5 ayBu soru aslında tek bir “doğru” cevabı olmayan, vicdan ve sınırlarla ilgili bir soru.
Bence mesele “geçmişin temiz mi?” sorusundan çok şurada düğümleniyor Evleneceğin insanın bilmesi gerekenler neler? Hangi detaylar dürüstlük, hangileri gereksiz yük? Herkesin geçmişinde hatalar, pişmanlıklar, kırılmalar olabilir. İnsan olmak biraz da budur. Önemli olan.
Geçmişte kalmış mı?
Bugünkü değerlerini ve sadakatini etkiliyor mu?
Karşındaki insanı doğrudan ilgilendiriyor mu?
Dürüstlük; her ayrıntıyı dökmek değil, yanıltmamak demektir.
Bazı şeyler açıkça söylenmeli (önceki evlilik, ciddi ilişkiler, bugünle bağlantısı olan konular gibi).
Bazıları ise sadece merak giderme seviyesindeyse, paylaşılmaması da dürüstlüksüzlük değildir. Şu da çok önemli bir nokta var
Eğer biri seni geçmişinle değil, bugünkü duruşunla kabul edemiyorsa, sorun geçmişte değil, beklentidedir. Geçmiş kusursuz olmak zorunda değil
Ama geçmişle hesaplaşılmış olmalı
Ve anlatılanlar, güveni beslemeli; yıkmamalı
Bu soru genelde şunu da fısıldar
“Beni olduğum gibi kabul eder mi?”
Asıl cevaplanması gereken soru belki de budur.13 Yorumla- 5 ay
Evet haklısınız
- 5 ay
Teşekkür ederim.
- 5 ay
Rica ederim
En İyi Cevaplar
5 ay@ nightwalk35 valla kusura bakma hiç hosgorulu olamiycam dinde ahlakta görgü de benim dediklerimi savunuyor. Muslamanim deyip inandım diyorsa her hareketi bakirligini sorgularim kendi kız kardeşini ablani cocugunu böyle biri kandirsin istermisin. Insanin midesi bulanıyor 500 tane bedene dokunmuş adam heryerini eklemiş elletmiş. Sen zina yapan adamak evlendiginde senin de maneviyatın kararacak perde inecek. Dusun ki Allah korusun bu HIV fatif senin ailenden bir kızla evlendi. Sen huzurlu mutlu mesut mu olacaklar zannediyosun. Yabanci kızla evlenen erkekler ülkenin erkekleri onca pislik yaptıkları ve kendileri gibi yabancı kız buldukları için her şey mükemmel görünüyor. Allahta zina edeni hem bu dünya da hem öteki tarafta sinayacak. Bazilarini da gayet mutlu yaşadıklarını goruyosunda Allah bu dünyada eglensinler oyalansinlar bize bişey dokunmuyor zannetsinler diye azabını ahirete bırakıyor. Daha şiddetli yaşasın diye bu dünyada hatasını göstermiyor. Bunun gibi tiplerde zannediyor ki bana hicbisey olamayacak. Hala yazmış neden birini isteyemiyorum diye çünkü isteyemezsin temiz kızların günahına giremezsin inandigin dinin sahibi söylüyor zaten müslüman değilsen bu bahsettiğimiz kızlarla işin yok. Onlar için seçilecek aday bile değilsin. Rica ederim anlatma bellimi acikgozluluk yapmaya çalışan bir avel
218 Yorumla- 5 ay
Kardeşim sen kendinde misin? Ben nereden zina yapan erkekle evlenirim demişim? Okuduğunuzu anlamakta nasıl bu kadar sorun yaşayabiliyorsunuz? Resmen algınız kapanmış
- 5 ay
Algıda problemi olanlar soruma yorum yapmasın
- 5 ay
Ve diğer yorumun için de konuşuyorum. İnsanların anlayışları umrumda değil. İslam ne diyor ben ona bakarım. İslam kadının da erkeğin de bekaretinin fiziksel göstergesi olmadığını açıkça belirtiyor. Konu tartışmaya kapalı
- 5 ay
Aynı şeyi düşünüyorum ama sen hangi toplumda yasiyosun kardeşim. Bizim için durum aynı değil seninde algın tamamen bozuk. Bunu diyen adama normal yaklaşıp bana diklenmen tam olarak fiyasko
- 5 ay
Hayır aynı şeyi düşünmüyoruz. Ben İslam'a göre bakıyorum, sense kendi kişisel görüş ve algılarına göre bakıyorsun. İnsan yargılamak İslam'a ters ama sen yargılıyorsun. Ben zina yapan biriyle evlenirim demedim. Ya da bunu tercih ederim demedim. Zina edenlerin karşılaştığı ve karşılaşacağı 2 dünya azabını ben de fazlasıyla biliyorum zaten. Ben o konuşan adamı da savunmadım. Kusura bakmayın da ikinizde de problem var. Sen desen insanları gunahlarıyla yargılıyorsun, o adam desek kendin gibi birisiyle evlenmeyi tercih edebilirsin diyorum bana boş boş cevaplar veriyor.
