Gizli Üye(18-24)7 ayKadınlar, erkekleri devamlı kadın avlaması gereken tipler olarak görmeyin. Biz erkelerde çekiniyoruz bi kıza açılırsın yanlış anlaşılır mıyım, karşıdaki kadın ne tepki verir, acaba travması var ve beni tacizci, rahatsız edici olarak görür mü, sevgilisi var mıdır acaba, yakışır mıyız ki vs. Sırf acaba bana sapık ya da tacizci rahatsız edici damgası yapıştırırlar mı endişesiyle kızlara açılamayan insanlar var. Anne babam var işim var gücüm var başıma iş açmayayım diyorlar. Ayrıca bence iş yerindeki kıza açılmak daha zor çünkü erkek için başarısız bir girişim olursa dedikodusunun bütün işyerinde konuşulması riskinden dolayı normalde 5 kez çekinirse artık 50 kez çekinmeye başlar ve aklına hemen faturası ağır senaryolar gelir. Ya yanlış anlaşılır ve işten atılırsam (ki yaşanmayan bir şey değil bunlar. kadın erkek fark etmez) ya da dedikodum yapılırsa ki iş yerinde yapılan dedikodunun senin kulağına gelmemesi neredeyse imkansızdır. Yani büyük konuşmayayım ama iş arkadaşı iş arkadaşı kalmalıdır ve belki de o da bu şekilde düşünüyordur. Hakkınızda hayırlısı olur umarım.
012 Yorumla
Soran7 ayBen görüşsek bile kimseye anlatmam. Ayrılma durumunda ikimiz için de iyisi bilinmemesi. Adama istek attım , takipleşiyoruz. Ailem dışındaki tek erkek takipçim oldu. Bence burdan yola çıkarak takip isteğimin onu rahatlatmak için verilen sinyal olduğunu anlaması gerekir. Mesaj atmadı, karşılaşmadık da henüz. Adım atmaya niyedi vardıysa ne zaman atar? Yeterli mi bu cesaretlendirebilmek için
Cevap sahibi7 ayBence istemiyordur.
Soran7 ayMesaj yazmamasında mı böyle düşündün?
Cevap sahibi7 aySevgilisi olmadığına emin misiniz?
Soran7 ayBilgim yok. Sevgilisi olsa etrafımda dolanıp, izleyip, beni görünce şarkı söyler öi? Flört davranışları bunlar çünkü
Cevap sahibi7 ayBelki pek çok kadına karşı böyledir.
Soran7 ayDerdi cesaret eksikliğiydiyse giderdim diyelim. Değildiyse ne kadar süre adım atmazsa sileyim kafamdan
Cevap sahibi7 ay1 ay ideal yoksa sil kafadan kendi hayatına bak. Eğer flört davranışları olmasaydı aylarca seni unutmaz ve belki cesaretini toplar, bir gün mesaj atardı. Ama Flört davranışları olduğu halde mesaj atmıyorsa, demek ki o kadar da ilgilenmiyordur. bunu bütün kadınlara yapıyordur
Soran7 ay2 hafta diye düşünmüştüm ben, az mı gelir? Hiç sevgili yapmadım , normalde sosyalim bu konularda çok çekingenim haliyle. Buna rağmen istek attım. Benim kadar isteyen erkek daha kısa sürede adım atmaz mı? Yeteri kadar istemeyen erkeği hayatımda istemiyorum. İlişkinin yükü benim üstümde olmamalı. Beraber taşımalıyız diye düşünüyorum. Sen olsan ne kadar sürede adım atardın? Eğer niyetin ciddi idiyse?
Cevap sahibi7 ayBen çekingenim o yüzden belki bir kaç kıza hiç adım atmazdım ama sonsuza kadar yalnız yaşayacak ta değilim bir süre sonra bi tanesine adım atardım. Belki sen hiç adım atmayacağı kızlardan birisin nereden bileceksin bunu. O yüzden kendini yıpratma belki o da bu konularda benim gibi deneyimsizdir o yüzden adım atmıyordur. Hakkında hayırlısı olsun çok fazla takma kafaya
Soran7 ayAma çok sosyal biri, çekingen değil, lider gibi bi bi şey
Cevap sahibi7 ayBoş ver takma kafaya. Sen daha iyisine layıksın o zaman. İlgisi yoksa zorla ilgi göstertemezsin kendine
En İyi Cevaplar
7 ayYa anlatamıyordur işte sen bunu anlamazsın ya tamam mı Bunu anlaman için yaşaman lazım Hani sen nereye testesteron olması lazım? Hani ben hep düşünüyorum tamam mı diyorum Seni atıyorum evlendik Evet Affedersin yatağa girmeyi o kadar çok istiyorum ki tapıyorum ya Allah unutuyorum artık o kadar kadına hasretim ya girmek istiyorum hani anla Öpmek sevmek sevişmek ima yapmak istiyorum? Ve sonra düşünüyorum tamam mı lan ben bu kızı aldım ben hani bu aldığım Maaşlar Nasıl bakacağım yani ne diyeceğim kime ne yapacağım evim yok arabam yok işim Özel sektör Ya ben ne yapacağım ki diyorum hani artık düğün parasını falan bıraktım Affedersin Kızı yatağa attım çaktım sonra düşünüyorum İntihar edip kurtulmak en en güzel yolluyorum başka hiçbir anlamı
00 Yorumla
7 aybelki oda senin gibi red yemekten korkuyor yani açılmaması illa seni sevmediği anlamına gelmez belki seni çok sevdiği için açılmaya seni kaybetmeye korkuyor da olabilir illa en kötüsünü düşünme. yani biraz daha bekle git yakınlaş ona yani daha flörtümsü konuş falan, iltifat et vs. sonra tam eğlenirken gülerken iyi ki varsın seni seviyorum falan de eğer seni reddederse ben seni arkadaşım olarak görüyorum falan derse sende diceksin ki ''bende zaten arkadaş olarak sevdiğimi söyledim'' diceksin. ama eğer bende seni seviyorum derse sarılacaksın oldu bitti. yani reddederse hemen çaktırma git de ''arkadaşım olarak kardeşim olarak seviyorum seni zaten'' de eğer zaten kabul ederse harika...
