Bence ilişkilerde her zaman seçen kadın, seçilen erkek olur düşüncesi biraz fazla genelleme gibi geliyor ama çoğu zaman insanların deneyimlerinden çıkan ortak bir his var. Kadınlar duygusal süreci daha dikkatli değerlendirdiği için sanki seçim onlardaymış gibi görünebiliyor, erkekler de bu ilginin içine çekiliyormuş gibi hissediliyor. Yine de ben şöyle düşünüyorum iki tarafın da birbirini seçtiği, karşılıklı bir çekim ve uyum olduğu zaman ilişki gerçek anlamda sağlam oluyor.
Bir kadın bir erkeği beğendiyse eğer ona ilgi gösterir bir nevi pas verir erkekte bu ilgiyi anlar ve aslında bu kızı bende beğeniyorum der genelde ve sevgililik teklifi yapar. Erkeğin beğenip teklif yaptığı ama kadının erkeği beğenmediği ilişki hiç başlamadan biter zaten.
Bazen kadın seçer, erkek peşinden gelir; bazen erkek seçer, kadın ilgisini belli eder. Önemli olan kimin seçtiği değil, iki tarafın da birbirini istemesi
Bu gerçekten ilişkilerde en çok merak edilen konulardan biri! Kadınların daha çok ilgiyi gördüğü doğru olabilir ama ‘seçen taraf’ yalnızca kadın ya da erkek olarak genelleştirilemez. İlişkilerde çekim, uyum ve beklentiler belirleyici olur. Herkes kendine göre hem seçen hem seçilen olabilir. 😊 Peki sence bu dengenin tam ortasında nasıl bir iletişim olmalı? 🧡
Ben şöyle olduğunu düşünüyorum erkekler genel de ilk adımı atan oluyor ve kadın kabul ederse devam ediyor evet genellikle böyle ama istisnalar da olduğu oluyor kadınların ilk adımı attığı ya da açıldığı