- 5 ay
İkiniz de yanlışsınız
- 5 ay
Ee burada sen nerdesin ideal dünya düzeni var da bizim mi haberimiz yok. Gercek hayat o kişi ve benim dediğim kadar apayrı. Herkes kendi penceresinden bakar o kendince yanlısı doğru diye yorumluyor. Sende onu anlamaya çalışan ellerini kavusturup derdini dinleyen psikiyatrist gibi hayır öyle olamaz böyle olmalı diye alt perdeden konusuyorsun. Adamin dediğinin meali açık istediğim kadını kullanırım evlenmeye gelince temiz olanı isterim. Ulkede bunlardan çokça var anlayacakmis gibi empati mi yapasin geldi.
- 5 ay
Ben ona hak vermedim. Ona gereken cevabı da verdim zaten. Okursan görürsün. Diyecek başka bişeyim yok. İkimiz de yanlışsınız
- 5 ay
İkiniz* de
- 5 ay
Valla asıl politiklik yapan yanlış olan sensin. Paralel evrendeki istenilen dünyada degilisin yanlış ve doğru keskin bir şekilde ayrılıyor. Ya siyahsin ya da beyaz gri bolgelerde dolaşarak ben doğruyum diyemezsin
- 5 ay
Politik değilim. İslam'ın emrine karşı gelen sensin. İslamda kınamak diye bir şey söz konusu değil. Seninle aramızdaki fark şu ki ben İslam'a karşı haddimi aşmiyorum. Sen ise haddini aşıyorsun.
- 5 ay
"Kınamayınız, kınadığınız şey başınıza gelmedikçe ölmezsiniz." (Tirmizi, Kıyamet, 53, no: 2507; Beyhaki, Şuabu'l-İman, 5/315, no: 2778; bk: Keşfu'l-Hafa, 2/265)
"Ey diliyle Müslüman olup da kalbine iman nüfuz etmemiş olan (münafık) lar! Müslümanlara eza vermeyin, onları kınamayın, kusurlarını araştırmayın. Zira, kim Müslüman kardeşinin kusurunu araştırırsa, Allah da kendisinin kusurlarını araştırır. Allah kimin kusurunu araştırırsa, onu, evinin içinde (insanlardan gizli) bile olsa rüsvay eder."
Aldın mı cevabını? Başınıza ne geliyorsa dininizi bilmemenizden geliyor. Siz başka gunahlar işlerken işlemediginiz bir günah konusu açılınca hemen başkalarını kınama derdine düşünüyorsunuz. Ben de zina yapmadım ama kimseyi kınamıyorum. Kınama hakkına da sahip değilim zaten. Kimse değil. İnsan önce haddini bilmeli - 5 ay
Yanlışa yanliş diyorum karşımdaki adamda bunun farkında ve inadına aynı şeyi söylüyor sence bu ayiplanmayacak bir şey mi? Ahlaki mi diyelim. Ben dinde bu var diye uzun uzun açıklıyorum uzak tutmak istiyorum. Hakaret bile etmedim kendiniz dediniz alginiz bozuk diye. Kuran'da geçiyor temiz kadın temiz erkek deyişi kendim mi uydurdum onları. Bu haddi aşmak değil sert bir şekilde uyarmak karşımda cinsellik yaşamış olan 16 yaşında erkek çocuk yok. Tabiki uyarma şeklim farklı olacak. Yapma emi etme emi mi diyecem? Çocuk değil yetişkin bir adam? Herşeyi de farkında inadına aynı şeyi savunuyor. Yeri gelince anlamayan insanı kinayacaksin ayiplayacaksin. Beddua da hoş gorulmemiş ama herkesin dilinde peygamberinde iki kişiye bedduası var. Insaniz biz normal bunlar. Bu kişi sence ders alır gibi mi duruyor? Merhamet bile herkese gösterilmez ben niye bu kadar pis düşüncesi olan adamı sırtını sivazlayayim.