06 Yorumla
Soran7 ayTakip isteği attım takipleşiyoruz artık. Ailem dışındaki tek yetişkin erkek takipçim oldu kendisi. Yeteri kadar açık sinyal oldu diye düşünüyorum. Adım atacağı varsa atar mı artık? Ne kadar süre bi şey yapmazsa kafamda bitireyim
- 7 ay
valla dediğim gibi 1-2 hafta falan bekle. eğer atmazsa ve sen çok istiyorsan onu sen ufak bi adım at mesela ''işten sonra kahve içmeye çağır'' eğer istemezse o zaman kafanda bitir. bunu yapmak zorunda değil eğer çok istiyorsan yap ama eğer olsada olur olmasada olur diye düşünüyorsan bekle bi kaç hafta eğer baktın bi ilerleme yok o zaman kafanda bitir ve sonra o adım atsa bile geri dönme.
Soran7 ayBen de öyle düşünüyorum, 2 ,3 hafta beklemek için bence de ideal. Sonrasında da adım atarsa ben soğumuş olcam,
- 7 ay
artık bekle 2-3 hafta. eğer adım atmazsa direk uzaklaş yani bütün samimiyeti kes, takipten çıkart uzaklaş. neden çıkarttın derse ''erkek arkadaşım istedi'' de. Sen elinden gelen bütün sinyalleri vermişsin (takip atmışsın vs.) daha napıcan. Bu arada sakın düşünme yani ''28 yaşındayım artık kimi bulucam'' vs. gibi düşüncelere kapılma. benim amcam 35 yaşında evlendi 36 yaşında çocuğu oldu ve inanılmaz mutlu bi ilişkisi var yani dert etme zaten mesajlarından belli oluyor iyi bi insanın yani unutma ''İnsan sevdiğine benzer''. Kısaca seni seven biri karşına çıkar belki cafede biriyle tanışırsın, belki instagramda belki başka bi yerde sen bu niyetle devam edersen her türlü kazanırsın.
Soran7 ayTeşekkür ederim güzel yorumlarınız için. İstekten 5 gün sonra hem instşgram hem de whats uptan durum attım, instigramı 6 saat sonra açtı , whats up durumunu ise hiç açmadı. Fakat iş yerinde yakınıma gelmeye devam etti. Benle konuşmadı. Bi kere kafasını çevirip bans bsktı o kadar. Ne yapıyor sence? Ben soğukluk olarak algıladım bu durumu. İsteseydi durumlarımı erken açardı de mi? Beni bekleme mesajı mı bu? Kararsızlık mı? Sence ne ve ne yapayım., onu takipten çıkarmazsam “ demek adım atayım diye istem atmamış, “ diye düşünmez mi. Ondan sonra bi 10 kişiyi daha ekledim instigramda ( kadın).
- 7 ay
valla sen bi adım at ufak yani yani sohbet başlat eğer baktın sohbet güzel gidiyor devam, baktın soğuk davranıyor direk çıkar telefonu takipten çıkart. eğer sohbet güzel giderse takipten çıkartmazsın ama bi adım atmazsa kısa süre içinde o zaman çıkart ki anlasın. neden çıkarttın derse ''erkek arkadaşım profilmi temizledi'' dersin o zamanda g0t olur.
Aşk İlişkileri konusunda 515 cevap paylaştı. Büyük ihtimalle hoşlanıyor ama adım atmamasının nedeni netlikten ve riskten kaçması; kaçıngan ya da aşırı kontrollü tipler ilgisini davranışla gösterip sorumluluk almaktan geri durur, özellikle iş ortamındaysa reddedilme ve düzeninin bozulması onu daha da frenler, bu noktada ya sen net bir sinyal verip belirsizliği bitirirsin ya da onun gelmeyeceğini kabul edip kendini yıpratmaktan vazgeçersin çünkü iki ayda adım atmayan biri çoğu zaman sonrasında da aynı kalır.
04 Yorumla
Soran7 ayBelirsizlik bitsin kafam rahatlasın diye instigramdan isrek attım takipleşmeye başladık. Şimdi top onda artık de mi?
Soran7 ayTek derdi cesaret eksikliği idiyse cesareti verdim. Çay içelim teklifini de benim vermemi beklemiyordur heralde
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım, içini nasıl da dökmüşsün. Öncelikle, seni çok iyi anlıyorum, böyle hisler yaşarken beklemek gerçekten insanın enerjisini emebiliyor 😕. Ama şunu söylemeliyim ki bazen cesaret etmek o kadar kolay olmuyor, hele ki duygular bu kadar derinse. 32 yaşındayken, hem hayatta hem aşkta daha ölçülü adımlar atma eğilimi olabiliyor. Belki seni korkutmak istemiyor ya da kendi hislerinden tam olarak emin olmak için zamana ihtiyaç duyuyor olabilir.
Bu kadar eminsen ve onunla bir bağ hissediyorsan, küçük bir adımı sen atmayı düşünebilirsin. Şöyle sıcak, samimi bir sohbet ortamı yarat ve belki dolaylı da olsa ne hissettiğini hissettirecek minik bir cümle ya da hareketle aradaki buzları eritmeye bir şans tanı. Biliyorsun, romantik bir sonbahar gününde böyle güzel başlangıçlar harika olur 🍂💕. Ne dersin, cesur bir hamleyle ona uzaktan bakmak yerine daha yakın olmayı denemeye? ❤️00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
21Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 265,6b cevap paylaştı.
u 7 aysevmediği için
10 Yorumla Bak kızım.. erkekler cidden çok ezik canlılar.
Erkeklere bir bakış bile onların egosunu tatmin etmeye yeter...
Adamlara selam veriyoruz 1 ayları güzel geçiyor.
senden hoşlanmıyor. Egosunu tatmin ediyor senin ilginle.
"Ben degerliyim" zannediyor. Havalara giriyor. G. tü kalkıyor yani. Böyle böyle seni kullanıyor. Sen ona nasılsın de, kendini 1 hafta Cumhurbaşkanı gibi hisseder. Bu derece ezikler. Sorma.
Bunu sana erkekler söylemez. İçerden bilgi sızdırmak istemiyolar çünkü.
Erkeklere güvenme onlar seni korumaz. Onları kullan. Ye parasını başkasının, yüz verme, iltifat etme.
Erkekler benden nefret edebilirler sorun yok. Zaten sevmeyi bilmiyolar.
