunlar normal mi? Ben ayaklarımın üstünde durup her şeyi halledecek güce sahibim. Maaşım ondan yüksek. Ama bu dönemlerde psikolojisini iyi görmüyorum evden de çıkmıyor gitmiyor bir yere çakılı kaldı gönlüm huzursuz aklım git diyor evimi bozmak istemiyorum ama gitmem lazım. Bu süreç geçici mi böyle hissetmem normal mi?
Artık boşanmak lazım?