- 5 ay
Sana kimsenin sırtını sıvazla diyen yok. Herşeyin ortası makbul. Niye ya ifrata ya da tefrite kaçıyorsun? İslam'da kınamak yanlış bir şey ise sen bunu yapamazsın. Sırtını sıvazlamıyorsan kınayacaksın diye bi kural mı var? Kaç yaşına gelmiş ama bir şeyleri fark edememiş adamı kınayarak sen mi öğreteceksin bişeyleri? Öğretemezsin. Dinlemez de anlamaz da. İkinizde de aynı şeyi görüyorum. Sürekli kendi fikirlerinizi söyleyip duruyor ve asla karşıdaki insan ne yazmış bi okuyup anlayayım demiyorsunuz mesela.
- 5 ay
Tatlım okumuyosun sanırım araştırip sırf rezil etmek için ortaya dökmeyin diyor. Ben araştırmadım kendi ortaya döktü hatta sana söyledi ve bundan da çekinmedi yetmedi pişkin pişkin ben kirli olsamda temiz kızla evlenicem dedi. Koskoca paragraf yazı yazmişsin aynı şeyi defaatle söylemeye devam etmiş. Karsimdakinin kusurunu araştırıp toplumda eza ve cefa çekmesini istemek ayrı günahının farkında olup afişe eden bundan da rahatsızlık duymayan birini kınamak ayrı. Zina etmiş birinin cezası var biliyosun dimi kinayabilirim yani. Peygamberin hadisinde geçen konu bambaşka. Bizzat fitne çıkarmak için stalkerlik yapan dedikodu yayan başlatan toplumdan afaroz edilmesine sebep olunan kişilerden bahsediyor.
- 5 ay
Ben o adama kaç sefer dedim ki eğer senin gibi bir geçmişi olup sonradan tövbe eden bir kadını da kabul ederim diyorsan sana hak veririm dedim. Cevap veremedi. Evet onu da kabul ederim deseydi hak verirdim. Sonuçta tövbe edip pişman olan insanın günahlarını Allah siliyor ve temizlenmiş oluyor. Dolayısıyla o da temiz hükmünde sayılır İslam'a göre. Ama kendine gelince her haltı yiyip karşısındakine gelince tövbe etse de ben kirli geçmişi kabul etmem diyip çifte standart kafasındaysa ona zaten hak vermiyorum vermem de. Bu kadar konuşacaginiza once yazdıklarımı iyi okuyup anlayın da ondan sonra cevap verin
- 5 ay
Ben paylaştığın hadisteki bir kriteri karşılamiyorum maalesef üzüleceksin ama. Kendi özelini oraya yazıyor bundan cekinmiyor gayette mutlu utanmiyorda Eger deseydi ki ben böyle bişey yaptım pişmanım ama evlilikte benim gibi bir kadıni istemem çünkü başka erkek dokunmuş olur kendimi kiyaslarim sevemem benimseyemem tövbe ettim evlenmeden önce de bundan bahsetmedim miyim kadınlar kabul eder mi diye içinde kaygı yaşıyorsa pişman olmuşsa kimse kinamaz. Bu zihniyete sahip birinin de gönlü rahat etmez iş ciddiye binmeden kendi açıklar karakterli biridir. Ama senin bizim muhattap olduğumuz kişi olgun ve ne yaptığını bilen biri bundan da gurur duyuyor günün birinde birimize denk gelmeyeceğinin garantisi yok. Bizim empati yapacağımız kişi bu adam mı? Kesinlikle bu adam o adam değil. Tek hatam var o da " hiv " diye nitelendirmek. Birlikte olduğu kişilerdeki virüsü yıllarca taşıyabilir erkek tasiyicidir kadın bulaştırır. Boyle biri yüzünden ölmek isteyeceğimi zannetmiyorum
- 5 ay
Işte bu kişiyle neden empati kuruyorsunuz tabi ki kinanir yoruma açık ben edepsizligini araştırmadım. Dediklerimi kabul etmek istemiyorsun. Onun değirmenine şu tasiyorsun şu an
5 ayBöyle bir insanın olduğunu varsayarak konuşuyorum; elbette bilmesi gerekenlerden, geçmişimden bahsederim, isterse eğer detaya da girerim. Haklı bir istektir bu. İnsanı elde tutabilmek için, veya kazanabilmek için yaşananları gizlemek veya üzerini örtüp yalan söylemek büyük alçaklık olur diye düşünüyorum. Söz konusu kişiyi kaybedeceğimi anlasam, kaybedeceğimi bilsem bile yine de dürüstçe tüm gerçeklerimi en şeffaf haliyle önüne sererim (bunu daha evvel yaptım ve kaybettim, pişman değilim). Temizlik konusuna gelince; asla temiz değilim, yaşarken bir şekilde kirlendim ve geriye kalan insani vasıflarımı muhafaza etmeye çalışıyorum.
