Yeni ilişkidn çıktım tavsiye verin litfen?

Yeni ilişkidn çıktım 1.5 yıl sürd ailemle ailessiyle de tanıştm. Ciddiydi. Ama ilişkide sürekli şahsıma hakaret aşağılama vardı. İyi anlarımız oldu ama kötü anlarımızda gururumu kırıcı sözler söyluordu. Senden bi cacık olmaz. Önündekini taşıyamıyorsan ver ben taşırım. Kıyaslama vs. İlişkide ben daha çok seviyorum o ise ilişkiye benm sevgimi görerek başladı ve zamanla beni sevdi ama benim hep 100 se onun 20-30-40 oldu sonlara dogru 90 olmuş eşit gibi olduk. Ama ailesinde geri dönüşü olmayan bi saglım durumundan dolayı sürekli gergin sinirli oluyordu benm yaptıgım her hareket gözüne batıyor snra hakaretlere neden oluyordu ailesnn durumundan dolayı sürekli hakaretlerininsindirdim ama daha dayanamadm ayrılalım dedm ama unutamıyorum. İçimde onun gibisini bulamayacaksın diyorm ama gururumun o kadar inmişki yanınd yürüyeme hale geldim. Be yapmam lazm nasıl unuturum. Evlensek net zor bi evlilik olurmuş. Bosanırdık belkide çocugumuz olmasa bu sefer de senden erkek olmaz diyebilirdi sinirlinhalindeyken. Nasıl unutacagım tüm malzemeler elimde ama unutamıyorm

Yeni ilişkidn çıktım tavsiye verin litfen?