113 Yorumla- 7 ay
İçim rahatladı aşkım ne güzel söyledin öyle sen
Soran7 ayHer erkek kötü değil. Bunun henüz niyetini bilmesem de , her erkek bahsettiğin gibi değil
Soran7 ayBdhddb Benimkine istek attım takipleştik fakat şimdi kendini ağırdan alıyor. O zaman söylediğini abartılı bulmuştum. Şimdi haklısın galiba diyorum. Her erkek için olmasa da benimki bana yanlış yaptı 😥
- 7 ay
Bir daha sakın bir erkeğin peşinden koşma tamam mı. Sakın.
Cesaretlendirmek senin görevin değil.
Ha gülümse göz teması kur uzaktan gelebilirsin manasında. Ama sakın yanına gitme.
Ya egoist çıkar sadece egosunu tatmin edersin , ya da boşuna olur yani erkek hoşlaniyosa ve sende gülümseyip göz teması kuruyosan anında gelir zaten. Beklemene gerek kalmaz.
Daha fazla g. tlerini kaldırma, hak etmiyolar.
Sinirlendim.
Soran7 ayHaklısın. Ben erkeklerle sosyal arkadaşlık kurmayan biriyim hep kadınlarla konuşuyorum. O yüzden benimki bana gelmekte çekiniyor sandım saf saf 🫣. Bi daha ben de öyle bi hata yapmayacağım inş. İşin garibi hala etrafıma geliyor. İnstigramdan durum attım kandil günü gündüz. 6 saat sonra açtı. Whats up durumumu ise hiç açmadı. Ona istek atmadan önce whats up durumu atmıştım açmıştı. Şimdi instagramı 6 saat sonra, eahts ıpı hiç açamdı. Ama hala iş yerinde yakınıma geldi her gün. Sence ne yapmaya çalışıyor. Benim hiç erkek takipçim yok instigramda. 3 aileden kişi var sadece. Yani attığım isteğin özel anlamı olduğunu anlamış olması gerekiyor. Ne yapıyor, ne düşünüyor sence bu adam? Ben bu adamı takipten çıkarayım mı kalsın mı? Normalde erkek takipçi almıyorum. Çıkaracaksam ne zaman çıkarayım?
Soran7 ay3 aydır genelde etrafımda dolanırdı, bu hafta ilk defa kafasını çevirip kasıtla bana baktı. Ama adım yok. Etrafımda ve iş grubuna attığım mesajı da geç açtı. Normalde ilk 20 dk açardı.
Soran7 ayTakipten çıkarırsam “ harbiden ilgisi var diye istek atmış, ben dönüş yapmayınca çıkardı” diye düşüncek. Şimdi 5 kişi daha ekledim takipçi kadın ama aynı iş yerinden. Tskipten çıkarmazsam “ acaba düşündüğüm amaçla değil miydi” diye şüphe de kalmaz mı?
Soran7 ayVakit ayırdığın için teşekkür ederim ☺️
Gizli Üye(25-29)7 ay"Sosyal özgüvenli biri, 32 yaş" Bu erkek zaten hoşlandığı kıza anında şaklatır. Bu yaşta ki adam feleğin çemberinden geçmiş hayatın vakit kaybetmiyicek kadar değerli olduğunu otrtturmuş olur. Senin değerin 2 ise o adamın değeri 10dur. Sırf bacağnın arasında da dudak var diye sana açılmaz o yaş kısmı. Ünüversitedeydi o durum. Zaman ayırmaya deymez bir tipsindir. Çok var zaten bu tip kadınlar...
22 Yorumla
Cevap sahibi7 ayBir o kadar senin o yaşlar da ki erkekleri tek tek ölmelerini arzuluyucağını bilicek kadar deneyim ve bilgi sahibiyim. 30 yaşlarında hala bekar olan kadınlar kafayı yer senin gibi... Seven bir yüreği olmadığı için sokakta gördüğü el ele çiftleri görünce azap temenni ederler 😉 Kendine yan artık birikintisi!
Aşk İlişkileri konusunda 3,8b cevap paylaştı. 1- Ya dili yanmış yoğurdu üflüyor.
2- Cesaret yok ise özgüven de yokturdur.
3- Evli de olabilir, etrafa sarıyordur.
4- Amaç başka olabilir.
5- ilk senin gitmeni de bekliyor olabilir.
6.7... gider böyle010 Yorumla
Soran7 ayBen bu adama istek attım kabul etti takipleştik. Mesaj felan atmadı. Sonra 5 gün sonra durum attım iki yerden. İnstigram durumumu 6 saat sonra açtı whats up durumumu hiç açmadı. Ama hala yakınımda vakit geçiriyor. Oda arkadaşları varken her gün bizim tarafa geliyor. Ne yapıyor bu adam?
Soran7 ay250 küsur takipçim var. Ailemdeki erkekler hariç 247 si kadın. Yani profilimdeki tek erkek takipçi oldu kendisi. Ben hiç erkek eklemiyorken ona istek attım. Sence burdan “ ilginin farkındayım adım atacaksan at “ sinyali vermeye çalıştığım aşikar değil mi?
Soran7 ayAma bazı erkeklerde ilgiden hoşlnıyor. İlgiyle tatmin oluyor. Amaçları ciddi tanışmak değil. Eğer bu öyleyse ben üstüne gitmiş gibi olucam
Soran7 ayKız olmak harbiden zor, bugün yine geldi iki defa yakınıma. Bi ara baktım bana bakıyordu. Ne yapıyor bu adam gına geldi. 2,5 aydır sürekli yakınıma geliyor her gün. İstek attım adama, istekten sonra gizli değil açık açık açık bakmaya başladı bana. Eee niye bi mesaj atmıyor, niye ben durum attığımda karşılık verebileceği bi şey yazmıyor. Gına geldi. Belki beni yedekte tutuyor. Her türlü erkek var bu dünyada. Gidip ne yapıyorsun Allah aşkına mı diyeyim 😂 sabrım taştı. Tam onu unutmaya zorladım kendimi yine ilgi göstererek hortladı beyefendi. Ama adım attığı yok 😬
Soran7 ayNe gibi geldi. Rahatsızlık vermiyor yalnız. Sadece kararsız ya da kendine güvenmiyor bence
- Aşk İlişkileri konusunda 10,2b cevap paylaştı.