13 Yorumla- 5 ay
Doğru olanı yapıyorsun. Bir insan için geçmiş önemliyse bunu saklamak onun hakkına girmek olur diye düşünüyorum. Seni öyle kabul edecek olan da vardır illa ki
- 5 ay
Evet, hakkına girmek olur. Bir olmak isteyen iki insanın birbirlerinin geçmişini öğrenmeyi istemeleri gayet normaldir ve öyle bir durumda ben de isterdim. (Kimsenin beni kabul etmesine gerek yok, uzun zamandır seçimim yalnızlıktan yana)
- 5 ay
Doğrudur
- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
5 ayAllah'ın bildiğini kuldan saklamanın alemi yok her şeyi masaya koyacak kadar cesaretim var her konuda şeffaf yaklaşımı önemsiyoruz. Günümüzün belki de önemli sorunlarından biri de bu kaybetme korkusu ile gerçek benliğinden uzaklaşma yani kendini saklama ve farklı tanıtma...
İlerde de asıl kimlik açığa çıktığında ayrılık kaçınılmaz son
11 Yorumla- 5 ay
Aynen öyle. Yalancının mumu yatsıya kadar. Gerçekler bir gün açığa çıktığında güven yıkılır. Her şey daha da kötü olur. En başından şeffaf olmak gerekiyor
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
97Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Geçmişim tertemiz. Hiçbir erkekle yakınlık kurmadım. Her şeyin ilkini eşimle yaşayacağım.
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 20,6b cevap paylaştı.
u 5 ayAnlatırım, sevgilim kişisine de anlatıyorum her haltımı
20 Yorumla
5 ayHerşeyi ayrıntılı anlatmak gerekmiyor. Hataların varsa üstü kapalı anlatılır ama niyetinin önemli olduğu ve kulluğa dönüşün artık hayatında yer edindiğini belirtmekte fayda var. Efendimiz sav. Günahları anlatmayın diyor bu iyi değil. Keza O kişi Tevbe etmişse gerçek manada gecmiş sorulmamali. bama kişilik karakter olarak o kişi tanınmalı. Kişilerin geçmişini araştırıp kınamak özellikle yanlış. Sizler birinizin açığını örtün ki Allah da sizlerin açığını kıyamet günü örtüsün diye bir hadis var. Keza Hz Ömere biri geliyor kızının zona ettigini ama başkasının onu istediğini söylüyor. Hz Ömer ne diyor sakin nunu kimseye anlatma Onu iffetli müslüman gibi evlendirm zaten Tevbe etmiş hayra yanaşmış Allah kötülüğünü hayra çevirmiş.
18 Yorumla- 5 ay
Elbette haklısın ama benim dediğimdeki amaç açığını arayıp kınamak değil. Bazı insanlar evlenecegi kişinin geçmişini merak edip bilmek istiyor. Merak edip sormak istemeyene anlatmasınlar ama bilmek isteyip soran birine karşı da dürüst olunmalı. Çünkü yalan söyleyince o yalan bir gün mutlaka çıkar. O zaman da güven sarsılır. Daha kötü olur
- 5 ay
Tabiki dediğim gibi geçmişte hatalarım oldu ama artık Tevbe ettim. Niyetim seni Allah için sevmek ve O nun emaneti olarak benimsemek vs diyebilir. Asıl önemli olan kalp kişilik ve niyettir. ☺️
- 5 ay
Elbette diyebilir. Bunu karşındaki insan kabul ederse edebilir sorun yok. Ama bunu tercih etmeyen kişiler de olabilir. Kabul etmeyecek olanlar da olabilir sonuçta bu sadece sevap günah meselesi degil tercih meselesi de olabilir. Tercihler özneldir sonuçta. İnsan bunu kabul edebilir, etmeyebilir de. O yüzden dürüst olup kul hakkına girmemek gerekiyor diye düşünüyorum. Kabul edecek olan zaten eder.
- 5 ay
tamam işte dediğim gibi söylenebilir güzelce üstü örtülü şekilde zaten hocalarda böyle uygun görüyor. Ama tabi hatası olan insanında hayatına biri girmek üzereyken ben melaikeyim ben tertemizim demesi yanlış olur. hatalarım oldu lakin Tevbe ettim. Bunu hayatıma tatbik ettim ve Allah a yöneldim demesi beklenir. Karşısındaki insanda karakterine özelliklerine davranışlarına bakar ölçer biçer bir karar verir bence...
- 5 ay
Evet bence de
- 5 ay
Anlastigimiza göre 😂 cevabim Bende anlatırım tabiki yeterki dusurt saygılı ve Allah için değer versin.
- 5 ay
Anladım 👍🏻
- 5 ay
👍🏼👍🏼
Aşk İlişkileri konusunda 3,8b cevap paylaştı. Evleneceğim insana geçmişimi dürüstçe anlatabilirim çünkü ilişki güven üzerine kurulur saklamak yanlış olur açık olmak daha sağlıklı olur tabii bazı detayları zamanla paylaşmak isteyebilirsin ama genel olarak dürüst olmak en iyisi çünkü birlikte geleceğe adım atıyorsun ve karşı tarafın bilmesi gerekir
11 Yorumla- 5 ay
Bence de
Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı. Pis olsaydı da çekineceğimi hiç sanmıyorum. İşi evlenmeye getirdikten sonra gerçekleri söylemek kendinize yapacağınız en büyük kötülük.
33 Yorumla- 5 ay
Gerçekleri söylemek neden kendimize kötülük olsun
- 5 ay
Tanıma aşamasında en baştan söylenir zaten konuşulurken.
- Aşk İlişkileri konusunda 671 cevap paylaştı.
5 ayGeçmişimle ilgilenen biriyle evlenmem. Sonra kafasında kurup yapmadığı şeyleri de yapmış gibi yargılayıp insanı dürüst olduğuna pişman ediyorlar.
13 Yorumla- 5 ay
Herkesin öyle olduğunu düşünmüyorum. Aksine dürüst olmazsan ve sonradan bir şeyler çıkarsa o zaman güveni sarsarsın
- 5 ay
Ben, tam olarak herkesin öyle olduğunu düşünüyorum. Gözlemim ve tecrübem o yönde. Ha burnundan gelsin istiyorsa kişi, huzuru kaçsın istiyorsa kendi tercihi. Saygı duyarım. Ayrıca erkeklerin her şeyi olduğu gibi anlattığı ne malum? Çoğu palavra bakanı.
- 5 ay
Güven yoksa hiçbir şey olmaz zaten. Sana karşı yeterince dürüst olmadığını düşündüğün biriyle evlenmemelisin
- Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.
5 ayGeçmiş konusunda hassas bir yapıya sahibim. Eğer göze güzel olan, gönle de güzel geliyorsa, geçmiş konusu ilişki yaşamadan açılmalı. Verilecek karara yönelik devam edilmeli veya yollar ayrılmalı.
11 Yorumla- 5 ay
Bence de
Aşk İlişkileri konusunda 376 cevap paylaştı. anlatmayan aldatmış olur.. ve atiye bu konuda gerekeni söylemiştir "aldatan aldanır.."
11 Yorumla- 5 ay
Doğru
Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı. Zaten evliyim geçmişim derken de zaten çocuk yaştan tanıyıp evlendiğimiz için ondan öncesi hiç olmadı her anımda yanımdaydı...
13 Yorumla- 5 ay
Ne güzel. Allah mutluluğunuzu artırsın
- 5 ay
Rica ederim 🥰🌸
Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Söylerdim sonradan ortaya çıkıpta güven sorunu olsun istemem
24 Yorumla- 5 ay
Bence de
- 5 ay
Giden güven geri gelmiyor çünkü
- 5 ay
Doğru olanı yapiyosun
Evet anlatırım çünkü evlenmeye karar vermişsem zaten o aşamaya kadar karşılıkla sevgi ve saygı, 4+ yıl sevgililik gibi şeyleri aşmışızdır o yüzden anlatırım hem zaten geçmişimde bişey yokki olucpaınıda sanmam
10 Yorumla
5 ayGeçmiş sadece kişiyi bağlar. Saklamak gereksiz
113 Yorumla- 5 ay
Anlatmak da
- 5 ay
Anlatmayinca saklamış oluyorsun
- 5 ay
Geçmişte olan oldu ne yapabiliriz
- 5 ay
Geçmişi değişir demiyorum ki. Geçmişi bilmek isteyen ve soran insana dürüst olunmalı diyorum
- 5 ay
Geçmişte olanla kıyas eder erkek
- 5 ay
O zaman geçmişinize göre biriyle evleneceksiniz
- 5 ay
Bana mı dedin
- 5 ay
Evet burada senden başka kimse olmadığına göre
- 5 ay
Ben evlenmeye karşıyım
- 5 ay
Senin tercihin
- 5 ay
Kaba olduğu için yorumunu sildim. Herkesin düşüncesi kendine. Buna önem veren insanlar varsa. İlk ve tek olmak isteyenler varsa başkası bunu saçma bulamaz
- 5 ay
Sana saçma geliyorsa da sen kendine öyle birini bulursun. Herkes kendisine göre birini bulduk
- 5 ay
Bulsun*
5 ayBence anlatılması gerekiyor daha sonradan bir şeylerin açığa çıkması ve öğrenilmesi daha kötü.
11 Yorumla- 5 ay
Evet kesinlikle
5 ayBen sormayacağım söz verdim. Lütfen o da sormasın.
11 Yorumla- 5 ay
Sizin tercihiniz
5 ayTemiz veya kirli netiecede geçmiş.. Ve düzeltilemez..
11 Yorumla- 5 ay
Amaç düzeltmek değil zaten. İnsan bilmek istiyorsa bu söylenmeli
Aşk İlişkileri konusunda 409 cevap paylaştı. Anlatirim.
Ben isiklar içindeki sövalye değilim ki, habis muğlak ketum kaotik vahsi biraz zalim bir adamim.
Tabi kültürlü aristokrat gibi yetistirilmis beyefendi gibiyim ayni zamanda
10 Yorumla
5 ayBirincisi evet anlatırım masum bir geçmişim var. 2. Bu siteyi de mi bastınız sonunda?
11 Yorumla- 5 ay
Ben uzun zamandır soru soruyorum zaten bu sitede. Bastınız mi ne demek? Sen kimsin de site sahibi misin de bunu söylüyorsun dağdan gelip bağdakine laf ediyorlar hadsizler ya
- Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
5 ayAnlatmaz ise bu geleceği yok eder. Güveni bitirir. Er ya da geç ortaya cikar
11 Yorumla- 5 ay
Kesinlikle
5 ayDürüst olmazsa boşanma olur kesin anlatırsa bilerek o yola girilir saklı gizli boşanma sebebi
11 Yorumla- 5 ay
Bence de. Dürüstlük çok önemli her konuda. Yalanlar elbet bir gün çıkıyor ve güven kalmaz o şekilde
İnsanın gecmisini irdelemek islamda var mıdır bilmiyorum, gecmisimde bir sey yok benim ama karsi tarafa da gecmisini sormam. Huyunu suyunu saygısını vs görsem yeterlidir
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 7,2b cevap paylaştı. Her şeyi dürüstçe anlatırım. Başım dik alnım ak.
Ne kadar detay isterse o kadarını anlatmaya hazırım.
Kenarda duran eski telefonlarımda mesajlar bile duruyor.20 YorumlaBenim doğulu sevgilim vardı anlatmamıştım ters çünkü ama Ege taraflarında sevgilim var ona anlatabiliyorum olgunluğa ve bakış açısına bağlı aslında
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Anlatamayacağım bir şey yok, çok şükür. Bilmek hakkı, sorduğunda da anlatırım evet.
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 796 cevap paylaştı.
5 aydürüstlük şart ama detay zorunlu değil geçmiş temizlik yarışı değil sınır bilme meselesi evleneceğin insan seni bugününle seçer geçmişini didiklemekle değil güvenle bakar
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 848 cevap paylaştı. Benimle yakınlık kuran biri ben anlatmasam bile kim olduğumu kuşkusuz görür. Hikayem evleneceğim kişiye açık olacaktır ☺️ yalnız olmadığımı da görecektir
10 Yorumla
5 ayBen anlatabilirim geçmişim öyle kalabalık veya kirli değil ama sormaya ne gerek var mı geçmiş geçmişte kalmış zaman odaklı olmak gerekiyor geçmişe değil şu ana odaklı olmak daha mantıklı
22 Yorumla- 5 ay
Bu kişisel tercih. Bilmek isteyen insanlar olabilir. Herkesin önem verdiği şeyler farklı sonucfs
- 5 ay
Sonuçta
5 ayBen sanırım dürüstçe anlatabilirim. Çünkü o kişiyle gelecek hayali kuruyorsam hayatım boyunca bir yalanla yaşamak istemem. Beni gerçeğimle sevsin isterim
21 Yorumla- 5 ay
Evet kesinlikle öyle olmalı
Evet anlatabilirim çekinmeden, anlatmasını da isterim.
30 Yorumla
5 ayBen zaten neyse oyum. Neyse onu söylerim. Zaten söylemezsen sorun vardır. Benim geçmişimi de bilir , özümüde.
10 YorumlaNoktasından virgüle her insan gibi hatalarımoz olmıstur geçmişte ama anlatmaktan korkulacak bihata değil şükür
10 Yorumla
5 ayElhamdülillah sırf bu yüzden özellikle eşime layık olmak için hiçbir karşı cinsin elini bile tutmadım şu ana kadar
10 YorumlaAnlatırım yalan söylemeyi zaten beceremem belli olur söylersem. Yalan söyleyen zaten ilişki başlamadan ihanet eder. Ve o ilişki bir yerde mutlaka biter.
11 Yorumla- 5 ay
Katılıyorum
5 ayDim direkt anlatırım. İstemezse zorla evlendiren yok
21 Yorumla- 5 ay
Anlatmana gerek yok görsel yetiyo 😂
5 ayAnlatırım, beni bana bakarak görsün, tanısın, sevsin. :))
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Evet herşeyi anlatırım onunda herşeyi anlatmasını isterim
10 Yorumlavalla geçmişte kimseyle birlikte olmadım. Cinselllik yaşamadım. Evleneceğim adam şanslı ama çok güzel olduğum için inanırmı bilmiyorum
12 Yorumla- 5 ay
Kendisi de öyleyse inanır merak etme
- 5 ay
Ben inanırım bunun yalanı olmaz 😊
- Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı.
5 ayAnlatırım çünkü yaşandı Allah'ın bildiğini kuldan saklamam
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 618 cevap paylaştı.
5 aygeçmişim beni ilgilendirir geleceğimize odaklansın o
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 899 cevap paylaştı.
5 ayElhamdülillah temiz.
Anlatırım bilmesi gerektiği kadar.10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 313 cevap paylaştı. Sevdiğin insanın geçmişi hiçbir zaman önemli değildir önemli olan seninle geçireceği zamanlardır
10 YorumlaAnlatırım tabi evleneceğim insandan hiçbir şey saklamam
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
5 ayAnlatırım ayıpsanacak , utanılacak bir geçmişim yok..
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
5 ayAnlatırım, sütte leke olur ben de olmaz o derece temiz bir geçmişe sahibim 😂
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı. Sorabilir sıkıntı yok. Çevreme de sorabilir.
10 YorumlaTabiiki de anlatırım yalan dolanla işim olmaz
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
5 ayBi kere hapse girdim çıktım onun dışında başka geçmişim yok zaten.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
5 ayTemiz olsa da olmasa da merak ettiklerini anlatırdım ne eksik ne fazla
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. Geçmişimde anlatamayacağım bir şey barındırmıyorum, normal bir insan oldum her zaman.
10 Yorumla
5 ayKızın hal hareketlerinden belli oluyor zaten sormamıza gerek yok. Dışarı da gezip tozmasına ınstagram takipçi sayısına bakarak anlarsın... 500-600 civarı takipçisi varsa mazisi karışıktır. 500 sınırdır. ınstasında ki erkek oranı da belli eder. (mq zaten bakire arıyan adam kalmadı. Arıyan varsa 20 yaşını geçmiş kızla selamı sabahı olmasın.)
03 Yorumla- 5 ay
Kusura bakma ama ilk cümlen harici baştan sonra yanlışsın
- 5 ay
Eğer işiyle ilgili bir durum değilse. İnstagram takipçisi direkt ilişki sayısını verir. Bu erkekler için doğrudur. Önemli olan da bu. Bizim kendi doğrularımızın olması.
- 5 ay
O zaman ben de şöyle bir yorum yapayım mı? Sen de belli ki uygunsuz kişilerin sayfalarını takip ettiğinden kafana böyle bir algı yerleşmiş. Faydalı içerikler üreten, kendini paylaşmayan veya kendini paylaşsa bile teşhir için değil faydalı içerikler anlatan kişilerin de takipçi sayısının fazla olabileceğinin farkında değilsin belli ki
5 ayAnlatirim ve onun için her şeyi silerim. Canim benim. Yerim onu. Birtanecik eşim❤️
11 Yorumla- 5 ay
Allah mutlu mesut etsin
- Aşk İlişkileri konusunda 559 cevap paylaştı.
5 ayAnlatırım anlattım %85 yeterli bence
13 Yorumla- 5 ay
%15 ne?
- 5 ay
Hoşuna gitmeyecek şeyler vardır şarkılarda geçer ya " bana yalanlar söyle hiç sevmesen de" yani duymak istediğimiz şeyler olduğu gibi duymak istemediklerimiz de vardır yalan söylemek zorunda değiliz sadece doğruların hepsini anlatmasak daha iyi olur
- 5 ay
Anladım
5 aySorması çok saçma ama tabiki anlatırım
13 Yorumla- 5 ay
Bence saçma degil
- 5 ay
Hımm bır insan neden Ondan oncesını merak eder ki?
- 5 ay
Neden etmesin? İnsan değer verdiği kişiyle ilgili her şeyi merak eder bence
- Aşk İlişkileri konusunda 383 cevap paylaştı.
5 ayEvetz uzak mesafe ilişkim oldu sadece
12 Yorumla- 5 ay
Geçmişi kim kirliyse bu soruya sallamis aw bdndnd aynen knk geçmiş hiç önemli değil önemli olan gelecek yersen
- 5 ay
Onlar sallıyorlar da ben onları sallamıyorum sıkıntı yok
Aşk İlişkileri konusunda 632 cevap paylaştı. Valla ne ben sordum ne de eşim
14 Yorumla- 5 ay
İnsan nasıl merak etmez anlamıyorum. Galiba insanlar aynı soruya maruz kalmaktan korktukları için kendileri de sormuyorlar
- 5 ay
@Nightwalk35 merak oluyor ama geçmiş geçmişte kalmış
- 5 ay
Sizin tercihiniz
- 5 ay
@Nightwalk35 tabi herkesin kendi tercihi. Saygı duyarım
5 ayAnlattım işine gelmeyince başıma kakıyor
111 Yorumla- 5 ay
Başına kakma durumu karakter meselesi. Ama eğer sen anlatmamış ve gizlemiş olsaydın onu kandırdığın için vicdanın sızlamayacak mıydı? Şimdi için rahat. Böyle düşün
- 5 ay
Aldatma olmadı onun ile tanıştıktan Sonra bütün arkadaşlarımı sildim bayan olanları içlerinde takılmak için sohbet muhabbet ettiğim görüştüklerim bile vardı cinsel hayatım daha aktifti şu an ki halimden 2 hafta oldu bizde tık yok ama sen beni aldatıyorsundur diyor bilinç altıma işliyor 😂
- 5 ay
Bilinç altına işlemek falan geç bunları abicim. Bu konuda tek bir gerçek var o da aldatan her türlü karakterinin bozuk olması. Hiçbir gerekçesi yok
- 5 ay
Tanımadığım kişilerle özelden konuşmuyorum. Evli biriyle hele hiç konuşamam. Ne soyleyecekseniz buradan söyleyebilirsiniz
- 5 ay
Ya buradan söyleyin ya da söylemeyin siz bilirsiniz
- 5 ay
Bu arada eşin haklı. Paylaşımlarına bakılırsa eşini aldatıyorsun zaten. Üzüldüm kadına
- 5 ay
Sizin gibi insanlar bir çok şeyi hak etmiyor
- 5 ay
Paylasimlarindan sadakatsiz biri olduğun çok belli. Uzatmaya gerek yok. Aldatmaya hiçbir şekilde de hak veremem. Yapamıyorsan ayrılıp öyle yoluna bakacaksın.
- 5 ay
Özelden konuşmuyorum dedim. Uzatma bence. Ne diyeceksen burada de ya da hiçbir şey deme. Benim söyleyeceğim başka bişey yok
- 5 ay
Bu konuşma burada bitmiştir. Daha uzatma
- 5 ay
Ölüm yok ucunda sana da yürümüyorum 😎
- Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.
5 ayErkekler dürüst olmaz bence
13 Yorumla- 5 ay
Kişiden kişiye değişir bence
- 5 ay
Çoğunluğu öyledir bu zamanda elbette herkes değil
- 5 ay
Yani o konuda haklı olabilirsin
Aşk İlişkileri konusunda 18,3b cevap paylaştı. Geçmişe takılmak her zaman zarsr verir
14 Yorumla- 5 ay
Takılmak değil ama bilmek isteyen insanlar olabilir. Bu normal bişey
- 5 ay
Evet
Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı. bilmesi gerektigi kadarini.. ve bedenime dokunulup dokunulmadigini soruyorsa baska kapiya..
00 Yorumla
5 ayÇok şükür hiçbir pişmanlığım yok. Anlatamayacağım bir şey yaşamadım.
10 YorumlaAnlatırım ne varsa ne olduysa aynısını. Ondanda beklerım
10 Yorumla- Devamını Gör (101)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne