Genelde ilişki içinde olan insanlara "mutlu mu olmak istiyorsun, haklı mı olmak istiyorsun" diye sorarlar, ilişkide haklı olmak mutsuzluk anlamına mı gelir? Ben haklıysam haksızlığı kabul etmem, illa mutluluğu ben belirlemek zorunda değilim, bu söz karşı taraf için de geçerli sonuçta, haksız olan alttan alırsa sorun kalmaz.
İlişkide haklı olmak, mutsuz olmak anlamına mı gelir?
İlişkiler de, tartışmalar da önemli olan haklı çıkmak değil mutlu çıkabilmek. Kim haklı savaşı veriyorsa iki taraf, birbirleriyle yarışıyorsa zaten bir problem vardır.
Evet bazen öyle olabiliyor haklı olmak insanı mutlu etmez özellikle tartışmalarda veya anlaşmazlıklarda önemli olan haklı çıkmak değil karşılıklı anlayış ve uyum sağlamak haklı olursun ama sürekli kavga ve gerginlik varsa huzur kalmaz mutsuzluk gelir
Her haklı olduğun konuda alttan alırsan o ilişki olmaktan çıkar erkek olsun kadın olsun fark etmez karşı taraf bunu suistimal eder zaten affeder diye sonra üzülen sen olursun o dozajı kaçırmayın !
Hata varsa gerektiğinde haksız olduğunu kabul edip özür dilemeyi bilmeli her konuyu tartışmaya çeken haklı olduğunu iddia eden kişiler hiçbir ilişkisinde mutlu olamaz
Bu cümleyi çok duydum: "Mutlu mu olmak istersin, haklı mı?" Ama esas mesele şu, her zaman haklı olmak değil, anlayışlı olabilmek önemli. İlişkilerde bazen haksız olduğumuzda bile empati kurup köprüler kurmak gerekiyor. Tabii ki haklıysan haksızlığa boyun eğ demiyorum ama çözümü "ben haklıyım" diye diretmek yerine daha yapıcı bir yerden aramak ilişkinin yıpranmaması açısından süper olur! 😌 Sence uzlaşmak mı daha önemli, yoksa haklı çıkmak mı?