İlişkideki güven problemi aşılabilir bir sorun mudur?

Selamlar,
Bu konu tamamen zamana yayarak aşılabilecek bir konudur. Karşındaki insana bir şans verip beklemekten başka bir seçenek yoktur. Eğer bu hayatta birileri tanımadan güvensizlik hissine kapılırsak. Gerçek anlamda doğru kişiyi bulmak mümkün olmaz. İlişkilerinde güven sorununa sahip insanlar bir kişiye bağlanma konusunda güçlük çekebilirler. Başkalarına açılma hususundaki yoğun korkunuz, özellikle romantik ilişkilerde sizi geri planda tutabilir. İnsanlara açık olmanın kırılganlığından çekinir ve hatta güvene dayalı ya da derin bir ilişkinin gerçekte var olmadığına inanabilirsiniz.
Cevap
35Cevap
Benim açımdan zor ama imkansız değil ama şöyle de bir şey var neden güven problemi oldu? Bu durum çok önemli açıkçası...
Bir kere güvensizlik aşılanmışsa biraz zor düzelir
Zaman alır
Aynı evde yaşamadan bir çift birbirini gerçek anlamda tanımadan birbirine güvenme ihtimali yok.
Eğer imkanınız var ise evlenmeden en az 1 sene aynı evde yaşamanızı tavsiye ederim.
Gerçek anlamda tanima şansınız çok yüksek.
O zamana kadar ancak tanıdığınızı düşünüp kendinizi kandırmış olur.
Örnek vermem gerekirse genelde bu cümleyi kadınlardan daha çok duyacaksınız.
Mehmet sen evlenince çok değiştin.
Evlenmeden önce sen hiç böyle biri değildin.
Ben seni böyle tanımlamıştım.
Halbu ki o zamana kadar tanıdığınızı dusundugunuz kişi o değildi ki zaten.
Bence elinizden geldiğince gözlem yapın, dinleyin birbirinizi, konuşun.
Her konu da sohbet edin.
Tartışın ama kavga etmeyin.
Hayat kısa gerçekten.
Aşamadığım bir durum, hep şüphe oluyor içimde acaba yine mi yalan söylüyor daha önce dedikleride yalandı o zaman vs vs ilerliyor ve karşı tarafı yıpratmaya ama en çokta kendini kaybetmeye başlıyorsun bu çok kötü bir şey bir kere güven sarsıldı mı bitiyor.
Asla aşılmaz. Dün aşılamadı bugün aşılamadı yarında aşılamayacak. Bunu değiştircek tek olay ise daha büyük bir güvensizliktir. Saygı, sevgi, empati her şey sonradan olur kazanılır ama güven öyle değildir. Hapishaneler örnektir. İçerisi birbirine güvenen insanlarla doludur.
Yalan yakaladıysan güven gidiyor ve geri getirmesi imkansız çünkü her söylediği birşeyde yalan olduğu düşüncesi kalıyor sürekli ispat istiyorsun ve ispat göstersede içinden bir daha yalan söylemicek diye bir şey yok hissi geçiyor güven gitti mi geri getirmek çok zor
Evet bence güven problemi aşılabilir bir sorundur ama kişi bunu gerçekten istemelidir. yani sadece istiyorum demek ile güven sorunu aşılmaz. ve güven sorunu aşılmadığı sürece bu güven sorunu daha çok büyüyecektir.
bu yüzde kişiler birbirlerini dinlemeli güvenmeliler. eğer güvenmiyorlarsa zaten ayrılmaları ve ilişkiyi bitirmeleri belki de onların için en doğrusu olabilir.
Bu güven problemi ilişki içinde olduğum kişiyleyse aşılmaz. Ben aşamam. Ama genel olarak bir güven problemim var zaten. Onu kendi içimde aşmaya çalışıyorum. Git gide bana zarar veriyor gibi.. geri plana atıyor beni. Adım atamıyorum
Hali altı yapıldıkça aşılamaz.
Güven sorunu varsa ya dürüstçe konuşup herseyi tatmin olup yola devam etmeli ya da yollar ayrılmalı bunun ortası yok.
Şüpheyle devam eden ilişki paranoya etkisi yapar bu iki tarafa da zarar demek.
Sanmıyorum, birine güven problemi yaşıyorsan zaten bir yerlerde sıkıntı vardır. Erkeklere güvenmiyorum burada atıp tutan herkes ekstra çöp zaten, yorumlara çok güldüm.
Eğer karşılıklı sevgi saygı varsa aşıla bilir diye düşünüyorum. Güven de öyle kolay elde edilen bir şey değil gitti mi kolay kolay gelmez bunun için sabır ve tahammül olması lazım..
Güven konuşmak tan ziyade icraata bakar.. söz uçar havada kalır diye bir laf varya aynen öyle.. kişinin geçmişte yaptiklari ve yapacakları karsisindakinde nasıl bir intiba bırakıyor o önemli.
Guven bir kez kirildiysa yerini supheye bırakıyor. Aşılabilir bir durum degil, diretmek kiskancligi, kiskanclikta taraflari bogmayi sagliyor bu sefer kacmak zorunda kaliyorsun kacarken yine yalan söylüyorsun, yalan dürüstlüzlügü getiriyor, dürüst saygiyi. Hepsi bağlantılı. Diretmeye gerek yok, Güven, saygi duy, dürüst ol askta olur sevgi de.
Güven problemi geçmişte yaşanılan kötü tecrübeler özgüven ile alakalı. Yanlış anlama ben demiyorum psikoloji diyor.
İmkansız maalesef. Güven bir kere kırıldığında bir daha toparlanmıyor. Düzeldi zannediyorsun ama olmuyor.
Neden güven sorunu olduğuna göre değişir.
Ama bir kere güven sorunu olursa tekrar güvenmek büyük sıkıntı / zor.
ikili ilişkilerde güven problemi aşılıyor aşılamayan tek şey inattt
Hayır değildir. İllaki izi kalır. Keyifli geceler..
Güven vermek ayrı bir sanattır bunu herkes beceremez
En İyi Cevap