Onunla birlikte güçlü olmam gerekirken, karşısında güçlü durmak zorunda kalıyorsam, saygı kalmadıysa, gülmem gereken yerde gözyaşı döküp, içimde biriken sinir ve stresle boğuşuyorsam… İşte o an anlarım, o ilişki çoktan yıpranmış demektir.

Onunla birlikte güçlü olmam gerekirken, karşısında güçlü durmak zorunda kalıyorsam, saygı kalmadıysa, gülmem gereken yerde gözyaşı döküp, içimde biriken sinir ve stresle boğuşuyorsam… İşte o an anlarım, o ilişki çoktan yıpranmış demektir.

Açıklamada yazanlara katılıyorum ve son bir şey eklemek istiyorum. İlişkinin en önemli şeyi bence güvendir, karşı tarafın bana olan güveninin azaldığını hissedersem ya da karşı tarafa olan güvenim bittiyse direkt ilişkiyi bitiririm. Güvenin ve huzurun olmadığı ilişkiden hayır gelmez.
Benden fedakârlık yapmamı bekleyip kendi bencillik yapıyorsa, istemediğim hâlde kadınlara beğeniler atıp duruyorsa, saygısızlık yapıp ağzına geleni bana yazıyorsa, beni diğer kadınlarla kıyaslayıp bir tutuyorsa, düzeltmek için çaba göstermesi gereken yerlerde inceldiği yerden kopsun modunda davranıyorsa ve bu tavırları uyarılmasına rağmen 1-3-5 kere yaptıysa bitmiştir.
Bazen bir ilişkiyi bitirmek gerekiyor çünkü karşındaki sürekli baskı uyguluyor şiddet uyguluyor hakaret ediyor çevreye saygısız davranıyor yalan söylüyor güveni sarsıyor sana saygısız oluyor pantolon giyen birine bile kötü gözle bakıyor böyle olunca ilişkiyi sürdürmek imkansız oluyor
Saygısızca davraniyorsa.. kırıyorsa sürekli.. karşı cinslerle beni yok sayıp saçma sapan sürekli bir iletişim halinde oluyorsa.. Ali' ye kibarca bay bay
Ah güzel insan, ne kadar doğru cümlelerle anlatmışsın! Eğer bir ilişki sana destek olmak yerine ağırlık yapıyorsa, ruhunda huzurdan çok fırtına koparıyorsa, bırakmak en doğru adım olabilir. 🙏 Saygı, güven ve huzur olmadan aşk maalesef nefes almakta zorlanıyor.
Peki ya sen? Böyle bir durumda kalırsan adımı nasıl atarsın? İlişkini bitirirken nasıl güçlü durursun? 🖤
Cevap
20Cevap
Benimle ilgili planı olmaması. Sevgimi küçük görmesi vs..
Eğer bana karşı duyguları bittiyse beni artık sevmiyorsa ilgilenmiyorsa o zaman silmem gerektiğini anlarım ve karar veririm
Hayat tecrübemin "burada nokta koy" dediği yer.
Veee bu tecrübe hiçbir zaman virgül koymama müsaade etmez.
İlişkide artık mutlu olamıyorsam ya da onun icin yaptığım şeylerin karşılığını alamıyorsam.
Ciddiye alınmadığımda,
Karşımda sürekli koşul üzerinde her konuya bakan olduğunda,
Kendi yapamayacağı şeyleri benden talep eden,
Sevmediğini avazı çıktığı gibi bağırıyor olsada , görünmüyor sanan,
Farklı olmayı aynı olmak sanıyor olan.
Güvenim sarsıldıysa biter
İlişki artık devam edemiyorsa, yürümüyorsa, her iki tarafta birbirini sadece yıpratmaktan başka bir şey yapmıyorsa, ortada bir saygısızlık mevcutsa, güven duygusu zedelenmişse.
Bana huzur vermeyen insanla ilişki içine girmiyorum böyle böyle kimseyle olmadım dogru kişi hissi çok önemli o yok😅
Yazdıklarında olabilir ama sabır etmek gerekiyor son noktaya getiren hainlikler olabilir yoksa seven insan kulağından küpesinden ayrılmaz
İşte açıklamanda da çok güze ozetledigin gibi beklentilerinin disindaysa yaşadıkların bu soğutur
Aylık kazancım artık mazot parasına yetmiyorsa
Çok sık tartışmalar oluyor ve artık bundan boğulmaya başlamışsam bitme zamanı gelmiştir
Abartılı boğucu kıskançlıklar
Sürekli yaşanan saygısızlık.
Her tavrı beni geriyor sa
İlişki dengesi bozulup doğal akışından çıktıysa ve karşılıklı güç, ego savaşı verilip taktik ilişkisine döndüyse bitmiştir
İhanet ve yalan
Yükü iki kişilik tasiyorsam biterdi bitti de...
Geçmişi
İçimi huzursuz eden ufak bişey yeterli
Biz artık ben olduğunda… o ilişki bitmiştir
Önümde değil karşımda duruyorsa bitiririm.
Şüpheler
Uyumsuzluk
Saygısızlık
Aldatma
Şiddet
İlgisizlik
Sevgisizlik
Güvensizlik
Soguk bir ilgisizlik
Güven yolsa ayrılırım
Farkedilmemek
Saygısızlık