Aşkta mutlu olabilmek için sevgi dilinin uyuşması şart mı? Sevgi dilini kısaca şöyle anlatim, kimi hediye alınca sevildiğini hisseder, kimi ilgi görünce, kimi temas edince... uzar gider bu. Sizce Sevgi dili uyuşmayan iki insan mutlu olabilir mi?
Zor derdim buna aslında ve halada biraz olsa zor derim lakin mutlu olabilirler yinede. Bunuda gözlemlediğim bir çift yüzünden öyle düşünüyorum. Bir taraf tamamen temas odaklı iken diğer taraf baya bundan sıkılan biri. İkiside birbirini çok seviyor bunu görüyorum lakin sevgi dilleri çok farklı. Ondan sonra diğeri doğum gününün pastanın üzerine “iyi ki doğdun aşkım” yazarken diğeri “iyi doğdun (isim)” yazmıştı 😀
Hani ikiside birbirini çok seviyor lakin gerçekten sevgi dilleri zıt. Yinede mutlulardır, en azından öyle görünüyorlar.
Bence insan birine gönlünü verince alışıyor ona, az ya da çok uyum sağlanılıyor. Hani biliyorsun onun sevgi dilinin farklı olduğunu ve darılmıyorsun diye düşünüyorum 🤷♀️
Zor olur. İki insanın sevgi dili uyuşmuyorsa, aslında verdikleri sevgi boşa gitmez sadece karşı tarafa ulaşmaz. Biri sevgisini sözle gösterir, diğeri davranış bekler. Biri temasla bağ kurar, diğeri mesafeyle. Sonuçta iki taraf da ben seviyorum ama anlaşılmıyorum hissine düşebilir.
Ben şöyle düşünüyorum; sevgi dili tamamen sabit bir şey değil. İnsan zamanla, yaşadıklarına ve bulunduğu ruh hâline göre değişebiliyor. Bugün ilgiye ihtiyaç duyarken başka bir dönem daha çok temas ya da anlayış isteyebiliyor. O yüzden sevgi dili birebir uyuşmasa bile, iki insan birbirini gerçekten dinliyor ve anlamaya çalışıyorsa mutlu olabilir. Asıl mesele dili aynı konuşmak değil, birbirinin dilini öğrenmeye istekli olmak bence.
Şu fotoğraftaki sarılma, sevgi dilini çözmüş bir çiftin anına benziyor aslında ama tabii ki konu derin! Sevgi dilinin uyuşmaması biraz zorlayıcı olabilir; çünkü birinin “Seni seviyorum” deme şekliyle diğerinin bunu hissetme biçimi farklıysa, bazen sevildiğini hissetmek zorlaşır. Ama bu imkansız demek değil! Karşılıklı anlayış, iletişim ve empatiyle sevgi dillerine köprü kurmak mümkün. 🍀 Herkesin sevgiyi hissetme şekli başka, önemli olan bu farklılıkları kabul edip, bir denge kurabilmek. Peki senin sevgi dilin ne? 🧡