7 ayBelki doğru zamanı bekliyor
Belki sana öyle gelmiştir
Hem onunla 2 aydır mi birlikte görüşüyorsunuz
Emin olmak istersen sen ona açıl onun sana gelmesini bekleme yani yoksa daha kötü olun beklemekten.
09 Yorumla
Soran7 ayİstek attım takipleşiyoruz artık. Fakat henüz karşılaşmadık ve mesaj da atmadı
- 7 ay
Sen at o zaman mesaji
Soran7 ayİstiyorsa o atsın, ben onu anlamaya çalışıyorum. Atacağım adımı attım. Erkek istese atmaz mı? Halada mı cesarete ihtiyacı var?
- 7 ay
Yani sen de haklısın 1 yerde.
- 7 ay
O zaman beklemeye devam et ne deyim sana.
Soran7 ayNiyeti ciddi olsa ne kadar sürede adım atar. Atmayacağını bilsem unutur yoluma bakarım.
- 7 ay
Bilmem ki kendine guveni geldiğinde adım atar.
Soran7 ayİstek attıktan sonra 5 gün sonra instigram ve whats up ta durum attım. İnstigramı 6 saat sonra açtı. Ehats up durumumu hiç açmadı. Bu soğukluk yapmak değil mi?
- 7 ay
Vallahi bu konuyu onunla yüz yüze konuşmadan emin olaman neden böyle yaptığını seninkisi sadece 1 varsayımdir sana göre emin olmak istiyorsan bunu ona sormaya çalış sakın şekilde..
Aşk İlişkileri konusunda 447 cevap paylaştı. Neden kadınlar hep ilk adımı bekler öyle bir platformki burası herşeyi gördük diş dunyadada goruyoruz kardeşim hoslaniyorsan git konuş acil kadın erkek ne farkeder yapmayın bunu onun gelmesini bekle
02 Yorumla
Soran7 ayİstek attım takipleşmeye başladım. Bunu kendi çapımda ona adım olarak attım zaten. Profilime girse neredeyse hiç erkek takipçi kabul etmediğimi görüp onun özel olduğunu anlayacak.
Aşk İlişkileri konusunda 5,9b cevap paylaştı. Yeterli sinyal alamamış yapı olarak ta biraz çekingen galiba hafiften zarf at bakalım tepkisi cevabı ne olacak imalarda falan bulun belki bir faydası olur
014 Yorumla
Soran7 ayTakip isteği attım artık takipleşiyoruz. Ailem dışındaki yetişkin tek erkek takipçim oldu. Profilime baktıysa görmüştür. Mesaj atmadı. Henüz karşılaşmadık ta. Tek mevzu sinyaldiyse bu yeterli gelir değil mi? Ne kadar sürede adım atması beklenir. Belirsizlik bitsin diye istek attım. Adım atmazsa kafamda bitireceğim
- 7 ay
Anladım belki adım atıp yanlış anlaşılmaktan da çekiniyor olabilir daha önce adım atıp red yemisse güveni zedelenmiş bu da onun kabuğuna çekilmesine yol açmış olabilir bazıları taktiksel olarak sırf kendisine çekmek için mahsus böyle davranabiliyor ya da talibi çoktur egosu tavan yapmış olduğundan arkadaşın elimi sallasam ellisi modunda gezebiliyor ama bu arkadaşta bu durumlar yok gibi geliyor bir merhaba de bir şey merak ediyor da soruyormus gibi yap muhabbet aç en azından kendisi hakkında bir fikir edinmiş olursun
Soran7 ayTakip isteğinden sonra instigramda durum attım gündüz vakti 6 saat sonra açtı, whats uptan da atmıştım onu hiç açamdı. Fakat hala yakınıma grliyor her gün. Ben bunu geri adım gibi okudum. Ben egolu bi kız değilim, ailem dışındaki tek erkek takipçim yaptım onu. Yeteri açık bence benim hislerim. Daha cesaretlendirmeye gerek yok diye düşünüyorum. Bu davranışlarını geri adım diyr yorumluyorum şu an? Sence
Soran7 ayNormalde işi benim büromda değil. Benim odama gelip etraftaki insanlarla konuşuyor. Karşılıklı etkileşim olmadan önce ayda belki iki geliyordu. Şimdi haftanın 4,5 günü geliyor. Bi 10 dk kalıp gidiyor.
Soran7 ayYoğurt yeme şeklini 3 aydır gösteriyor zaten. Ama hareket yok 😂 Hiç demiyor mu başaksından teklif gelse kızı kaybederim diye. Bu belirsizlik içinde artık onu bekleyemem. Belki de O’ nun yedeğiyimdir. Görüştüğü biri vardır fakat beni de elinde tutmak istiyordur.
Soran7 ayOna istek attığım için bile çok utanıyorum. Merhaba diyemem, benim hiç erkek takipçim yok. 250 takipçim var, aileden 5 erkek harici erkek takipçim yok. Bu halimle ona istek attım. Profilime bakmıştır, hepsinin kız olduğunu görmüştür. Ona istek atmamın “ onu cesaretlendirmek” olduğunu anlaması gerekmez mi? Eğer hala adım atmıyorsa ya yeteri kadar istemiyordur ya da hala cesaret sorunu yaşıyorsa bu ilişki başlamıyorsa devam da edemez bu cesaretsizlikle, haksız mıyım? Ayrıca belki de onun yedeğiyim? Belki flörtü var zaten ve beni yedekte tutuyor. Adım atmamasını anlayamıyorum. Eğer hoşlanıyorsa ve hayatında biri yoksa, beğendiği kız erkek takipçisi olmamasına rapmen ona istek attığı halde niye adım atmaz bir erkek?
- 7 ay
Peki birilerini yedekte tutacak bir durumu var mı çapkın biri mi mesela sende öyle bir izlenim mi uyandırdı sosyal medya üzerinden merhaba de sen de reelde olmasa bile bazıları sosyal medyayı pek aktif kullanmaz sosyal medyadan verilen subliminal mesajları anlamaya muktedir olmayabilir gerçek anlamda sinyaller bekliyor olabilir daha da ziyade duygularının onda karşılığı olmayabilir bu da ihtimal dahilinde olabilir
Soran7 ayİlgisini hissediyorum , o da benimkini hissetmiştir. Ben yoruldum artık. Erkek ilişkiyi başlatırsa başlatır. Kadının cesaretlendirmesine gerek yok gibi. Cesaretlendirdim de ne oldu. Adım felan yok. Boşuna kendimi açık ettim. O istiyorsa adım atsın artık. İstemiyorsa da atmasın. Ben yoluma bakçam artık. Öyle karar aldım.
- 7 ay
Valla hakkınızda hayırlısı ne deyim ama kadında begendiyse bir birliktelik yaşamak istiyorsa yeri gelir adım atmalıdır bu basma kalıp adımı erkek atmalı anlayışını yikmadikca kızlarımız kadınlarımız belki kendileri için hayırlısı olacak birini bulamayacaklar yapamyacagim diyorsan da tabi o senin bileceğin iş
Soran7 ayEn son ben istek attım. Soçıra mantıksn onda değil mi? Diğer türlü adamın üstğne çok gitmiş gibi olurum.
- Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
7 ayBebeğim şu Chat Gbt saçmalığını neden bu kadar ciddiye alıyorsunuz dahası neden insana değil de saçma sapan bir şeye kendiniz ifade ediyorsunuz. Ulan ne değişik bünyelersiniz be
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. Sadece senden gördüğü ilgiyle egosunu tatmin ediyor. Hoşlandığı sevdiği falan yok uzak dur
11 Yorumla
Soran7 ayBen onun kadar açık etmiyorum. O beni görünce şarkı bile mırıldanıyor. Belirszlik bitsin diye istek attım takipleşemeye başladık. Ama henüz karşılaşmadık ve mesaj da atmadı. Artık adım atmazsa onu kafamdan silip yoluma bakacağım
7 ayBelki hazir olmadigi konular vardir seni ve kendisini uzmemek icin baslatmiyordur
04 Yorumla
Soran7 ayBuna ihtimal veriyorum fakat en son beni görünce şarkı mırıldandı yine, hazır hissetmiyorsa ilgiyi gizlice yapabilirdi? İstek attım takipleşiyoruz artık. Ama henüz karşılaşmadık ve mesaj da yazmadı
- 7 ay
Onun ağzını arayacak bir arkadasin yokmu erkek olacak ama senin hakkinda bir seyler soracak niyetini soracak
Soran7 ayYok öyle biri
- 7 ay
Platonik askinda bol sanslar
7 ayReddedilme korkusu vardır cesarete ihtiyacı.
01 Yorumla
Soran7 ayİnsitigramdan istem attım kabul etti takipleşmeye başladık. Fakat henüz karşılaşmadık ve mesaj da atmadı. İstek atmam yeterli değil mi? Cesaret vermiş oldum bence? Resim paylaştığım için neredeyse hiç erkek takipçim yokken onla takipleşmemin özel anlamı olduğunu anladığını umuyorum
- Aşk İlişkileri konusunda 779 cevap paylaştı.
7 aySeni kaybetmek istemiyor olabilir söylerse gidersin diye. Sende hoşlandığını belli et bence.
01 Yorumla
Soran7 ayBakarak, glünseyerek ediyorum gibi. İnstigramdan istek attım. Kabul etti. Fakat henüz karşılaşmadık ve mesaj da atmadı
7 aydam akıllı. sahabe olsanız sevilmezsiniz la siz
01 Yorumla- 7 ay
🤣🤣🤣🤣🤣
Gizli Üye(25-29)7 aySenden hoşlanmıyordur cevap vermiyorsa uzatma sende yoluna bak.
12 Yorumla
Soran7 ayİstek attım takipleşiyoruz artık. Belşrsizlik bitsin diye. Daha da adım atmazsa yoluma bakacağım
Cevap sahibi7 ayKnka o senden hoşlansaydı ya da konuşmak isteseydi. Öncelikle o sana adım atardı. İlk o adım atardı demek ki sana ilgi duymuyor. Valla bunların hepsi aynı
Gizli Üye(36-45)7 ayMadem her şeyin farkındasin sen dene, ya da onu bir şekilde konuya çek cesaretlendir
01 Yorumla
Soran7 ayCesaretlendirmek için istek attım takipleşiyoruz artık. Sonrasında henüz karşılaşmadık mesaj da atmadı
Gizli Üye(25-29)7 aySevmiyordur çünkü sadece egosunu tatmin etmek istiyordur. Bu anlattıkların maalesef çok tanıdık yol yakınken uzaklaş ondan :/
21 Yorumla
Soran7 ayİnstigramdan istek attım kabul etti. Fskat henüz mesajlaşma olmadı. Yüzyüze de gelmedik. Yanlış mı yaptım?
Aşk İlişkileri konusunda 3,8b cevap paylaştı. Aklı başına gelmiş erkek. Bu yaşına kadar bekar kalmış bu yaştan sonra başına bela almak istemiyor.
00 Yorumla
7 ayBaşbaşa kaldınız mı hiç? İş çıkışı kahve içmeye falan gidin.
01 Yorumla
Soran7 ayKalmadık pek fakat takip isteği attım takipleşiyoruz şu an.
7 aySakın ol zamana bırakman en doğru tercih ( fazla naz da aşık usandirir ) ... Yersen
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 aybende tam tersi direkt yesil işikta aciliyorum falan ve inanirmisin suaana kadar 1 kere bile pişman olmadim
11 Yorumla
Soran7 ayBen buna istek attım takipleşiyoruz artık. Fakat mesaj atmadı? Hoşlanıyor olsaydı takip isteği geldiğinde mi mesaj atardı karşılaşmayı mı beklerdi? Henüz karşılaşmadık
- Aşk İlişkileri konusunda 372 cevap paylaştı.
7 ayo zman sen konuş, baktın yaramaz uzaklaş
039 Yorumla
Soran7 ayAynı iş yerindeyiz. Bakıp ta sonra ilgisi yokmuş gibi davranan erkekler var. Red yersem kaldıramam. Beraber iş yapıyoruz bazen.
- 7 ay
çapkın, çakal, manyak tip mi, normnal mi
Soran7 ayNormal biri, dindar da,
- 7 ay
zor durum, ama konuşsan değecek biri mi, yani sadık tip mi, yoksa cıvık mı,, erkekler hepsi farklı
Soran7 ayTam tanımıyorum onu, dini değerler var, onu biliyorum,
- 7 ay
ne iş yapıyor
- 7 ay
bence uzatma, baktın sağ sol oynuyor uzaklaş, düzgün ama yanaşmıyor yine uzaklaş, iş yeri büyük mü, sonra başın ağırmasın
- 7 ay
sen dindar mıusın, o ne durumda
Soran7 ayBen de dindarım, kamuda çalışıyor,
Soran7 ayO da dindar az çok, namaz felan kılıyor, faize dikkat ediyor. Bu kadarını biliyorum. Bunlara dikkat eden ortalama düzeyde dindardır
Soran7 aySen “ ben de açılamam” yazmışsın. Açıkmakta zorlanır mısın sen de? Peki hoşlandığın kız sen odaya her girdiğinde sana baksa anlık, arada bir gülümsese, enerjisini hissetsen de hala çekinir miydin?
- 7 ay
hayır, kız ilgisini belli ederse net olarak konuşurum
- 7 ay
bence uzatma, şöyle düşün 4 kişi var : sen ve o erkek , evlenmez isen senin ve o erkeğin evleneceği insanlar var,, hepsini düşün, en ufak yapamam diyorsan direk sil,, sonuçta onunla meşgul olursan başka talipler kaçar
- 7 ay
kamu ise başka yere gitmek de sıkıntı, sen ya direk konuş, bak seninle 1 konuşalım 2 dk, böyle bakıyorsun ama evlenecek çağda insanım, iyisin falan ama benimle ciddi niyet varsa konuşalım yoksa benden uzaklaş, kalbimi meşgul etme de, ben evleneceğim de, seninle ilgili olan insan varsa ona yönel, seni seveni sevmen kolay olur, doğal olarak aşk içinde olursun
Soran7 ayPeki neden ilgi gösterdi 2 ay, daha geçen gün önümden geçerken şarkı mırıldandı yine. Ona göre nefret te etçem ondan? Diğer arkadaş ta ciddi oldaydı adım atardı diyor. Ciddi değilse niye etrafımda, niye gözlüyor, niye dikkatimi çekmeye çalışıyor. Kötü birine benzemiyor. Benzese çapkın derim, kötü derim. Benzemiyor da niye yapıyor? İlgiden tatmin oluyorsa yaptığı duygularımla oynamsk oluyor. Ben onu farketmemiştim bile. İlgi vere vere aşık etti beni
- 7 ay
ayrıca kusura bakmayın, dindar bir insan düşünceli olur, kaç insan 3-4 ay içinde nişan düğün yapıyor, siz 2 ayda bunları yaşamışsınız, bunu sakin olunca düşünün, bilmiyorum eğitmen iseniz hocasınız, ya da memur işte, akıllı insn sonuçta
Soran7 ayHaklısınız, insan aşık olunca gerçekten basireti bağlanıyormuş, teşekkür ederim, kafamı netleştirmeme yardım oldunuz
- 7 ay
belki ilgi seviyor, ya da birinden intikam almak için başkasına acı çektiriyor, bilemeyz hocam bunları, ya da geçici heves görüyor ama cesaret edemiyor, korkuyor, en sert yapacağınız şey, enseden tutup derdini sormak,2 aydır bunlar nedir diye sorun,, ciddi dediniz, şu an % kaç flört ciddi bilen var mı
Soran7 ayDoğru
- 7 ay
boy kilonuzu mu beğeniyor, ya da ondan uzun musunuz kilonuz mu tipiniz mi kafasına takıldı çözemedi, o da var, sizi tanımıyorum ki sizin boy kilo tip nedir, karşı taraf nedir
Soran7 ay1.60 ım, minyon bi kızım olduğumdan 22,34 yaşında görünüyorum, görüştüğüm her erkek beğendi beni, beğeniliyorum genelde dikkat te çekiyorum. O da tipi iyi ama 1.65-170 boylarında
Soran7 ayGörüştüğüm erkekler hatta çok ısrar eder, peşimi bırakmaz genelde, aileme defalarca söylerler
Soran7 ayHuyum suyum da iyidir, zarif kibar bi kızım. Yani eğer benim yanımda enerjisi değişecek, gülmesini zor tutacak kadar hoşlandığı anlar oluyorsa niye adım atmıyor bu? Çirkin de değilim. 38 bedenim, zayıfım da
Soran7 ayAcaba gzelim diye mi özgüveni yok? Açılmak için? Boyu 1.65 lerde olduğu için mi? Ya da Yukarda yazdığımı gördünüz mü? Çocuk koyu ülkücü ve dindar. Ben ise kürdüm. Fakat sülaleme kadar siyasetle alakamız yoktur. Rahatsız olacağı bi görüşte değilim. Bunu anladı bence. İlerde uyumlu olmayız diye mi düşünüyor? Ama öyle düşünüyorsa bile ilgiyi kesseydi? Niye beni etkiledi
- 7 ay
hanımefendi bakımlı her insan tipi yerinde, ya eski bir sorunu var, ya gerçekten sevmiyor,, ben 1 kız a çok ilgi verdim, çok havalıydı, param iyiydi ama ukala ya çakal değildim, tanışabilmek için sabaha kadar uyumamıştım, o gün sabah erkenden onun otobüs e binip onunla tanışmak için gittim ret yedim,, sevgi bu işte,, burada çok insan sevgiden bahsederken bana komik geliyor,,, fedakarlıksız sevgi yoktur
- 7 ay
gönlünüze göre olsun hocam ama böyle yıpranmayın,, erkek de az yıpransın, size ulaşmak için üzülsün, nasıl tanışacağım desin,, odun gibi erkekten bir şey olmaz, evlenseniz de o romantizmi vermez
- 7 ay
yaşı dert etmeyin hocam, kimisi 18 de evlenir hayatı berbat olur ahiret hazırlığı da çok zarar görür, kimisi 35-40 da evlenir huzrlu ailesi olur
Soran7 ayValla bu iki ay da daha görüşmediğim adam yüzünden yıprandım, burdan bile bana iyi gelmediği. Geri çekileceğim artık. Geri çekildiğimde adım atarsa şans vereyim mi sizce? Yoksa bu adam evlilikte mutluluk vermez mi?
- 7 ay
meslek bilmiyorum hocam diyorum, ben çok acı olaylar duydum, gördüm,, ha ha hi canım peşine gitmeyin, size ilgisi olan ya da bu tipler hgakkında istihare yapın, ve dindar insanlar ile istişare yapyın, dünyada en kritik topluluk ailedir, yanlış kurarsan sonu cehennem e kadar gider, şaka değil,, bne lafımı söylerim, isteyen deli diyor, isteyen cahil
Soran7 ayYaşı dert ediyorum maalesef, dindarım. Dindarlar genelde erken evleniyor. Görücü usulu tanıştıklarımla ya dindar değiller, ya ısınma olmuyor, ya uyumlu olmuyoruz. Olmuyor bi türlü. Üzülüyorum
Soran7 ayİstişareyi yapıyorum şu an zaten ☺️ birinci elden, erkeklerden erkek davranışını soruyorum☺️ daha yolun ilk başında sezgilerim “ bu adam seni üzer “ dedi. Keşke dinleseydim de hiç bakmasaydım
- 7 ay
hocam olmaz, böyle mıy mıy insanlar ile olmaz, kadın hassastır, çocuk hassastır,2 ayda insan nasıl böyle yapar, hiç normal değil,, sizde de hata var,, istihare yapsanız iyiydi, bu zamana kadar kalbiniz rahatlar, hayırsız ise silerdiniz, size yazık hgocam, o şimdi keyfinde ya da eğlencede siz ne yapıyorsunuz, o insanın 2 aydır yutkunarak sevgisini bekliyorsunuz, hocam siz nasıl bir durumdasınız az düşünn şu halinizi, ya da anlayan biriyle dertleşin kesip atın
- 7 ay
hocam böyle düşünmeyin, benim kaç tane kadın ile tokalaşmayan tanıdığım var, adamlar kimisi 35-40 arası, evet çok sevgilisi olmuş olan da var, ama çizgisini bozmuyor, kendini uymayanla vedalaşıyor, kimseyi de üzmüyorlar,,, siz temz olun kalbiniz güzel olsun hocam, Allah a da dua edin, bizde bir şey yok hocam, biz zavallı insanız
- 7 ay
evet ilk adım iyi attınız, madde 1 : 1 adamdan 2 kişi asla bekleme , bekar iken ne ise evlenince o olacak , 2- sadece sen izleme , aşığpım dersin o arada pisliği vardır görmezsin hayatın zindan olur , 3-islamı yaşamaya çalışan insanların islama uygun hiç bir sözünü duymamazlık yapma, onlar seni kardeşi görürler, kötülüğünü istemezler, gece sen uyursun kaç tanesi buradaki hakaret edenlere bile dua ederler, islam ahlakı böyledir , 4-düzel-ecek , yap-acak denilen bir şey seni üzecek ise asla o erkeğe yaklaşma , 5-erkek bekar çapkın ya da yılışık ise evlenince düzelmez , uzak dur,6-erkeği dünyanın neresinde olursa olsun etrafındaki camilerin imamlarına kesin sor , o çok önemli , 7-daha çok eksik vardır ama bunlar hayati konular,8-kendini manevi hazır hissetmez isen ; güneş doğmadan ve batmadan 100 subhanallahi ve bihamdihi, estagfirullah ve etubu ileyh bu zikir ile meşguliyeti bırakma ,8-iyiler gerekeni yaparsa mutluluk onların olacaktır
- 7 ay
nasibinizde evlilik varsa ; namazsız a yaklaşmayın, ayırca, emin olun nasipte varsa gece sizin için uyanan, ya da belli vakitlerde sizi düşünen üzülen, özleyen bir eşiniz vardır, siz de onun için dua edin, haram a düşmesin, çünkü haramlar bazı zaman kızlar çağırıyor, erkek ret veriyor,, siz duayı bırakmayın, biz çok değerli insanlar tanıdık,35 üstü bekar ama adam saatlerce zikir yapsa daha da cezbeden isteği artıyordu, burada seviyesizlik çok, buradaki avamlara bakmayın, herkes ile burada istişare de asla yapmayın
Soran7 ayTeşekkür ederim güzel fikirleriniz için , her şey sizin için de çok güzel ve kalbinizce olsun inşallah 👍💐
- 7 ay
teşekkür ederm, umarm konuştukarımz işe yarar hocam, hayatta 1 nefes bile değmeyecek insan ile geçmz, dikkatli olun,, şu an çok sayıda bozuk erkek var, kanunda da cezaları yetersz oldundan Allah korkusu da yoksa kadınlar çok mağdur kalıyr unutmayn
Soran7 ayEvet haklısınız,
- 7 ay
karar sizin, hayatı planlayan siz olacaksınız
7 ayÇünkü adını koyunca her şey poka sarıyor.
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
7 ayUtanıyordur
01 Yorumla
Soran7 ayCesaret vermek için instigramdan istek attım takipleşiyoruz artık. Sence daha ne kadar süre adım atmazsa benle ciddi düşünmüyormuş deyip ondan vazgeçeyim
7 ayKorkakmis belli ki
03 Yorumla
Soran7 ayCesaretlendirmek için istek attım kabul etti, takipleşiyoruz.
- 7 ay
Çok şükür 😂😂
Soran7 ayİstek attıktan sonra iki yerden durum attım 5 gün sonra. İnstigram durumumu 6 saat sonra açtı, whats upı hiç açmadı. Normalde sorunu cesaret olsaydı istek attıktan sonra bi mesaj yazmaz mıydı? Ya da durumlarıma daha erken açmaz mıydı? Görmeme ihtimali olduğunu düşünmüyorum.
Sen tam işaret yakamamışsın
02 Yorumla
Soran7 ayİstek attım takipleşmeye başladık. Yeterli işarete girer mi bu? Profilime baksa erkek takipçim olmadığını görcek, yani ona istek atmanın altındaki özel anlamı anlaması gerekir mantıken
Sen git söyle
023 Yorumla
Soran7 ayAynı iş yerindeyiz, reddedilirsem kaldıramam
Soran7 aySen ne düşünüyorsun? İlgisini açıkça belli edip 2 ay neden açılmaz? Aslında kaçırmak istemeyeceği bir kızım
Soran7 ayNeden öyle dedin? Hoşlanan erkek açılır mı 2 aya. Kimisi cesaret edemiyormuş?
Soran7 aySen rahat açılan biri misin?
- 7 ay
ben de kolay açılamam
Soran7 ayBazı erkekler çok reddedilince kabuğuna çekiliyormuş bu konuda. KS da bazı erkekler artık karşıdan bekliyorum diyorlar. Keşke herkes sen gibi olabilseydi
Soran7 ayİnstigramdan istek bile atmadı hala? Normal mi bu
Soran7 ayHaklısın galiba😥, vakit ayırdığın için teşekkürler
Soran7 aySon bi şey sorabilir miyim? Madem açılmayacsk niye ilgi gösterdi? Aslında başlarda 3 hafta felan etrafımda dolandı beni gözledi fakat ben anlamadım. Sonra anladığımda ilgisi hoşuma gitti ve hoşlandım zamanla. Sonra karşılık verdim ben de. Madem samimi değil veya açılmayacsk miye hala her gün beni görmek için odama geliyor bi bahaneyle. Açılmayacsksa , beni kendine bağlayarak kendini tatmin mi ediyor? Beğenilmek mi hoşuna gidiyor. Bana ilgi gösterdiğinden beri diğer kadınlarla daha resmi. Eskiden daha rahat konuşurdu. Şimdi daha resmi davranıyor. Bi yandan ciddiye benziyor. Ciddi değildiyse bana çok büyük haksızlık yaptı 😥
Soran7 ayBen sevgili yapan bi kız değilim, görücü usulu hariç hiç bir erkekle görüşmedim çıkmadım. Duruşum tavrım belli. Yani niyeti ciddi olmayanın eğlenmek için adım atmaya çekineceği biriyim. Tesettürlüyğm ve iş yerinde erkeklerle muhabbet etmiyorum. Bu yüzden de bana sadece “ ciddi” düşünen kişiler yakınlaşmaya çalışır diye düşündüm hep.
- 7 ay
Dedim ya hoşlanmış beğenmiş olabilir ama bu yetmez ki bak çok açık ve net bir şekilde tekrar söylüyorum bi erkek eğer seni gerçekten beğenirse ciddi anlamda ve evlilik düşünürse ne yapar eder sana bunu zaten söyler ama eğer ilgi gösterip başka hiçbir şey yapmıyorsa altında ciddiyet hariç her şey olabilir bunu unutma...
Soran7 ayBen böyşe biri değildim, son iki ay çok değiştim. Basiretim de bağladı. Hoşlandığım için sanırım. Teşekkür ederim, kafamı netleştirmeme yardımcı oldunuz
- 7 ay
2 ay cesaret sorunu olmaz, en fazla 1 hafta olur, sonuçta bekar insan her an evlenme adayıdır, kimisi loy loy, onları demedik de
- 7 ay
bilmiyorum hocam, sorunlu iş bunlar, ülkede mi dışarıda mısınız bilmem ama biraz da sizle gerçekten ilgilenenler var mı onu düşünün, böyle 1 kişiye bağlı hayat zor geçer,, neden kendinizi üzersiniz
Soran7 ay@emrecan0018 bu çocuk koyu ülkücü, ben de mardinliyim, kürt üm fakat siyasetle hiç alam yoktur. Zaten dindar ailelerin olmaz pek. O da siyasetle alakam olmadığını biliyor. Fakat “ bizden olur mu? Bu kız bana uyum sağlar mı? Ya takılıyor olabilir mi? Takılıyor olsaydı bile kararını netleştirip ilgiyi ona göre göstermesi gerekirdi değil mi?
- 7 ay
kardeşim bak ; memleket sıfır problem, mesele karakteristik uyum, istersen afrikadan evlenirsin, ayrıca soruyu soran olarak sen erkek misin, bu kız olur mu diyorsun, takılma dersen evet çok insan karşı cins ile kimisi saatlik ya da günlük bile takılmalar maalesef oluyor
Soran7 ay
Merhaba, size anlatmıştım daha önce bilmem hatırlar mısınız iş yerimden bir adam üç aydır bana bakıyordu heyecanlanıyordu şarkı söylüyordu ve iş yerindeki odama geliyordu yanımdaki karşımdaki insanlarla konuşuyordu diye. Siz uzak dur demiştiniz bana en sonda. Ben dayanamayıp takip isteği attım Instagram‘dan kabul etti takipleştik. Fakat sonrasında herhangi bir adım atmadı bana. Tek yaptığı şu oldu önceleri bana açık açık bakmıyordu şimdi iki defa kafasını çevirip bana baktı iki defa ve yine iş yerime geliyor hatta yarım saat kalıyor benim için geldiğine eminim şüphem yok. Ne yapmaya çalışıyor bu adam. Benim Instagram‘dan hiç erkek takipçim yok. Ona istek atmamın özel anlamını anlamış olması lazım. Buna rağmen 1:30 haftadır herhangi bir adım atmadı sadece etrafımda dolanmaya devam ediyor sizce ne yapmaya çalışıyor bu adam?
7 ayDüşünerek 31 çekme aşamasindadir henuz
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,6b cevap paylaştı. Mal olduğu için
00 YorumlaÖzgüvensiz
08 Yorumla
Soran7 ayNormalde çok sosyal biri, özgüvenli de
Soran7 ayEvlenmek isteyen birisi ama. Garip değil mi? Biri “ acaba senle ilişkiye inancı mı yok, gelecek göremiyor” olabilir dedi. Farklı olduğumuz yönlerimiz var. Fakat öyleyse bile niye hala beni etkilemeye çalışıyor. Ben dindar biriyim, yani cinsellik yaşamayacağımı biliyor. O zaman evlilik te düşünmüyorsa niye etkiliyor beni? Aklımı niye çeliyor. Ondan hoşlanmıyordum bile. Dikkatimi çeke çeke hoşlandım
Soran7 ayYa reddederse? Rezil olduğumla kalırım. Bazı erkekler hem bskıyor hem de iş ciddiye binse tüyüyor. Ben kaldıramam böyle bi şeyi
- 7 ay
@lawliette emin bir şekilde neden reddetmeyeceğinizi düşündüğünüzü sorabilir miyim? :)
Gizli Üye(25-29)7 ayUtanıyordur
01 Yorumla
Soran7 ayTakip isteği attım takipleşmeye başladık. Cesaret vermek için yeterli bence. Neredeyse aile dışında erkek takipçim yok çünkü
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat