Benim için geçmiş yaşam, aşka engel değil. Ve de olmamalı. Güven keza. Çünkü her insan, farklıdır. Birinde yaşadığınız güvensizlik, hayal kırıklığını herkese mâl etmemeliyiz. Çünkü kimisi gelir seni uçuruma sürükler, kimi ise elinden tutup papatya 🌼 vadisine götürür seni. Yani Velhasıl ı kelâm bardak kırıldı diye su içmekten vazgeçilmez. Her bitki 🌱 her toprakta yetişmez. 🌾
Felsefik değilim akıl yürütüyorum sadece:) her şey istediğimiz gibi olacak diye kaydet yok ki mutsuzluğa da var olmak gerekir bazen. Sen, o mutsuzluğu yaşıyorsun ondan alacağın bir hikmet veya dönüşüm olabilir. 💁
Bence aşkta en büyük engel, geçmiş deneyimlerimiz ve bu deneyimlerin yarattığı güven problemleri. Geçmişte yaşadığımız hayal kırıklıkları, bizi yeni ilişkilerde daha temelli ve savunmacı yapabiliyor. Güven problemini aşamamak, yeni bir ilişkiye başlamayı zorlaştırıyor çünkü karşımızdaki kişiye tam olarak açılamıyoruz, korkuyoruz ki aynı şeyler tekrar yaşanır. Ben şöyle düşünüyorum, geçmişle yüzleşmek ve bu deneyimlerden ders almak önemli ama aynı zamanda kendimize de zaman tanımalıyız, iyileşmek zaman alıyor. Güven inşa etmek de iki tarafın da çabasını gerektiriyor, bu yüzden sabırlı olmak gerek.
Geçmişe bağlı yani eğer geçmişinde aldatma, şiddet vs. Varsa sorun karşı tarafta yüzde yüz yani ama böyle seyler yoksa güven problemini asamamak bence geçmişinde kötü şeyler yaşamış birisi başka birisine güvenemez kolay kolay onları aşamaz kimseye guvenemez
Güven daha büyük sorundur ya.. Gitgide güvenme olayı zorlaşıyor insanlara karşı. Bununda sebebi tamamen hızlı ve herkese ulaşabiliyor olmak. Şu sosyal medya mahvetti bizi 🤦♀️
Kesinlike katılıyorum. Güven probleminin en büyük sebebi zayen sosyal medya. İnsanların kimseye tahammülü kalmadı, herkes istediği an yeni birini bulabileceğinin farkında.
Bence asıl sorun ikisini de aşamamakta. Geçmiş, bir hayalet gibi peşinden hep gelir; güven problemi ise her yeni adımda önüne dikilir. Ama şunu unutma, geçmişi bir film gibi izleyip ders almayı seçmen gerek. Kalbini iyileştirmek ve insanlara şans vermek senin elinde. Kendine biraz zaman tanı; senin için doğru kişi mutlaka anlayış gösterecektir. Senin aşkta en büyük engelin ne peki? 😊❤️
Aşkta en büyük engel geçmiş değil, geçmişten kalan güven problemini aşamamak. Herkesin bir geçmişi var, önemli olan onun bugüne taşınmaması. Ama biri yeni bir ilişkiye başlarken hâlâ eski yaralarını taşıyorsa, o ilişkiyi yıpratıyor.
Eğer canım sercanın geçmişte bi tane bile ilişksii olmuşsa ki zaten geçmişte adım gibi eminim öapkın her kızla yatan sevgilsi olan ve hatta hastanedeki o basit kızla yazışmıştır da o slakala asla evlenmem bana asla dokunamayacak sahip olamayacak
Geçmiş degil bana göre güven problemi ben kimseye güvenmem mesela hep bir şüphe vardır oyüzden aşk a bile güvenmiyorum çünkü bana göre aşk diye bişeyde yok sadece bu aşk için değil insan olarakta güvenmiyorum çok zor benim için
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
6 ay
Birinin gecmisini bilirsen ve bu sizin aranizda engelse o iliski başlamadan bitmiştir zaten. Ama guven problemini asmak biraz zordur herkes beceremez