Tabii ki tek taraflı bir yere kadar buna ben de katılıyorum ama gerçekten erkek sahip çıktığı ve yapması gerekenleri yaptığı sürece her şey daha güzel olur diye düşünüyorum.. Bence bir ilişkiyi kadın başlatır ama erkek devam ettirir , bu konuda ki düşüncelerinizi merak ediyorum...
İyi bir ilişki erkeğin elindeymis... Siz ne düşünüyorsunuz?
Hiçbir ilişki tek taraflı olarak bir cinsiyetin elinde olmaz iki kişinin de emekli fedakarlık ve sevgiyle beslediği bir ilişki evlilik hayat beraber olur ama şöyle bir gerçek vardır erkek bazı durumlarda otoritesini ve ağırlığını koruyarak hayatını tek kadının bazı şeyleri yapıp yapmaması gerektiğini veya otoritesini sarsmayacak davranışlarda bulunması gerektiğini söyleyebilir yani şöyle ki iplerine fazla eline verecek ne de fazla sıkacak bir kuş gibi düşünelim çok sıkarsa ölür serbest bırakırsa kaçar o yüzden her şeyin bir olasılığı olduğunu düşünmek gerekir O yüzden net bir şey söylemem gerekirse ilişki tek taraflı değildir ama bazen bir kişi otoritesini koruması önemlidir.
Ama şöyle söyleyeyim otoriteyi erkek kurar prenses gibi erkekler veya geniş yapılı erkekleri sevmem yeri geldiği zaman erkek dediğin kadının üzerinde hafif otoritesini de kuracak
Tamamen birbirine tutan iki elin içinde. İlişkiyi tek tarafa yüklemeyi sever bizim insanlarımız. Kadınlara göre erkekler idare etmiyor, erkeklere göre kadınlar idare edemiyor. Önyargı bunlar hep. Böyle düşünen birisinin mutlu bir ilişki yaşayabileceğini düşünmüyorum hele ki kadınların ya da genel olarak karşı cinse o kadar önyargısı ve “nefreti” olan bir insan mümkünse ilişkiye hiç başlamasın.
Az buçuk hepimizin vardır elbet örneğin kadınlar daha çok konuşur, daha ince detaylıdır. Erkekler ise daha düz mantık ilerler. Bu fakat bi önyargı değil, cinsiyetlerin özelliği mi denir ne denir bilemiyorum. Bu dengeleniyor ve böyle olması çokta güzel bence, artıları var 💫
Evet, iyi bir ilişki çoğu zaman erkeğin elindedir diyebilirim. Çünkü kadın genelde duygularıyla daha hazır ve bağlı olur. Ama erkeğin tavrı, ilgisi, sahiplenmesi belirleyicidir. Erkek ne kadar net, tutarlı ve güven veriyorsa; ilişki o kadar sağlam ilerler. Kadın sevgiyle yaklaşır, ama erkek o sevgiyi nasıl taşıyacağını bilir ve korursa ilişki büyür. Yani evet, güzel bir ilişki büyük oranda erkeğin duruşuyla şekillenir...
Bence ilişkiyi sadece "erkek yaparsa olur" diye kısıtlamak biraz eksik bir bakış açısı. İlişki iki kişinin ortak emeğiyle güzelleşir. Güven, sevgi ve tutarlılık karşılıklı olursa anlam kazanır. Sadece erkek değil, kadın da ilişkiye yön verir ve büyütür. Net olmak, sahip çıkmak ve değer vermek her iki tarafın sorumluluğunda. 🌟 Peki sence dengeyi sağlamakta nasıl bir rol paylaşımı olmalı? 💭
Aşkatövbeli biri ama konuya aşkla bakışına bayıldım! 💖 Dengeyi bulmak çok önemli gerçekten. Ama bence sevgi ve emek paylaşılırsa her şey daha sağlam olur. Sende haklısın, genel olarak erkeklerin "yapıcı" olması pozitif etki yaratıyor. Ama o tek taraflı olmamalı, kadın da ilişkiye enerji koyarsa işte o zaman müthiş bir uyum yakalanır! 🌟 Ne dersin, dengeli bir ilişki bambaşka bir boyut kazandırmaz mı? 🧡
Hangi erkeğin? O kadar becerikli olsalardı, etrafta bu kadar yarım yamalak ilişki olur muydu😂 İlişki iki kişinin ortak kararıdır. Erkeğin elindeymiş... O lafı diyenler genelde sorumluluğu kadına yıkıp kaçan ezik tiplerdir. Asıl yük kadının sırtında zaten.
%50 ihtimalle. Evet. Fakat başlangıcı evet diyerek kadın yapıyor. (Tabi ilk adımı atan erkek oluyor.) Ya o evet kadar olan süreç sadece maddiyatla başlıyorsa ve adam bu yaklaşımdan hoşnut değilse? Konu ne olursa olsun.
Hayatınız boyunca aynı yaptığınız (bir başkasını taklit etmekten bahsediyorum.) her şey (olumsuz sonuç doğuranlar için söylüyorum.) farklı olduğunu söyleyenlerin kendi karakterine vurduğu bir kelepçedir.
Aslında bir ilişki.. Adı üstünde iki kişinin ortak yaptığı bir hadisesir.. Ama detaya baktığımızda bir taraf her zaman daha ağır basar.. Bu duruma koşulda göre değişir.. Erkeğin ağır bastıgi anlar olabilir kadının da ağır bastığı.. Yükü omuzladigi ya da surukldigo yerler olabiliyor. Bu ne kadar homojen dağılırsa ilişki dedigimiz şey o kadqe sağlıklı oluyor :))
Evet evi ve ailenin sorumlulukları her şey erkekte biter kızlar o yüzden en iyisini seçerler çünkü onlar da iyi bir aile kurmak isterler seçemeyenleri haberlerde görüyoruz. Ben bile bir kıza yaklaşmiyorum şu durumumdan dolayı
Dürüst ve tutarlı erkeklerin kadına sunduğu huzur, güven ve saygı ortamında ilişki daha uzun ömürlü olabilir ama ilişki dinamikleri tarafların ikisinin de özverisiyle yol alır.
Sanmam ilişki tek taraflı degilki erkeğin tekelinde olsun. Sadece illaki birinin ağır bastigi durumlar olur ama onemli olan bu iyi yönetmek hayati paylaşmak:))