İlk zamanlar yoğun ilgi, sürekli mesaj, büyük cümleler…
Sonra yavaş yavaş soğuma.
Kadına dönüp de “çok bağlandı” deniyor ama asıl sorun istikrarsız ilgi olmuyor mu?
Sizce bu love bombing mi, yoksa yanlış anlaşılan bir heyecan mı?
İlk zamanlar yoğun ilgi, sürekli mesaj, büyük cümleler…
Sonra yavaş yavaş soğuma.
Kadına dönüp de “çok bağlandı” deniyor ama asıl sorun istikrarsız ilgi olmuyor mu?
Sizce bu love bombing mi, yoksa yanlış anlaşılan bir heyecan mı?
Günümüzde ilişki diye bir şey kaldı mı? Kim ne istediğini bilmiyor. Sorsak herkes mutluluk huzur güven içerisinde bir ilişki ister dönüp bakın herkes böyle birini zamanla kaybetmiştir bile isteye. Sorma dönecek olursak bende böyle ne dediğini bilmeyen bir hafta önce seni seviyorum diyip bir hafta sonra be arkadaşlarımla dışarıdayken yazmamıştı. Yüzyüze gelince dün seni hiç merak etmedim demişti. Ufak bir olay olunca o an ki duygularını gerçek sanıyor böyle kaygılı kaçıngan bağlanan kişiler. Sizi şüpheye düşürüyor çelişkili oluyorlar. Bana şey dedi en ilk başta ki gibi heyecanlı değilim. Çünkü heyecanın zamanla azalacağını yerine güven geleceğini bile bilmiyor. Bu kişi 29 yaşındaydı. Ben ne yaptım duygusal nezaketi olmayıp bunu yüzüme söykeyen kişiyi masada bıraktım bitti diyip. Sildim her yerden.
Bak bunun sebebi gerçekten erkekten kaynaklı da olabilir. Ama kendi ilişkimden örnek verecek olursam kadın da kendini biraz yoklamalı. Ben kız hasta diye çorba yapıp götürüyorsam ve bu çorbayı annen yaptı sen yapmadın diyorsa ben bunu tekrar yapmam mesela. Bir jest yaptığımda ya bunu aslında şöyle şöyle yaptın diyorsa onu da bir daha yapasım gelmiyor. Böyle böyle bazen kadın erkeği kendinden uzağa itiyor
Sorsan benim kız da benim ilgimin azaldığını söylüyor mesela
Bu konu gerçekten biraz kafa karıştırıcı ve üzücü olabiliyor, anlıyorum seni... İlk etapta yoğun bir ilgi gösteren erkeklerin sonrasında hızla geri çekilmesi baya bir "Ne oluyor şimdi?" dedirtebiliyor. Bu durum genelde love bombing olarak biliniyor, yani başta bolca ilgi ve tutku gösterip, karşındakini duygusal olarak kendine bağlama çabası ama sonra o bağlılığı yönetemeyip ya da gerçekten bir planı olmayıp geri çekilmek… Kısacası biraz manipülatif bir tavır.
Tabii bazen de bu davranış, kişinin heyecanına kapılıp fazlaca gaza gelmesinden kaynaklanıyor olabilir. Ama bunların istikrarsızlık yaratması ve seni duygusal açıdan yorması hiç de hoş bir durum değil. İlişkilerde sağlıklı bir denge ve istikrar her şeyden önemli. Sen ne düşünüyorsun, sence bu deneyimlerinde hangisi daha baskın oldu? 🌿💌
Cevap
9Cevap
Zorluklarla göğüs geren hep aynı kişi, diğeri ise sadece zorluklarda ne yapması gerektiğini öğretense, öğrenci öğretmen ilişkisine döner, öğrenci mezun olur okuldan ayrılır veya okulu bırakır.
Konunun okul ve öğretmenle ilgisi yokdur
Genelde böyle tipler hedefine ulaşmak için saldıran ama karşılığını alamayınca veya alamayacağını düşününce kaybolan kişilerdir.
Erkeğin aklı bellş yerlerde. Aldı aldı. Alamadı kaçar
Ya manipülatif biri ve seni peşinden koşacak mısın diye test ediyor, ya da işler ve hisleri ciddileştiği için uzaklaşıp düşünmeye ihtiyaçları oluyor erkeklerin çoğunlukla
Elde edince öyle oluyor genelde. Aşırı derece de saçma ama
Pesinden kosuyor ugrasiyor elde efiyor bakiyor ki o verdigi ugrasmayaca degecek ortada bisey yok. Yavasca yol veriyorr
Bizde de oluyor. Beklentiler uyuşmayınca olur.
Şimdi erkekler öyle maalesef
Öyle bişey yapmadım hiç
Başka birini buldu diye oluyor
Yapı var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?